Arkitekturens Dag: Kom med på byvandringer

Arkitekturens Dag er en international tilbagevendende begivenhed, som afholdes hvert år den første mandag i oktober.
Profilbillede

På Arkitekturens Dag mandag 3. oktober sætter Silkeborg Kommune fokus på nogle af de mest markante og interessante bygninger i Kjellerup, Silkeborg og Them under temaet 'stedsans'.

Er du nysgerrig på, hvordan bygningerne på Havnen, Åhavevej og Søtorvet er opført i samspil med åen og den omgivende natur? Vil du blive klogere på arkitekten Anton Rosens præg på Silkeborg midtby? Eller vil du dykke ned i Kjellerup og Thems historier og mest markante bygninger?

Arkitekturens Dag er en international tilbagevendende begivenhed, som afholdes hvert år den første mandag i oktober. I år er temaet 'stedsans', og derfor sætter vi fokus på, hvordan man udvikler og bygger med sans for stedets særlige identitet, kvaliteter og udfordringer.

Der er seks byvandringer og rundvisninger i Kjellerup, Silkeborg og Them i år, og de finder sted i samarbejde med SilkeborgGuiderne og Silkeborg Arkiv.

Se overblik over byvandringer og rundvisning her:

Kl. 10: Historisk byvandring i Silkeborg midtby med fokus på Anton Rosen.
Kl. 11: Byvandring i Kjellerup.
Kl. 14: Byvandring i Silkeborg midtby med fokus på gadekunst.
Kl. 15.30: Byvandring i Them - Bliv Themlig klog.
Kl. 16: Byvandring på Havnen, Åhavevej og Søtorvet med fokus på arkitekturen langs åen.
Kl. 19: Kom ind og se rådhuset på Torvet i Silkeborg.

Uddybet program
Se de uddybede programmer her, eller find begivenhederne på Facebook.

HISTORISK BYVANDRING MED FOKUS PÅ ANTON ROSEN

Kl. 10:00-11:00
Th. Langs Skole, Skoletorvet 1, 8600 Silkeborg

Tag med på byvandring med fokus på arkitekten Anton Rosen, som kom til Silkeborg i 1883 og satte stort præg på byen. Turen tager udgangspunkt i Skoletorvet og Rosens tætte samarbejde med Theodora Lang, som afspejler sig i de mange og arkitektonisk forskellige bygninger rundt om torvet, og går derfra videre til flere af Rosens markante bygninger i Silkeborg.

BYVANDRING I KJELLERUP

Kl. 11:00-12:00
Sygehusets parkeringsplads, Hartmannsvej, 8620 Kjellerup

Tag med på byvandring i Kjellerup med start på sygehusets parkeringsplads, hvorfra turen går rundt i byen til en snak om byens historie og de mest markante bygninger.

BYVANDRING I SILKEBORG MIDTBY MED FOKUS PÅ GADEKUNST

Kl. 14:00-15:00
Th. Langs Skole, Skoletorvet 1, 8600 Silkeborg

Tag med på byvandring med fokus på gadekunst. Turen begynder på Skoletorvet og turen går derfra gennem Nygade, Søndergade og Vestergade, hvor vi ser eksempler på, hvordan - og i hvor høj grad - skulpturer og murmalerier spiller sammen med den omgivende arkitektur.

BLIV THEMLIG KLOG

Kl. 15:30
Toftebjerg - Them Bibliotek & Medborgerhus, Røllikevej 3, 8653 Them

Tag med på byvandring for hele familien i Them og oplev Thems historie gennem gamle billeder og forskellige sanser. Vi går ca. 3 km og hygger os med små snacks, imens vi hører om byens historie og udvikling gennem tiden. Alt foregår i børnehøjde, så alle kan være med.

BYVANDRING PÅ HAVNEN, ÅHAVEVEJ OG SØTORVET MED FOKUS PÅ ARKITEKTUREN LANGS ÅEN

Kl. 16:00-17:00
Museum Silkeborg, Hovedgårdsvej 7, 8600 Silkeborg

Tag med på byvandring med fokus på arkitekturen langs Remstrup Å. På turen ser vi eksempler på, hvordan bygningerne på Havnen, Åhavevej og Søtorvet er opført i samspil med åen og den omgivende natur. Samtidig afspejler arkitekturen omkring åen udviklingen i Silkeborg fra byens tidligste år og op til i dag.

KOM IND OG SE RÅDHUSET PÅ TORVET

Kl. 19:00
Det gamle rådhus på Torvet, Torvet 2A, 8600 Silkeborg

Oplev det smukke, gamle hus og hør historien om det på rundvisning med Silkeborg Arkivs Lis Thavlov. Silkeborgs gamle rådhus har ligget på Torvet siden 1857 og var helt frem til 1970'erne omdrejningspunktet for kommunens administration.

Kilde: Silkeborg Kommune
Flere artikler