Anders driver REMA 1000 i Nørrevænget med stor passion og glæde

Kilde: Rema 1000 Nørrevænget // Anders Bekmand
Profilbillede
Rebecca Sejer Werge

32-årige Anders fra Viborg troede, at han skulle være speditør efter endt ungdomsuddannelse. Tilfældighederne ville noget andet, og i dag står han som købmand og indehaver af REMA 1000 i Nørrevænget.

Anders stod i sin tid med studenterhue på hovedet og troede, at han drømte om en fremtid som speditør, hvorfor han søgte til Aarhus for at påbegynde en elevuddannelse indenfor dette.

Finanskrisen satte hurtigt en stopper for hans plan, men heldet var alligevel med ham.

Anders har nemlig altid haft arbejde i REMA 1000, så da den lokale købmand tilbød ham en elevplads, kom der blod på tanden; “Jeg ville gerne være speditør, fordi jeg så min storebror være glad for at være det, og derfor kunne jeg også se mig selv blive glad for det. Men jeg fandt ud af hen ad vejen, at jeg hellere ville noget andet, at jeg godt kunne skifte retning, og at det var rart at arbejde i butik. Man kommer igennem mange opgaver, og det er meget tilfredsstillende. Jeg er rigtig glad for det”, fortæller han. 

Netop en tilværelse i REMA 1000 har været et godt match til Anders.

Siden en alder af 14 har han været en del af koncernen, og det er efterhånden blevet til en god samling af titler og stillinger, han kan skrive på sit REMA 1000 CV: vognhenter, flaskedreng, vareopfylder, lukkeansvarlig, elev, souschef og nu franchisetager og indehaver.

Jeg har altid holdt ved i REMA - og jeg har altid været glad for det. Der er mange små ting, der gør, at jeg fortsat er her. Det er lidt tilfældighedernes spil nogle gange, men jeg har nok altid vidst, at det var det, jeg ville”, fortæller han om sin tid i REMA.

Ihærdighed og loyalitet belønnede sig for ham. Grundet den store mængde erhvervserfaring fik han nedsættelse af erhvervstid under elevuddannelsen, ligesom at han kunne springe trinnet som salgsassistent over efter endt uddannelse og starte direkte op som souschef. 

Når Anders skal beskrive sit arbejde som købmand på Nørrevænget, bruger han ordet “rejse”. En rejse, der startede, da han fik nøglerne til butikken, og som krævede op til 100 timers arbejde om ugen.

Rejsen har heldigvis udformet sig sådan, at der i dag også er plads til familieliv.

Man ville godt kunne lægge en masse timer i det, men jeg kan ikke arbejde til kl. 22 hver dag. Jeg gør det meget for familien også. Det skal fungere med det derhjemme, og det er ikke noget værd, hvis man arbejder alt for meget”, fortæller han. En arbejdsuge, hvor familieliv og købmandskab skal hænge sammen, starter gerne kl. 6 eller 9, alt efter børnenes skema, og det indebærer alt fra vareopfyldning til kontortid. I en butik med 40 ansatte er der nok for Anders at tage fat i.  

Heldigvis har Anders en masse erfaring at drage nytte af. De mange år i REMA - og et smut forbi en konkurrerende kæde som butikschef i en periode - har gavnet ham meget: Man tager jo lidt med fra de forskellige steder, man har været, og lærer gode ting fra de fleste steder, som sammenlagt har gjort mig til den, jeg er i dag”, fortæller han. 

For Anders er det vigtigt med et godt arbejdsmiljø, både for ham selv og medarbejderne, hvorfor han også går meget op i at have styr på sine sager.

Hvis jeg selv har styr på mine ting, har jeg og mine medarbejdere mulighed for en større frihed og bedre forudsætninger for et godt arbejdsmiljø”, forklarer han. Samtidig understreger han, hvordan friheden er det bedste ved at være købmand hos REMA 1000 - “Vi kan tilpasse os lokalområdet og få succes med det. Det betyder rigtig meget, når nu man bliver købmand et sted, hvor man selv er lokal”.

Derudover er han også et konkurrencemenneske, der nyder at kunne måle og se sin egen og butikkens udvikling i tal.

Som købmand i butik ordner man mange ting på en dag. Man får hele tiden afsluttet en masse opgaver. Det er super tilfredsstillende. Det er meget målbart og det motiverer mig rigtig meget til at fortsætte”, fortæller han om sin glæde ved købmandskabet. 

Glæden for arbejdet - og energien han lægger i det - bærer frugt for ham. Anders kan nemlig se tilbage på flere højdepunkter i sin købmandskarriere allerede. Han er blevet kontaktet og headhuntet af både en købmand og en regionschef, der så talent og potentiale i ham. Derudover har han været modig nok til at tage springet, og søge nye veje hos en anden købmandskæde.

Selvom Anders nu er tilbage hos REMA 1000, har springet lært ham en masse - “Det var nogle store beslutninger, hvor jeg tvivlede på mig selv, men det lykkedes, og det er jeg meget stolt af den dag i dag”.  

I fremtiden drømmer Anders om at starte en hel ny butik op fra bunden i et nyt område.

Som ny købmand i REMA overtager man gerne en eksisterende butik, men Anders drømmer om en hel ny, hvor han kan få lov til at være med i opstarts- og udviklingsprocessen.

Jeg synes, jeg har klaret mig godt her i butikken, så hvis der opstår en mulighed for noget nyt, vil jeg gerne søge det”, fortæller han.

Men vigtigst af alt, fortsætter han, “så er jeg stadig meget glad for at være lige her, hvor jeg er i dag”.  

Facebooksiden, der tilhører Rema 1000 på Nørrevænget, kan findes her.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Flere artikler