Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 18. februar 2020


Silkeborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør 


**

Forladt hus i brand

Natten til tirsdag kl. 02.39 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et forladt hus på Kalmargade i Aarhus N. Da patruljen kom til stedet kunne de se store flammer fra husets førstesal, og brandvæsnet var allerede i fuld gang med slukningsarbejdet. Der var umiddelbart ingen personer i huset, og der er heller ikke nogen personer tilmeldt adressen. 

Da huset ligger for sig selv på en byggegrund, var der umiddelbart ingen fare for, at ilden kunne sprede sig. Branden var dog så omfattende, at brandvæsnet måtte rive taget og gavlen af huset, for at få slukket det hele. 

Politiets teknikere skal i løbet af tirsdagen ud og se nærmere på huset for at finde frem til brandårsagen, men der er indikationer på, at der kan været tale om en påsat brand.

**

Pizzabud overfaldet

Mandag kl. 21.20 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra et 27-årig pizzabud, der følte sig forfulgt af en mørk BMW, mens han delte pizzaer ud i området ved Falstersgade/Ny Munkegade i Aarhus C. Da han standsede ved indkørslen til Falstersgade steg to mænd ud af BMW’en, gik hen til den 27-åriges bil og begyndte og slå og sparke til ham, mens han sad inde i bilen. 

Det 27-årige pizzabud har forklaret til politiet, at den ene af mændene på et tidspunkt tog en foldekniv frem, men gemte den væk igen, da den anden sagde, at han ikke skulle stikke. Den 27-årige flygtede ud af bilen med begge mænd i hælene, men kort efter vendte de om og kørte væk.

De to mænd beskrives som:

A:
Ikke etnisk dansk af udseende
20-23 år gammel 
170-180 cm høj
Mørk i huden og med sort hår, der var kort i siderne og længere på toppen
Talte arabisk
Var iført en dynejakke og havde en foldekniv med

B: 
Ikke etnisk dansk af udseende
20-23 år gammel
Mørk i huden og med sort hår, der var kort i siderne og med krøller ovenpå
Talte arabisk 

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner til episoden. Politiet kan kontaktes på telefon 114. 

**

Salg af jakke udviklede sig voldsomt

En 25-årig mand havde sat en mærkevarejakke til salg på en side på Facebook, hvor han blev kontaktet af en mand, der var interesseret i at købe jakken. Parterne aftalte, at pengene skulle straksoverføres, når de mødtes, og aftalte at mødes ved Magasins parkeringshus i Aarhus C. 

Da den 25-årige var ankommet til stedet ved 18.30-tiden fik han en besked fra køberen om at komme til p-husets 4. sal. Da han kom op af trappen, stod der en person, som den 25-årige mente måtte være ham, han skulle handle med. De to parter havde en kort dialog om jakken, der blev vist frem for køberen. 

Køberen viste et skærmbillede på sin telefon, hvor det fremgik, at pengene var blevet overført. Men da den 25-årige tjekkede sin egen mobilbank kunne han ikke se, at der var gået penge ind. Han gav derfor køberen sin telefon og bad ham om at ringe til sin bank og sikre, at pengene blev overført med det samme. 

Pludselig kom der en ukendt mand frem bag en gul dør. Han pegede på den 25-årige med en kniv, hvilket fik den 25-årige til at løbe væk med manden med kniven efter sig, indtil han løb ud af døren. Hverken manden med kniven eller køberen kom med ud. 

Køberen beskrives som:

Mand
Ca. 160 cm. Høj
Spinkel af bygning
Mørk i huden – muligvis af somalisk herkomst
18-23 år gammel
Havde fedtet, krøllet og mellemlangt afrohår 
Var iført en mørkeblå jakke eller frakke til midt på lårerne og med lille pels som krave
Havde en barneagtig stemme.

Manden med kniven beskrives som:

Mand
Somalisk af udseende
Ca. 185 cm høj
18-24 år gammel
Almindelig til spinkel af bygning
Var iført en sort Moncler-jakke med hætten over hovedet

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set de to personer, da de ankom eller forlod stedet. Politiet kan kontaktes på telefon 114. 

**

Ringet op af ”Daniel fra Rigspolitiet”

Mandag kl. 20.45 fik en 59-årig mand fra Trige en opringning fra en mand, der præsenterede sig som Daniel fra Rigspolitiet. Manden spurgte, om den 59-årige havde forsøgt at optage et lån på 95.000 kroner via Santander Bank. Dette afviste den 59-årige, hvorefter manden i telefonen oplyste, at han i så fald havde været udsat for identitetstyveri. 

Manden bad derfor den 59-årige om at oplyse sit CPR-nummer samt adgangskoder til netbank og NEMID, så lånet straks kunne annulleres. Den 59-årige nåede at opgive sit CPR-nummer, men fik mistanke til, at der kunne være tale om svindel og afbrød derefter forbindelsen.

**

Brandalarm på efterskole

Natten til tirsdag kl. 01.49 gik der en brandalarm på Risskov Efterskole på Tretommervej i Risskov. De umiddelbare undersøgelser tyder på, at det var en kortslutning i en eltavle, der udløste brandalarmen, og de fire elever, der boede i bygningen, kom alle over i et andet hus natten over. 

