Hvad er Gladkunst?

Foto: Glad Kunst.
Profilbillede
dato

Galleri Gladkunst er en anderledes kunstoplevelse i det gamle hus i Vestergade 81 C.

Lidt tilbagetrukket fra den trafikerede gade træder man gennem døren fra den ydre travlhed ind i en magisk fortælling om natur, eventyr og glæde, fortalt gennem tuschmalerier, oliemalerier og skulpturer af Miriam Kirsten Glad.

Det er så meget at opleve, at gæster sommetider udbryder, at det burde være et museum. Samtidig er der et rigt udvalg af billeder, hvis man ønsker at købe et stykke natur med hjem til stuen.

Miriam Kirsten Glads fantasifulde og alternative skulpturer møder dig med livsoverskud, også hvor du mindst venter det. Selv på toiletterne hænger skulpturer ned fra loftet. Miriams kunstunivers er nyskabende. Hun mærker et behov i tiden for mere glæde og fantasi. Der er så meget fokus på nytteværdi, men står den alene, kommer der til at mangle noget. Uden glæden ved at være til, giver livet slet ikke mening, er Miriams egen erfaring.


Foto: Skulpturer på toiletterne i Gladkunst.

Historien om huset, galleriet og kunstneren Miriam Kirsten Glad er meget som et eventyr. Hun har som mange andre oplevet Coronatiden som en prøvelse. Som kunstner er det en opgave at transformere udfordringer til styrke. Der er blevet malet mange billeder i det gamle hus i de stille måneder. Derfor er det en stor glæde, at der nu atter kommer besøgende i huset, og det er muligt at vise de nye værker frem.

Her i sommer er der mulighed for at opleve særudstillingerne ”Indre Frihed” og ”Den maleriske skov”. Himmelrummet ovenpå er som altid åbent. Heroppe er der den lyseste og letteste energi i huset. Frihed til at slippe sit indre barn fri og smile. Stedet henvender sig både til børn og voksne.

Huset i Vestergade er lidt som en tidslomme. Miriams kunst trækker på en tradition for kvalitet, holdbarhed, oprigtighed og kunstnerisk mod. Oliemalerierne er malet ud fra ønsket om langtidsholdbarhed. Dels er der anvendt gode materialer, dels er motiverne evigtgyldige i deres naturkraft.

Miriams kunstneriske univers er fri til fortolkning. Intet er entydigt. I kunsten er der ingen restriktioner og begrænsninger. Der er plads til at være med det vi har på hjerte. Farver og frihed. Natur og nærvær. Eventyr og energi. Miriam mærker ind i livets magi. Måske vækker det genklang hos dig?

Der er åben i galleriet tirsdag, onsdag og fredag kl. 13-17 og lørdag kl. 11-14, samt efter aftale.

Se mere her.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Glad Kunst // Miriam Kirsten Glad