Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 17. februar 2020


Silkeborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 09.00 i Retten i Aarhus en 29-årig mand fra Irak, der sigtes for ulovligt ophold i landet. Den 29-årige mand blev anholdt i fredags på Samsø, hvor han havde taget ophold i færgeterminalens venteværelse. Manden blev tilbageholdt af politiet, mens hans sag blev forelagt Udlændingestyrelsen, der nu har truffet afgørelse om, at manden skal administrativt udvises af landet med et indrejseforbud i to år. Den 29-årige mand fremstilles mandag i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling frem til udvisningen kan effektueres.

**

 

To danskere anholdt i Marokko var efterlyst i SEV-sag

Søndag kunne flere medier berette om, at to danske mænd var blevet anholdt i Marokko på baggrund af en international efterlysning fra politiet i Danmark. Østjyllands Politi kan bekræfte, at de to mænd fra Horsens på 25 og 36 år siden 2018 har været internationalt efterlyst i forbindelse med en omfattende sag om narkosmugling, der er blevet efterforsket af politiets regionale specialenhed Særlig Efterforskning Vest (SEV).

I en koordineret, europæisk politiaktion sammen med flere andre lande slog Særlig Efterforskning Vest den 7. marts 2018 til mod en stor, international narkoring, der mistænkes for at have smuglet flere tons hash til blandt andet Danmark. Aktionen førte dengang til at i alt 20 personer blev anholdt, og 17 af dem blev efterfølgende varetægtsfængslet.

De to mænd på 25 og 36 år blev varetægtsfængslet in absentia og har været efterlyst lige siden. De blev anholdt i Marokko i lørdags som led i et godt internationalt politisamarbejde, og de vil nu blive begæret udleveret til Danmark med henblik på retsforfølgelse.


**

 

15 stormrelaterede anmeldelser

Søndagens stormvejr gav sammenlagt 15 henvendelser til Østjyllands Politi – primært om væltede træer og løse genstande:

Søndag kl. 07.42 anmeldelse om træ, der var væltet på Borumvej ved Sabro og spærrede begge vognbaner

Søndag kl. 09.00 anmeldelse om, at et træ var væltet på Hovedvej 180 ved Vindingvej, Fårup og spærrede den ene vognbane

Søndag kl. 09.10 anmeldelse om, at der faldt nogle store træplader af et opstillet stillads på Skolegade i Aarhus C

Søndag kl. 09.21 anmeldelse om, at et træ var væltet ud over kørebanen på Tjærbyvangsvej i Randers NØ

Søndag kl. 09.30 anmeldelse fra en borger på Bøgevej Hinnerup, der var bekymret for, at nogle af hans træer ville vælte ud på Århusvej

Søndag kl. 09.31 anmeldelse om, at 2-3 meter lange træbjælker var væltet ned fra et stillads på Marselisborg Allé i Aarhus C

Søndag kl. 09.40 anmeldelse om, at et træ var væltet i skoven på Slotsvej i Karlby, Hornslet og spærrede for al forbikørsel

Søndag kl. 10.03 anmeldelse om, at et stillads i krydset M.P. Bruuns Gade/Jægergårdsgade stod noget usikkert med risiko for at vælte

Søndag kl. 10.10 anmeldelse om, at et træ var væltet på Vasevej i Randers NV og spærrede vejen

Søndag kl. 10.13 anmeldelse om, at noget tagpap på Frederiksbjerg Skolen på Ingerslevs Boulevard havde løsnet sig

Søndag kl. 10.53 anmeldelse om, at en tynd metalplade fra noget byggeaffald fløj rundt på parkeringspladsen ved Arena Randers på Fyensgade i Randers C

Søndag kl. 12.10 anmeldelse om, at nogle plader var ved at rive sig løs på et forladt hus på Smoven i Lisbjerg Aarhus N

Søndag kl. 13.31 anmeldelse om, at en trampolin er blæst ud på kørebanen på Tøjhushavevej i Randers C.

Derudover to anmeldelser om uvirksomme lyskryds i henholdsvis Brabrand og Egå.

