Hold sommerfest på budget

Profilbillede
dato

Hvis du skal holde en sommerfest i år, kan det godt lade sig gøre uden at sprænge budgettet fuldstændigt. Der er mange ting, man kan gøre for at holde omkostningerne til festen nede. Det kan dog afhænge af den slags fest, du gerne vil holde. Her kommer nogle tips til en budgetvenlig sommerfest:

- Undlad at leje forsamlingshus eller dyre festlokaler. Hold festen i en park, derhjemme i haven eller indenfor, hvis du har plads. Du kan også alliere dig med nogen i din omgangskreds, som har et stort telt, du kan låne, i tilfælde af at vejrudsigten ser lidt tvivlsom ud. Det kan også være, du kender nogen, som gerne stiller deres gildesal til rådighed, så vejret slet ikke er et problem.

- Køb billigt festpynt fx i Søstrene Grene eller i genbrug. Disse steder kan du købe billigt og festligt pynt til festen. Prøv samtidigt også at skære ned på mængden af pynt. Hele rummet behøves ikke at være dækket af balloner, konfetti og hængende lanterner. Det kan sagtens blive en knaldgod fest, selvom der er skåret lidt ned på pynten. Hvis det er nødvendigt, kan du lave bordkort selv og bruge blomster fra haven til at stille på bordene.

- Aktiviteter til festen kan være spil, som du selv har liggende derhjemme, eller som du kan låne af folk i din omgangskreds. Det kan fx være kongespil, stiggolf, vandkamp eller kroket. Hvis nogen har en karaokemaskine, kan det også være et sjovt indslag til senere på aftenen.

- I stedet for at hyre en dj eller et band kan du lave din egen playliste på en musiktjeneste med al den gode festmusik, du kan komme i tanke om. På den måde kan du også helt selv bestemme lydbilledet til din fest og den vibe, som du gerne vil have. Det eneste, du har brug for, er et par gode højtalere. Du kan eventuelt leje nogle eller spørge rundt i dit netværk, om nogen har noget udstyr, du kan låne, hvis du ikke selv ligger inde med det.

- I forhold til maden kan du være lidt strategisk. Det kommer dog lidt an på hvilken slags fest, du skal holde. Hvis du ønsker en mere afslappet fest uden suppe, steg og is, kan du lave et buffetbord med store portioner af simple retter. Man kommer lang med et par simple pastaretter og salater samt en masse godt brød. Hvis det er en meget afslappet fest, kan det også holdes som en slags sammenskudsgilde, hvor folk tager deres eget kød med til grillen, mens du som vært står for al andet mad.

- Du kan også bede dine gæster om at tage deres egne drikkevarer med. Til gengæld kan du sørge for velkomstdrinks og koldt vand med citron og isterninger ad libitum. Hvis du helst selv vil stå for drikkevarerne, kan det være en idé at gå på tilbudsjagt i ugerne op til festen. Der kan være gode penge at spare ved at købe sodavand og alkohol på tilbud.

Har du stadig brug for en økonomisk håndsrækning til at holde årets fest? Så lån penge i dag og planlæg en rigtig god og mindeværdig fest.


Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen