Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 20. februar 2020

dato

Silkeborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør

**

 

Den mobile politistation besøger Ryomgård

Østjyllands Politis mobile politistation kommer i dag på besøg i Ryomgård. Den mobile politistation kommer efter planen til byen mellem kl. 14 og 18, hvor betjentene René og Nikolaj står klar til at tage en snak med alle interesserede.

**

 

To mænd anholdt efter flere tyverier i Grenaa

En stribe indbrud i Grenaa er formentligt opklaret, efter lokalpolitiet har anholdt to mænd på 26 år og 28 år.

 

Den 23. januar blev en lang række lystbåde udsat for indbrud og en del værktøj og nogle kontanter blev stjålet fra bådene, som lå i Grenaa Marina.I begyndelsen af februar var der indbrud i et møntvaskeri, hvor gerningsmændene skar en møntboks op med en vinkelsliber og stjal flere kontanter, og dagen efter blev en grillbar i Glesborg ramt, da indbrudstyve stak af med nogle kontanter og store mængder ost, skinke og kebab. Den 10. februar var det så en skole på Åstruphegnet i Grenaa, det gik ud over, da nogen havde brudt en dør op og stjålet 10 computere. Men fælden klappede da en medarbejder på skolen ugen efter indbruddet opdagede, at en mand havde sat en af computerne til salg på Facebook. 

 

Lokalpolitiet i Grenaa blev kontaktet, og de fik identificeret sælgeren som en 28-årig lokal mand. Hans adresse blev ransaget, og her fandt betjentene flere tyvekoster, der stammede fra nogle af indbruddene. Anholdelsen af den 28-årige førte til hans 26-årige ven, som blev anholdt i et sommerhus i Grenaa. I sommerhuset fandt politiet også en række koster og begge mænd blev sigtet for syv indbrud i lystbåde og indbruddene i møntvaskeriet, grillbaren og på skolen.

Lokalpolitiet i Grenaa er nu ved at finde frem til ejermændene til alle de fundne koster og efterforsker sagen nærmere for at finde frem til, om mændene står bag yderligere tyverier i området.

 

**

 

Årvågen bilist fik standset narkopåvirket lastbilchauffør

En 25-årig mandlig lastbilchauffør blev onsdag kl. 22.12 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi på Nordjyske Motorvej i nordgående retning, ud for Fårup ved Randers.

En årvågen bilist kørte bag lastbilen på motorvejen, og havde observeret, at den slingrede kraftigt. Han tog derfor kontakt til politiet, og blev samtidig bag lastbilen for at holde øje med den. En patrulje fra Østjyllands Politi kørte hurtigt til stedet, og fik bragt lastbilen til standsning. Den 25-årige testede positivt på en narkometertest og blev derfor taget med til yderligere blodprøver.

**

 

Tre mænd anholdt for besiddelse af narko

To betjente fra Østjyllands Politi blev onsdag kl. 19.55 under patrulje på Lyøgade i det nordlige Aarhus, opmærksomme på en personbil, der holdt midt på vejen. Betjentene tog kontakt til føreren af bilen, som var en 22-årig mand. Fra bilen var der en kraftig lugt af hash, og den 22-årige havde en meget nervøs adfærd over for betjentene. På bilens bagsæde befandt sig yderligere to 22-årige mænd.

Ved visitation af de tre mænd og bilen fandt betjentene flere poser med narko samt flere kontanter. Alle tre mænd blev sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.

**

 

Spritbilist forsøgte at flygte til fods

En patrulje fra Østjyllands Politi blev torsdag nat kl. 01.15 opmærksomme på en personbil, der blev ført af en 20-årig mandlig bilist på Jernbanegade i Randers. Da den 20-årige så patruljebilen, foretog han et par hurtige sving, smed bilen på parkeringspladsen foran et supermarked og løb fra stedet til fods. Patruljen kørte derfor ind på parkeringspladsen og eftersatte manden.

Betjentene så den 20-årige mand smide noget fra sig i et buskads ved enden af parkeringspladsen, hvorefter manden standsede. Manden var opfarende og lugtede stærkt af alkohol. Han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel samt narkokørsel. En vaks politihund fandt kort efter den genstand, som den 20-årige havde smidt fra sig i buskadset, hvilket viste sig at være nøglen til bilen.

**

 

Mand spurgte om vej, men stjal telefon

En 29-årig kvinde blev natten til onsdag kl. 00.30 kontaktet på Klostertorv i Aarhus af en mand, hun ikke kendte, mens hun var ved at finde vej til sit hotel via GPS’en på sin telefon. Ifølge den 29-åriges forklaring lagde hun sin telefon i tasken, da manden kontaktede hende. Manden holdt en stirrende øjenkontakt med kvinden, mens han først spurgte hende, om hun havde en cigaret og derefter, om hun vidste, hvad klokken var. Kvinden kiggede på sit armbåndsur og gav ham tiden, manden takkede for hjælpen og forsvandt i løb fra stedet. Den 29-årige opdagede umiddelbart herefter, at hendes telefon var væk.

Manden beskrives som:

  • 170-175 cm. høj
  • Slank af bygning
  • Karseklippet
  • Brune øjne
  • Intet skæg
  • Talte gebrokkent engelsk
  • Iført jeans, mørkegrå cardigan og kondisko

Østjyllands Politi hører gerne fra personer, der kan have oplysninger om manden, på tlf. 114.

**

Specialpatruljen fandt 100 skunk-planter i baglokale

Østjyllands Politis Specialpatrulje var onsdag kl. 20.14 på besøg på en adresse i Ørsted. På adressen traf betjentene en 33-årig mand og en 26-årig kvinde, som begge har bopæl på adressen. Den 33-årige virkede meget nervøs ved, at betjentene gerne ville ransage stedet og forklarede betjentene, at han højest havde lidt hash liggende til eget forbrug.