**

 

Ville veksle penge, men tog selv for sig

Østjyllands Politi modtog søndag en anmeldelse fra ALDI på Nordbyvej i Viby, hvor man dagen forinden kl. 18.50 havde været udsat for at tricktyveri. En mand var kommet hen til kassen med flere bundter 100 kroner-sedler, som han ønskede at få vekslet. Manden var i første omgang meget venlig over for medarbejderen, men blev efterfølgende meget utålmodig og grov og hev pengene ud af hænderne på medarbejderen, så han fik flere tusinde kroner med sig.

Manden beskrives om:

 • Mellemøstlig af udseende
 • 30-40 år gammel
 • 180 cm høj
 • Almindelig af kropsbygning
 • Mørk i huden og med sort, kort hår og skægstubbe
 • Talte dansk
 • Var iført en sort læderjakke, lyseblå bomulds t-shirt, blå cowboybukser og sorte sko

**

Bankmand lod sig ikke snyde af falsk sms

En 45-årig mand havde sat sin iPhone til salg på Den Blå Avis og var fredag eftermiddag telefonisk blevet kontaktet af en mand, der var interesseret i at købe telefonen. De to parter blev enige om en pris, og køberen oplyste, at han havde overført pengene, og at de ville være på sælgers konto inden for 24 timer.

Den 45-årige sælger fik kort efter en sms, der så ud som om den kom fra Danske Bank, hvor det fremgik, at banken havde godkendt overførslen, og at pengene ville bliver overført til hans konto i løbet af 24 timer. Men den 45-årige mand arbejder som bankmand, og han var ret overbevist om, at der var tale om en falsk sms. Og ved nærmere undersøgelse kunne han også konstatere, at det reg. nr. og kontonr. som fremgik af sms’en ikke eksisterede.

Manden kontaktede derfor politiet og fortalte, at han havde aftalt at mødes med køberen ved McDonald’s på Grenaavej i Risskov for at overlevere telefonen. Så da køberen dukkede op som aftalt, lå politiet på lur, og den 16-årige dreng blev anholdt og sigtet for forsøg på bedrageri.

**

Færdsel

Søndag kl. 09.40 skete der et færdselsuheld på motortrafikvejen ved Rønde. En 45-årig mandlig bilist kom kørende i vestlig retning, da han, formentlig på grund af akvaplaning, mistede herredømmet over sin bil, der skred ud og kørte på tværs af vejen, hvorefter den ramte en skrænt og trillede rundt ude på en mark. Alle fire passagerer i bilen, to voksne og to børn, slap umiddelbart uskadt fra uheldet.

Søndag kl. 18.53 blev en 25-årig mand anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hovedvejen i Grenaa.

Søndag kl. 21.20 skete der et færdselsuheld på Tilst Parkvej i Tilst. En 17-årig mandlig bilist mistede herredømmet over sin bil og påkørte et hegn. Den 17-årige mand havde ikke noget kørekort og blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Søndag kl. 22.12 blev en 36-årig mand anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på P. Knudsens Vej i Randers Nø.

Natten til mandag kl. 01.54 blev en 23-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Borup Byvej i Randers NV.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt ni indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

 • På Laen Kærvej i Glesborg begået mellem lørdag den 15/2 kl. 16.00 og søndag den 16/2 kl. 11.00
 • På Åbyvej i Åbyhøj begået mellem lørdag den 15/2 kl. 14.00 og søndag den 16/2 kl. 10.30
 • På Manbjergvej i Skødstrup begået mellem onsdag den 12/2 kl. 08.00 og søndag den 16/2 kl. 14.30
 • På Skæring Parkvej i Egå begået mellem fredag den 14/2 kl. 14.00 og søndag den 16/2 kl. 15.00
 • På Hørretløkken i Mårslet begået mellem fredag den 14/2 kl. 12.00 og søndag den 16/2 kl. 15.50
 • I Kantorparken i Risskov begået mellem fredag den 14/2 kl. 10.00 og søndag den 16/2 kl. 16.55
 • På Munkebakkevej i Egå begået mellem torsdag den 13/2 kl. 12.00 og søndag den 16/2 kl. 20.00
 • På Præsteager i Lisbjerg, Aarhus N begået mellem søndag den 9/2 og søndag den 16/2 kl. 21.25
 • På Skæring Parkvej i Egå begået mellem fredag den 14/2 kl. 15.00 og søndag den 16/2 kl. 21.00
Kilde: Ingen kilde