Dorthe Schou Jensen stiller op for Socialdemokratiet til KV21

Dorthe Schou Jensen stiller op for Socialdemokratiet til KV21
Profilbillede

Blå Bog

51-årige Dorthe Schou Jensen stiller op for Socialdemokratiet til kommunalvalget i Silkeborg Kommune. Dorthe har boet i kommunen i 25 år og er i dag bosat i Virklund.

Hvad betyder din opstillingskommune for dig?
At jeg har et stærkt udgangspunkt for at stille op.

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
Jeg vil fortsat gerne have indflydelse på og påvirke de beslutninger, der skal tages i Silkeborg i takt med, at kommunen oplever stor vækst i disse år. Vækst er godt, men det skal være balanceret både i forhold til dem som bor her allerede og dem som kommer til. Lige nu vækster Silkeborg Kommune massivt efter motorvejen blev etableret. Mange nye virksomheder flytter hertil og store boligområder skyder op. Konsekvenserne heraf er, at det er svært for den offentlige service at følge med. Det betyder bla. mangel på dagsinstitutionspladser, infrastruktur og pres på boligpriserne.

Hvad er dine politiske mærkesager?
Sund vækst og velfærd
Unges trivsel og muligheder i Silkeborg
Et stærkt erhvervsliv
Vores natur/benyttelse og beskyttelse

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
Følge op på de initiativer jeg har været med til at udvikle for at sikre, at de rent faktisk bliver til noget:
Det handler om investering i studievejledning, obligatorisk erhvervspraktik, dialog med erhvervslivet i forhold til muligheder og rummelighed for de borgere som skal have en hånd på vejen ind på arbejdsmarkedet eller uddannelse.
Fokus på ny styring af Silkeborg Kommune således at det for medarbejderne betyder lokal forankring af ledelse. Det er blandt medarbejderne de gode løsninger findes.

Hvad er dine fritidsinteresser?
Min familie, træning i skovene i Silkeborg, politik, frivillig i BROEN og Venligboerne i Silkeborg, bestyrelsesarbejde i Virklund Lokalråd

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Dorthe Schou Jensen