3 børnevenlige vinterferieaktiviteter

Profilbillede

Det nye år er skudt i gang og mange er så småt begyndt i skole, på studie og på arbejde igen, men inden længe er det tid til vinterferie. Nogle rejser ud af landet, for eksempel på skiferie i Østrig eller italiens, men andre tager endnu længere sydpå. Mange bliver også hjemme, men når skolerne holder pause betyder det, at børnene skal underholdes på andre måder. Det kan dog være svært at finde på nye, sjove aktiviteter, så denne artikel giver 3 bud på sjove, børnevenlige vinterferieaktiviteter.

Lav jeres egne stearinlys

En sjov og kreativ aktivitet i kan prøve er at lave jeres egen stearinlys. Nogle steder tilbyder at man kan komme forbi og støbe lysene ved at dyppe lange væger ned i beholdere af smeltet voks eller stearin, men i kan faktisk også lave lys hjemme i køkkenet med et par simple redskaber. I skal bruge stearin, eller et andet alternativ som for eksempel bivoks, beholdere af glas eller hærdet plast til lysene, og en væge. En væge er let at placere i bunden af den beholder i bruger til stearinen, og de fås til både udendørs og indendørs brug og i forskellige længder og tykkelser. Hvis børnene vil lave nogle større eller anderledes lys kan i også putte mere end én væge i lyset og skabe en sjov effekt. Stearinen kan købes i løsvægt og smeltes i en gryde, men i kan også gemme stearin stumper og rester i forskellige farver og smelte dem sammen for at danne sjove farver og mønstre. Vær dog opmærksom på at der ikke er nogen der brænder sig på den varme stearin.

Tag ud i naturen

Hvis vejret er til det og børnene trænger til at brænde lidt energi af er det også altid at tage en tur i skoven eller på stranden. Her kan i gå ture og samle grene eller sten, og børnene kan løbe frit rundt og lege hvor de vil. Overalt i landet findes der også dyreparker eller beskyttede områder i kan besøge, hvor det tit er muligt at se hjorte, vildsvin eller andre vilde dyr. På stranden kan i også, hvis i er forsigtige, prøve at bygge et lille bål eller samle sjove sten eller havglas. Uanset hvad i foretager jer er der garanti for en sjov dag ude i naturen, hvor børnene kan få massere af frisk luft og brænde lidt krudt af, og de voksne kan få et øjebliks ro og nyde den stille natur. I kan slutte dagen af med at spise en medbragt madpakke i skoven eller nyde en kop varm kakao fra termokanden mens i sidder på stenene ved vandet.

Bag eller lav mad sammen

En sidste ide til en sjov vinterferieaktivitet er, at i bager eller laver mad sammen. Der findes et hav af lette og lækre opskrifter som børnene og deres venner kan lave med lidt vejledning fra de voksne, for eksempel en simpel chokoladekage, hvor der skal blandes mel og kakaopulver, smeltes smør og slås æg ud. Altså en masse opgaver der kan uddelegeres til de mindre. Det er også en hyggelig aktivitet fordi i kan bruge tid på at pynte kagen sammen, med glasur og alt hvad der hører til, og til sidst spise den med børnenes, deres venner eller bedsteforældrene. I kan også kaste jer ud i andre retter som for eksempel spaghetti med kødsovs, suppe eller frikadeller. Det vigtigste er bare at i har det sjovt og finder noget at bruge ferien til.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: grafical.dk