**

Paller i brand

Natten til tirsdag kl. 04.05 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om en brand i noget pap ved Føtex på Havnegade i Randers C. Det så umiddelbart ud som om, at ilden var opstået i nogle paller foran lagerbygningen. Der var umiddelbart ingen fare for hverken bygninger eller personer. 

**

Butikstyv stjal saftpresser


En patrulje fra Østjyllands Politi kørte mandag kl. 18.11 til Salling, hvor vagterne havde tilbageholdt 27-årig mand, der havde stjålet en saftpresser. Den 27-årige erkendte forholdet og leverede saftpresseren tilbage. Han blev sigtet for butikstyveri.

**

To kvinder i slagsmål på banegårdspladsen

Østjyllands Politi modtog mandag kl. 12.56 anmeldelse om et slagsmål på banegårdspaldsen i Aarhus, og en patrulje kørte hurtigt til stedet. Da betjentene ankom var slagsmålet opløst, og de mødte en vagt, der udpegede de to kvinder, som havde været oppe at slås – henholdsvis en 25-årig kvinde og en 48-årige kvinde. Den 25-årige havde angiveligt kastet sodavand på den 48-årige samt taget kvælertag på hende og kradset hende. Den 25-årige blev anholdt og sigtet for vold. 

**

Færdsel


Mandag kl. 09.28 skete der et færdselsuheld i krydset Grenåvej/Skovlundvej i Egå. En 56-årig kvindelig bilist kom kørende ad Grenåvej og skulle svinge til venstre ad Skovlundvej, da hun kørte ind foran en modkørende bil, ført af en 23-årig mand, der ikke kunne nå at bremse. Den 56-årige kvinde blev kørt til tjek på skadestuen, men slap umiddelbart uskadt fra uheldet. Hun blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 10.17 skete der et færdselsuheld på Skanderborgvej i Viby J. En 18-årig kvindelig bilist kom kørende ad Skanderborgvej og skulle dreje til venstre ad Hasselager Allé, da hun kørte ind foran en modkørende bil, der blev ført af en 78-årig mand. Der skete kun materiel skade ved uheldet. Den 18-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 14.33 skete der et færdselsuheld i krydset Hasle Ringvej/Herredsvej i Aarhus V. En 18-årig mandlig bilist holdt for rødt lys ved krydset, da han blev påkørt bagfra af en bil ført af en 26-årig mand. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet, men parterne blev kørt til kontrol på skadestuen. Den 26-årige mand blev sigtet for manglede agtpågivenhed. 

Mandag kl. 16.34 skete der et færdselsuheld på Sønderbro i Grenaa. En 56-årig mandlig knallertfører mistede herredømmet over sin knallert og væltede på kørebanen, hvor en forbipasserende fandt ham liggende ukontaktbar. Da patruljen kom frem var knallertføreren atter kontaktbar, men virkede noget spirituspåvirket, hvilket også blev bekræftet ved en alkometertest. Den 56-årig mand blev sigtet for spirituskørsel. Han var ikke umiddelbart kommet til skade ved uheldet.  

Mandag kl. 16.53 blev en 33-årig mand standset i sin bil ved Elstedhøj i Lystrup. Manden blev bedt om at vise sit kørekort, hvilket han ikke kunne, da han havde fået frakendt førerretten. Han blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Ved opslag i politiets systemer kunne betjentene se, at han mindst tre gange inden for de seneste tre år var blevet sigtet for kørsel i frakendelsestiden og de beslaglagde derfor hans bil med henblik på konfiskation. 

Natten til tirsdag kl. 00.05 blev en 60-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da hun blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers NV. 

Natten til tirsdag kl. 01.30 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Grenaa. 

Natten til tirsdag kl. 04.40 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen i Aarhus N. En vindmølletransport havde sat sig fast i rabatten ved autoværnet og skulle hjælpes fri igen. Afkørsel 46 i sydgående retning blev spærret, mens arbejdet stod på og kl. 06.08 blev der atter åbnet for trafikken på stedet. 

Tirsdag morgen kl. 06.29 skete der et færdselsuheld på Grenåvej i Rønde, da en lastbil påkørte en personbil, der hold parkeret i siden af vejen. Lastbilen punkterede, og der blev spildt noget jord på vejen, hvorfor den blev kortvarigt spærret, mens oprydningsarbejdet stod på. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

  • På Pilevænget i Randers NV begået mandag den 17/2 mellem kl. 01.19 og kl. 02.26
  • I Kantorparken i Risskov begået mellem torsdag den 13/2 kl. 10.00 og mandag den 17/2 kl. 11.25
  • På Gl. Frijsenborgvej i Hammel begået mandag den 17/2 kl. 14.07
  • På Provstebakken i Åbyhøj begået mandag den 17/2 mellem kl. 14.30 og kl. 15.05
  • På Erlingsminde i Randers SØ begået mandag den 17/2 mellem kl. 07.30 og kl. 16.15
  • På Dalslugten i Ebeltoft begået mellem fredag den 14/2 og mandag den 17/2 kl. 16.30
  • På Kristrupvej i Randers SØ begået mandag den 17/2 mellem kl. 14.30 og kl. 18.45
  • På Højager i Hjortshøj begået mellem søndag den 16/2 kl. 16.00 og mandag den 17/2 kl. 22.15


Kilde: Ingen kilde