Et stort hjerte til trivselsprojekt for unge i Silkeborg

Et stort hjerte til trivselsprojekt for unge i Silkeborg (Foto: TrygFonden)
dato

Der er godt gang i Selvhjælp Silkeborgs nye projekt, der med trivselsfremmende gruppetilbud skal skabe bedre trivsel blandt unge på flere af Silkeborgs ungdomsuddannelser. Projektet gennemføres i samarbejde med FGU Midtjylland, SoSu-skolen Østjylland samt College360 Silkeborg, og i denne uge mødtes parterne til endnu et styregruppemøde i Silkeborg.

På vegne af TryghedsGruppens regionale råd i Region Midtjylland lagde formand Marianne Kristensen vejen forbi mødet for at overrække et stort hjerte sammen med over 2,4 mio. kr. til projektet.

- Det er et stærkt og kompetent hold, der er gået sammen for at hjælpe unge, der er et svært sted i livet, og som har brug for et frirum sammen med andre unge i samme situation. Et sted, hvor de kan være sig selv, høre til og være en del af et positivt, meningsfuldt fællesskab.

- I TrygFonden ønsker vi at skabe tryghed og styrke unges trivsel. Derfor er vi glade for at støtte denne nye indsats, der skal gribe og favne de unge, der mistrives, inden deres udfordringer forværres, lød det bl.a. fra Marianne Kristensen til overrækkelsen. 

Projektet kaldet ”Frirum på ungdomsuddannelser” forløber over tre år og indgår som en del af de tre uddannelsesinstitutioners øvrige trivselsarbejde. Efter planen vil der blive oprettet i alt fire gruppeforløb for 6-8 deltagere på hver uddannelse, og på sigt er målet at forankre og udbrede koncepterne – både internt på uddannelserne, som alle har flere afdelinger, og til andre uddannelser.

Efter en grundig proces med elevinddragelse på alle tre uddannelser er de tre første gruppekoncepter nu klar til at blive afprøvet efter sommerferien.

Kilde: TrygFonden
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.