Billeder i blåt fra Gladkunst

Profilbillede
dato

Miriam Glad er glad for blåt. Det er en farve hun i sit over 30 årige kunstnerliv ofte er vendt tilbage til. Billeder af himmel og hav, blå universer og udtryk fra sjælen.

Ovenpå i galleri Gladkunst, Vestergade 81 C, kan man komme i ”Himmelrummet”. Her kan bla. opleve de blå univers-billeder. Det er store oliemalerier, som åbner til fordybelse. Er vi i universet eller under vand? Den blå farve har et skær af evighed, uendelighed og spirituelle indsigter. Himmel og hav i forening. Hvirvler fulde af energi og bevægelse. Udtryk fra vores oprindelse. 

Mange fortolkninger og fortællinger er mulige at se ud fra Miriams billedunivers. Det bør opleves i virkeligheden, da meget går tabt i gengivelser på nettet.

Der er nu åben igen i galleriet og plads til, at det kan besøges under betryggende vilkår. Åben tirs, ons og fre kl 13-17 og lør kl. 11-14. Galleriet er i høj grad også en udstilling, og søger man en anderledes kunstoplevelse, findes den her.

Miriams oliemalerier af hav er ofte i blå farvetoner. Havet, der reflekterer himlens farve. Oliefarverne har glans, liv og nærvær og giver havet dybde og bølgerne kraft. Havbillederne er med inspiration fra havets konkrete virkelighed, men er også billeder på vores følelsesliv og går fra det helt stille til de mere dramatiske og kraftfulde udtryk. Skulpturen ”Havets hersker” er et skulpturelt bud på at blive båret oppe på en bølge - at beherske følelsernes strømmende hav.


I Miriams nyeste tuschmalerier hentet fra havets motivverden er vi i højere grad på sjæleplan. Delfiner, hvaler og fisk er ikke naturalistiske gengivelser, men billeder fra sjælens univers. Vi er så meget mere end vores fysiske kroppe. Se ind i en magisk virkelighed og mærk efter, om den vækker genklang.

Farven blå spænder bredt i sit udtryk – den kan have en melankolsk undertone, men kan også udtrykke det åndelige og stilheden bag vores virkelighed. Farven giver ofte en oplevelse af ro og dybde. I stilheden kan vi fornemme hvem vi er uden alle de roller, som vi render rundt med i samfundet.

Miriam holder især af at male blå billeder inden forårets farver sprænger sig frem i verden. En tid til fordybelse. I år er der pga. omstændighederne et stort behov for at mærke efter. Hvor er vi? Hvem er vi? Kan vi finde roen i orkanens øje? Lykkes det at finde roen bagved tankernes støj, kan vi slappe af og mærke hvad, der er vigtigt.

Blå er en farve Miriam vender tilbage til igen og igen. Blåt bliver man aldrig færdig med. Den blå farve giver ro, samtidig med at den har et skær af det gådefulde. Ikke alt i Miriams billeder skal forstås. Meget hører hjemme i et drømmelignende univers og er skabt ud fra en oplevelse af uendelighed og ubegrænsethed.

Er man på udkig efter billeder og udtryk, der går under overfladen er det et godt bud at kigge forbi Gladkunst, Vestergade 81 C eller på hjemmesiden. Der er også billeder i mange andre farver og andre motiver, men det er en anden historie, som må vente til en anden god gang. 

Med kærlig glæde, Miriam Kirsten Glad.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Gladkunst // Miriam Glad