Elcyklen - cyklistens bedste ven

Profilbillede

De seneste år er elcyklen for mange blevet en favorit på cykelstierne. Elcyklen kan være med til at optimere ens hverdag, særligt hvis man skal transportere sig selv eller børnene rundt til hverdagens mange aktiviteter. Det bliver lettere at klare turen op ad bakkerne eller holde de sidste kilometer til arbejde - uden at være helt svedig, når man når frem. Derudover kan man tage den med ud på naturoplevelser, hvor man kan komme lidt længere omkring, end man eller ville kunne.

Er man interesseret i en elcykel, kan man med fordel besøge Boxbike, hvor man både kan købe traditionelle elcykler, eldrevne ladcykler og elcykel-kits, der kan monteres på ens nyværende cykel.

Hvordan fungerer en elcykel?

En elcykel – også kaldet en ebike – er et både populært, miljørigtigt og mere urbant transportmiddel, som fungerer som glimrende alternativ til bilen. På en elcykel er der blevet påmonteret en eldrevet hjælpemotor, som kan give én lidt ekstra kræfter. Dette kan være en fordel, hvis man for eksempel skal cykle op af en bakke eller i modvind.

Derfor vil det med en ebike ofte være lettere at cykle i det danske vejr, da man ofte kan opleve både vind, regn og slud. Her vil en hjælpemotor kunne “give lidt ekstra kræfter”, og det bliver ikke længere et problem at klare vinden. Derudover er det en god måde at få både motion og frisk luft ind i hverdagen.

Hvor langt kan man køre på en ebike?

Batteriet til en elcykel kan ikke oplades under kørslen. Cyklen kræver en opladning fra elnettet. Derfor lyder anbefalingen fra eksperterne på, at man går efter batterier med kvalitetsceller fra kendte mærker. Typisk vil batterierne kunne række til mellem 30 og 80 kilometers kørsel. Dog afhænger batterierne af nogle forskellige faktorer, såsom hvor meget man selv træder i pedalerne, terrænet, vejret samt hvilket niveau elmotoren er blevet sat på. For jo mere motorkraft man anvender og jo mindre man selv træder i pedalerne, desto kortere bliver batteriets rækkevidde.

Vedligeholdelse af batteriet

For at passe på elcyklen, så batteriet holder længst muligt, er der en række ting, som man selv kan gøre. Vil man gerne have, at batteriet holder sig friskt, så bør man ikke oplade det helt og særligt ikke, hvis der er frostvejr. Det anbefales nemlig, at man ikke oplader batteriet til ens ebike ved udendørstemperaturer under 5-10 grader - nogle gange kan det selvfølgelig være nødvendigt.

Derudover kan man forsøge at undgå at oplade det 100 procent hver gang, da det vil være med til at slide på batteriet. Hold derimod batteriniveauet på mellem ca. 20-80 procent, og lad ellers op i små portioner efter behov.


Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen