Hilde er født til at være selvstændig

Kilde: Hot'n'tot / Hilde Steen
Profilbillede
Ninna Jalog

På Hilde Steens fars side af familien har stort set alle været selvstændige, og det har været helt naturligt for Hilde at gå i samme fodspor.

Min far havde en masse lampeforretninger i Norge, Sverige og Tyskland sammen med sin bror, og min bedstefar havde en købmandsforretning. Jeg startede med at arbejde på min fars lampefabrik i Oslo, da jeg var 6 år gammel. Det er kommet helt naturligt, at jeg har fået en masse viden fra dem om at være selvstændig og at have ansatte.

Den norske Hilde valgte dog selv en anden karrierevej end familiens lampeproduktion. En vej, som hun altid har vidst, lå i kortene for hende.

Jeg klippede mine dukker som helt lille og har aldrig været i tvivl om, at jeg skulle arbejde indenfor frisørfaget. Jeg blev uddannet i Norge for 42 år siden og kom til Danmark i 1987 med min danske mand.

Parret flyttede i sin tid til Silkeborg, hvor Hilde arbejdede hos 3 forskellige saloner i byen, inden hun startede en salon i Ikast i 2004.

I 2014 startede jeg Hot’n’tot sammen med Sanne Bretlau, hvor jeg ansatte hende som min højre hånd. Vi har før arbejdet sammen i en salon i Silkeborg og vidste, at vi var et godt match. Ideen startede mange år før, men i 2014 var der flere ting der gjorde, at det var det helt rigtige tidspunkt til selv at åbne en salon. Heldigvis havde vi mange faste kunder, som støttede os og fulgte med. Succesen gik hurtigere end forventet, så allerede efter kort tid ansatte vi flere og er nu 5 i salonen, hvilket jo er tegn på, at vi gjorde det rigtige.

Sanne og jeg deler opgaverne imellem os, så vi bruger vores kompetencer der, hvor vi er stærkest. Derfor betyder hun rigtig meget for virksomheden, fordi vi kan sparre med hinanden.


Hilde ser andres potentiale, men er samtidig bevidst omkring, hvor sine egne grænser er. Det synes at være en nøglefaktor i hendes indsigt i at være selvstændig.

Jeg har lært en del om økonomi af min far, hvilket jo er vigtigt som selvstændig. Udover det, skal man selvfølgelig også have fokus på at drive forretningen og at få personale og kunder til at føle sig godt tilpas.

Hilde mener da også at de fleste selvstændige, uanset erhverv, er fælles om mange af de problematikker, som en iværksætter kan have.

Jeg har mange venner, som er selvstændige, og vi snakker faktisk om de samme udfordringer, selvom det ikke er samme fag, vi er i. Vores snakke handler især om udvikling, og om at man skal forny sig hele tiden. For hvis du ikke gør dig relevant, så kan du ikke drive en god forretning. Hvis man ikke udvikler sig og holder sig ajour, går man i stå.

Hilde vægter på samme niveau at have en service, som fungerer. Det betyder, at man som leder bliver nødt til at lytte til sine medarbejdere og sørge for et godt arbejdsmiljø.

Det kan være en udfordring at have ansatte, men det giver også en frihed. Dialog er vigtig for at personalet føler, at de bliver hørt og kan være med til at forme deres egen arbejdsplads. Vi har personalemøde hver måned, så vi får snakket tingene igennem. Det er ikke altid man kan nå det i en travl hverdag.

Leder eller ej, så er det stadigvæk passionen fra den lille pige, som elskede at klippe dukker, der driver værket for Hilde. 

Det at stå i salonen, hvor du skal give eller skabe noget, det er super spændende og udfordrende, fordi man hele tiden skal tænke sig ind i, hvad kunden vil have. Vi føler også, at vi gør en forskel der, hvor vi er. Vi ønsker kun det bedste for vores kunder. Vi er så heldige at være i et fag, hvor vi kan få kunder ind, som måske har haft en dårlig dag, og når de så går ud igen, har vi gjort dem glade. Det er dejligt at have den evne og mulighed.

Efter 42 år i faget - og flere forskellige arbejdspladser - er Hilde nu et sted, hvor hun virkelig er tilfreds og føler sig hjemme. Det kan mærkes på hende, når hun fortæller om sin salon og sine erfaringer som leder. Du kan følge med i salonens liv på deres Facebook-side og på Instagram

Dette indhold er produceret af VORES Silkeborg i samarbejde med en annoncør. Den uafhængige redaktion har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.
Mød redaktionen
Profilbillede
Linnéa Funk lf@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk
Flere artikler