Helt nyt boligkoncept for seniorer på vej i Silkeborg

Profilbillede
dato

Et nyt seniorboligkoncept i Silkeborg under navnet ”Holmsø Boligresorts” forventes indflytningsklar i starten af 2023. Bag konceptet står Ejendomsinvestering A/S, som har ambitioner om at skabe fremtidens bofællesskab for seniorer 55+.

”I de kommende ti år vil gruppen af borgere over 55 år vokse eksplosivt i Danmark. Børnene er flyttet hjemmefra, og der er ikke længere behov for en stor bolig, hvor der også skal bruges tid på havearbejde. Det sociale fællesskab, aktiviteter og oplevelser vægtes i langt højere grad. Med deres stærke helbred og aktive livsstil stilles helt nye krav til fremtidens boligform,” siger direktør for Ejendomsinvestering A/S, Jonas Dørken.

Serviceret bofællesskab
Holmsø, Silkeborg er ikke blot ”seniorlejligheder med et fælleshus”, men et serviceret bofællesskab tilpasset behovet for en aktiv og social seniortilværelse. Her bliver blandt andet wellness-afdeling, fitness- og gymnastikrum samt vinterhave/orangeri, hvor man kan nyde de grønne omgivelser og få en hyggelig snak med de øvrige beboere. Fra tagterrassen bliver der udsigt over Silkeborg by.

Boligresortets aktivitetsvært arrangerer tilbud om aktiviteter og arrangementer som fællesspisning, temaaftener, foredrag, vandreture og busture.

Ordet ”boligresort” er opfundet til formålet, idet det kombinerer ”Bolig”, som giver den trygge ramme om hverdagen med ”resort”, som vi kender fra udenlandske hotelkomplekser. ”Med de faciliteter og aktiviteter vi kommer til at tilbyde, bliver det en blanding af en bolig og et hotel/resort. Derfor kalder vi konceptet Holmsø Boligresorts,” forklarer Jonas Dørken.

Socialt ansvar
Ifølge direktøren er der en stigende tendens til, at ældre ønsker at engagere sig i fællesskaber. Derfor ligger det i konceptet, at aktivitetsværten understøtter og faciliterer aktiviteter. Men hvis man som beboer ønsker det, lægges der også op til, at man selv kan få ansvarsområder – f.eks. at blive primus motor på en aktivitet.

”Vi ved, at et centralt element i alle menneskers livskvalitet er sociale relationer samt engagement og mening. Vi har et ønske om at være med til at understøtte og udvikle positive naborelationer. Derfor har vi fokus på at iværksætte fælles aktiviteter, og at arkitekturen skal danne rammer om hyggeligt samvær i grønne omgivelser,” fortæller Jonas Dørken.

Udvider konceptet til andre jyske provinsbyer
Ejendomsinvestering A/S tror så meget på konceptet, at der allerede nu er planer om at udvide boligkonceptet til andre jyske provinsbyer. Derfor har de ansat projektleder Michael Høeg Andersen med 26 års erfaring fra rejsebranchen, hvoraf han de seneste 15 år har arbejdet med senior-rejser.

”Michael har stor erfaring i at udvikle unikke grupperejser for seniorer og har derfor indgående kendskab til seniorernes ønsker til faciliteter, aktiviteter og oplevelser. Dette bringer han med ind i arbejdet, så vi sikrer os, at Holmsø Boligresorts dækker målgruppens behov mest muligt. Desuden vil vi med vores ”boligresorts” gerne have, at vores beboere får lidt samme fornemmelse, som når de er på ferie. Derfor passer Michael perfekt ind som ansvarlig for udviklingen af konceptet, med hans baggrund som udvikler af specialrejser til seniorer,” siger Jonas Dørken.

Stor forhåndsinteresse
Der bygges i alt 96 lavenergi lejligheder samt en række fællesarealer i Holmsø, Silkeborg.
Projektleder Michael Høeg Andersen udtaler: ”Holmsø bliver det bofællesskab i Silkeborg med flest faciliteter og aktiviteter for seniorer. Vi kan mærke stor interesse for vores nytænkende koncept, og der er allerede nu mulighed for at skrive sig op på interesselisten,”.

Kilde: Ejendomsinvestering A/S / Michael Høeg Andersen