Flot andenplads til Trivselsgrupper for børn i Silkeborg Kommune

Profilbillede
dato

Initiativet ‘Trivselsgrupper’ hjælper børn i Silkeborg Kommune, som har det svært - og de er nu indehaver af en flot andenplads i Benny Andersens-prisen, der blev uddelt i mandags. 

Benny Andersen-prisen gives til ildsjæle, der gør en forskel for udsatte børn. Det kan være børn, der står over for udfordringer som skilsmisse, sorg, selvværd og søskende, som alle er udfordringer både børn og unge i Silkeborg Kommune kan stå over for. 

Trivselsgrupperne hjælper derfor børn og unge med at kunne mødes og snakke med andre på samme alder, der også står i en lignende situation, rundt omkring på skolerne i Silkeborg. 

Der var 12 projekter, som var nomineret til at modtage Benny Andersen-prisen, hvor Trivselsgrupperne var blandt de tre finalister, hvor de altså løb med en rigtig flot andenplads, da prisen blev uddelt i mandags. Benny Andersen-prisen 2021 gik til De Anbragtes Vilkårs formand, David Adrian Pedersen. 

Det er en pris, der hvert år, bliver uddelt til de ildsjæle, som gør en forskel for socialt udsatte børn I Danmark. 

Trivselsgrupperne giver børnene et frirum

Trivselsgrupperne i Silkeborg Kommune er et samarbejde mellem Selvhjælp Silkeborg og Silkeborg Kommune. Disse grupper er med til at give de børn, der har det svært, et frirum, hvor de kan møde børn, og unge, der står i en lignende situation. Der er derfor tid til at tale om det, der kan fylde i børnenes hverdag, når de mødes i Trivselsgrupperne. 

Poul Skaarup Jensen, der er leder af Specialiseret Indsats og Support, Pædagogisk praksis og læring i Skoleafdelingen i Silkeborg Kommune, fortæller, at børnene deler ud af deres erfaringer, når de mødes, og er på den måde med til at hjælpe hinanden. Der er tavshedspligt i grupperne, hvorfor børnene trygt kan dele ud af deres tanker og følelser - og de er allesammen stolte af at være med i en klub, hvor man kan passe på hinanden historier. 

Helt konkret mødes børnene i en trivselsgruppe, der bliver ledet i fællesskab med en ansat fra den pågældende skole og en frivillig fra Selvhjælp Silkeborg. Grupperne har eksisteret siden 2012 - og de er i dag at finde på stort set alle skoler i Silkeborg Kommune. Der oprettes årligt omkring 40-50 trivselsgrupper.

Kilde: Redaktionen