Høj smitte i Silkeborg: Nye anbefalinger til foreningslivet


Nyheden er fra ØBG Silkeborg

Information fra Silkeborg Kommune:


Silkeborg Kommune har i weekenden passeret myndighedernes grænse for høj smitte. Silkeborg Kommune har derfor været i dialog med sundhedsmyndighederne og opfordrer på den baggrund følgende tiltag i foreningslivet:

  • At alle møder op omklædte til fritids- og idrætsaktiviteter. Dette gælder ikke svømmehaller og andre steder, hvor det ikke er foreneligt med aktiviteten.
  • At aktiviteter og sociale arrangementer afholdes i mindre og faste grupper/hold, hvor dette kan gøres som en naturlig del af aktiviteten.
  • At aflevering og afhentning af børn sker udendørs. Forældre og voksne opfordres endvidere til at holde afstand til aktiviteten. Afstandsanbefalingen gælder ikke mellem udøvere, trænere samt mellem forældre og børn ved f.eks. børn-voksenaktiviteter.


Ovenstående anbefalinger gælder så længe Silkeborg Kommune har høj smitte, dvs. mere end 400 smittede pr. 100.000 borgere.


Generel smitteforebyggelse

I bedes desuden være opmærksomme på sundhedsmyndighedernes seks generelle smitteforebyggende anbefalinger:

  1. Bliv vaccineret
  2. Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
  3. Hold afstand
  4. Luft ud og skab gennemtræk
  5. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  6. Gør rent, særligt overflader som mange rører ved


I kan desuden holde jer opdateret om aktuelle retningslinjer og anbefalinger på Kulturministeriets hjemmeside kum.dk. Hvis I har spørgsmål til ovenstående kan I kontakt Kultur- og Borgerserviceafdelingen på kulturogborgerservice@silkeborg.dk

Kilde: ØBG Silkeborg