DROJ JORD: Nyt projekt vil skabe stærke kulturoplevelser for børn og unge i naturen

Foto: Silkeborg kommune.

Silkeborg Kommune har netop modtaget 1 million kroner fra Statens Kunstfond og Statens Kunstfonds Huskunstnerordning til kulturprojektet DROJ JORD.

Projektet vil kombinere kunst- og naturoplevelser for børn og unge i Danmarks Outdoor Hovedstad. Efter sommerferien vil Silkeborg Kommune sammen med KunstCentret Silkeborg Bad og kunstnergruppen Seidlers Sensorium åbne dørene op for det nyudviklede kunst- og naturprojekt.

Otte kunstnere fra Seidlers Sensorium vil blive tilknyttet KunstCentret Silkeborg Bad som artists in residence i hele 2023 for at udvikle og realisere kulturoplevelser. Projektet er en del af udstillingen Amazing Nature på KunstCentret Silkeborg Bad og vil bestå af vandreforestillinger i skoven, naturforløb med Naturfagscenteret, temadage og blivende audiowalks.

Projektet er målrettet skoleklasser, børn og unge med særlige udfordringer og naturinteresserede i det hele taget.

Formanden for Kultur-, fritids-, outdoor- og idrætsudvalget, Luis da Silva Martins, udtaler, at naturen har en positiv betydning for vores fysiske og mentale sundhed og sociale relationer.

Det samme gør sig gældende for kulturoplevelser. Silkeborg Kommune har allerede mange gode erfaringer med at bruge både natur og kultur i arbejdet med sårbare målgrupper, og her kan man kombinere begge verdener.

Projektet er udviklet specielt til Silkeborg og giver otte kunstnere en unik mulighed for fordybelse i den helt særlige natur rundt om KunstCentret Silkeborg Bad. Kunstnergruppen er allerede godt i gang med forskellige forsøg i skoven for at skabe en performance om jorden lige under vores fødder, hvor publikum vil opleve en sanselig indgang til at møde skoven på ny gennem kunsten.

DROJ JORD vil udover at være en del af den omfattende udstilling ”Amazing Nature” på KunstCentret Silkeborg Bad også indgå i det offentlige rum i Silkeborg Midtby, bl.a. som en del af Silkeborg Gadeteaterfestival.

Erfaringerne fra projektet vil indgå i kommunens videre arbejde med initiativer, som skaber nysgerrighed, involvering og samtænker kommunens indsatser med kunst- og outdoorinitiativer for børn og unge.

DROJ JORD kan opleves på KunstCentret Silkeborg Bad i 2023 og 2024. Projektet er et spændende eksempel på, hvordan kunst og natur kan kombineres for at skabe unikke oplevelser for børn og unge og samtidig fremme deres forhold til naturen.

Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.