Ved ransagning fandt betjenten et låst baglokale, som den 33-årige udleverede nøglerne til. I baglokalet fandt betjentene et skunk-laboratorium indeholdende 100 skunk-planter. Den 33-årige blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på salg.

**

 

Knuste rude i kiosk med vinflaske

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte torsdag kl. 02.20 til Vester Allé i Aarhus efter en anmeldelse om, at to gerningsmænd havde knust en rude i en kiosk. Vidner på stedet forklarede, at de havde set to unge mænd knuse ruden i kiosken ved at slå på den med en vinflaske, hvorefter de var løbet fra stedet i retning mod Vesterbro Torv.

De to mænd beskrives som:
A

  • 18-25 år
  • Dansk oprindelse
  • Iført sort dynejakkejakke, mørke bukser og hvid kasket

B

  • 18-25 år
  • Ukendt oprindelse
  • Iført mørk jakke med krave og mørke benklæder

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner til hærværket på tlf. 114.

**

 

Røveri ved busstoppested

Østjyllands Politi modtog onsdag anmeldelse om et røveri, der skulle være foregået tirsdag den 18/2 kl. 13.00 ved et busstoppested på Harald Jensens Plads. En 36-årig mand forklarede, at han sammen med to venner var ved at stige på en bus, da en person greb fat i ham bagfra og trak ham væk fra bussen. Gerningsmanden holdt den 36-årige fast og sagde, at han skulle betale 2000 kr., som gerningsmanden mente, at den 36-årige skyldte ham. Gerningsmanden kom med flere verbale trusler mod den 36-årige og tog derefter hans telefon. Den 36-årige fortalte videre, at gerningsmanden havde slået ham i hovedet med knyttet hånd og truet ham med at slå ham ihjel.
Politiet har gode spor hvad angår gerningsmandens identitet.

**

 

14-årig stjal Redbull fra supermarked

En patrulje fra Østjyllands Politi blev onsdag kl. 16.00 kaldt ud til et supermarked på Randersvej i Aarhus Nord, hvor butiksdetektiven havde tilbageholdt en 14-årig dreng. Butiksdetektiven havde på overvågningen set den 14-årige tage en Redbull fra butikken, putte den i sin jakkelomme og derefter gå forbi kasselinjen.

Den 14-årige blev sigtet for butikstyveri og begge hans forældre blev kaldt til stedet, ligesom de sociale myndigheder blev underrettet.

**

Færdsel

Onsdag kl. 09.14 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Hasselager Allé i Viby J. Uheldet skete, da en 30-årig kvindelig bilist kom kørende ad Skanderborgvej og skulle svinge til venstre. Kvindens bil stødte herved sammen med en ligeudkørende personbil, ført af en 60-årig mandlig bilist samt en lysregulering. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet.

Onsdag kl. 14.26 skete der et færdselsuheld på Vosnæsvej i Løgten ved Skødstrup. En 38-årig mandlig motorcykelbilist påkørte en personbil ført af en 24-årig kvindelig bilist. Undersøgelser på stedet og vidners forklaringer tyder på, at uheldet skyldtes defekte bremser på motorcyklen. Den 38-årige blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og udstyrsbekendtgørelsen samt for at føre uregistreret køretøj, da det viste sig, at motorcyklen var afmeldt. Der var umiddelbart ikke alvorlig personskade ved uheldet.

Onsdag kl. 17.56 skete der et færdselsuheld på Langelandsgade i Aarhus. En 33-årig mandlig bilist i en varevogn skulle dreje til højre og drejede ind foran en 25-årig kvindelig cyklist, som derved cyklede ind i siden på varevognen. Ifølge vidneforklaringer på stedet havde den 25-årige ikke lys på cyklen. Den 33-årige blev sigtet for overtrædelse af vigepligt og den 25-årige blev sigtet for ikke at køre uden lygter i lygtetændingstiden. Den 25-årige kvinde blev kørt på hospitalet til tjek, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

En 33-årig mandlig bilist blev onsdag kl. 19.15 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi på Thorsagervej i Ryomgård. Den 33-årige blev desuden sigtet for at køre bil, selvom han var frakendt førerret.

En 46-årig mand blev torsdag kl. 02.17 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi på Vestre Skovvej i Risskov.

Torsdag kl. 03.30 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ravnsbjergvej i Viby J. Det viste sig desuden, at den 26-årige havde stjålet nummerpladerne, og at han var frakendt førerretten, og han blev derfor også sigtet for de to forhold.

En 26-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 03.50 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi på Fladbrovej i Randers. Den 26-årige blev desuden sigtet for kørsel i frakendelsestiden og for at køre med et for nedslidt dæk.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 6 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds:

  • På Vesterled i Langå begået mellem mandag den 17/2 kl. 17.00 og tirsdag den 18/2 kl. 07.30
  • På Pilealle i Ulstrup begået tirsdag den 18/2 kl. 10.00
  • På Kløvervænget i hadsten begået mellem mandag den 17/2 kl. 17.00 og onsdag den 19/2 kl. 16.15
  • På Hasselvej i Langå begået mellem tirsdag den 18/2 kl. 18.00 og onsdag den 19/2 kl. 17.20
  • På Skovvej i Ryomgård begået mellem fredag den 14/2 kl. 08.00 og onsdag den 19/2 kl. 17.40
  • På Bygaden i Lystrup begået onsdag den 19/2 mellem kl. 07.30 og kl. 18.10

 

Kilde: Ingen kilde