Døgnrapporten i Silkeborg: torsdag den 30. december

Profilbillede
dato

Silkeborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.00 en 37-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for vold og trusler på livet begået mod en 30-årig mand. Den 30-årige bor i samme opgang i Højbjerg som den 37-årige. 

Ifølge sigtelserne har den 37-årige ved to lejligheder truet den 30-årige – senest den 27. december, hvor han opsøgte den 30-årige i hans lejlighed og holdt en kniv op mod hans hals, mens han kom med verbale trusler. 

Den 37-årige blev anholdt onsdag eftermiddag. 

**

 

Stjålet bil forulykkede i Grenaa

En 22-årig mand anmeldte onsdag omkring kl. 18.00, at den varebil, han kørte i, var blevet stjålet, mens han var inde at handle i Fakta på Østerbrogade i Grenaa. 

Ifølge den 22-årige havde han glemt at låse bilen, da han hurtigt skulle ind i butikken, og formentligt lå bilnøglen i bilen. Da den 22-årige kom ud fra butikken, nåede han lige at se varebilen køre ud fra parkeringspladsen. 

Nogle minutter efter anmeldelsen om biltyveriet, fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en varebil var kørt af vejen og ramt ind i en lygtepæl i krydset Åstrupvej/Mellemstrupvej i Grenaa. Det viste sig, at være den stjålne bil. 

Bilen havde fået større skader på fronten, men der var ingen personer i eller omkring køretøjet, og ingen havde umiddelbart set uheldet. 

Gerningsmændene blev ikke fundet, men en patrulje, der var fremme kort efter, sikrede spor på stedet. 

**

 

Kvinde udsat for blufærdighedskrænkelse i tog

En 25-årig kvinde kontaktede onsdag aften politiet og fortalte, at hun havde været udsat for en ubehagelig episode i et tog på vej fra Silkeborg til Aarhus. Ifølge kvinden gik en mand omkring kl. 17.30 flere gange forbi hendes plads, inden han pludseligt stillede sig op midt i gangen med bukserne nede og begyndte at onanere. 

Efter lidt tid stoppede manden sit foretagende, inden han stod af – formentlig i Skanderborg. 

Toget fortsatte videre til Aarhus, hvor den 25-årige stod af og kontaktede politiet. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og vil blandt andet se på, om der er videoovervågning fra toget, som kan bruges. 

**

 

Betjente fandt hash og kniv i bil

En patrulje fattede onsdag kl. 16.25 mistanke til to mænd, der kørte rundt på Kærtoften i Aarhus V. Patruljen dirigerede bilen ind til siden og tog kontakt til den 26-årige mand på førersædet og den 29-årige mand på passagersædet. 

Det viste sig, at den 26-årige var frakendt kørekortet, og han blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden. 

Da det lugtede af hash i bilen, blev begge mænd visiteret, og bilen blev ransaget. I den 29-åriges mands ene lomme fandt betjentene en klump hash, som han blev sigtet for at besidde. 

I bilen fandt patruljen en kniv, som de umiddelbart ikke kunne fastlægge ejerskabet på. Ingen blev derfor i første omgang sigtet for besiddelsen af kniven, som blev beslaglagt. 

**

 

Sigtet for at stjæle kød for flere tusinde kroner

En ansat i Rema1000 på Silkeborgvej i Åbyhøj kontaktede onsdag kl. 14.31 politiet og fortalte, at han stod med en mand, som han mistænkte for at have stjålet fra butikken. 

En patrulje kørte til stedet, hvor de traf den 29-årige mand, som personalet havde tilbageholdt. 

Medarbejderen forklarede, at den 29-årige havde stjålet kød for nogle tusinde kroner i butikken dagen før. Personalet havde opdaget tyveriet på overvågningen men havde ikke nået at stoppe den 29-årige. 

Onsdag indfandt manden sig så igen i butikken. Han havde samme tøj på og samme taske med, og han blev hurtigt genkendt og tilbageholdt. 

Da politiet kom frem, erkendte den 29-årige tyveriet, som han blev sigtet for. 

**

 

Mindre brand i Grenaa

Politi og brandvæsen kørte torsdag morgen kl. 5.36 til en mindre brand i en lejlighed på Karen Blixens Vej i Grenaa. Branden var hurtigt slukket og havde umiddelbart kun forårsaget mindre skader i lejligheden. 

Ifølge lejlighedens beboer var hun kommet for tæt på et stearinlys, hvorefter der var gået ild i noget af hendes tøj, som hun havde kastet på gulvet. I første omgang troede hun, at hun selv havde fået slukket ilden, men lidt efter blussede branden op, og beboeren fik tilkaldt hjælp. Hun kom umiddelbart ikke noget til. 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 11.02 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ågade i Hadsten. 

Onsdag kl. 21.29 skete der et færdselsuheld i krydset Århusvej/Vorup Boulevard i Randers SØ. En 30-årig mandlig bilist foretog en u-vending og ramte ind i en bil ført af en 27-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Æblevænget i Lystrup begået onsdag d. 29/12 mellem kl. 7.30 og kl. 11.00
 
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi