Hvorfor lave glad kunst?

Foto: Galleri Gladkunst.
Profilbillede
dato

Miriam Kirsten Glad fra galleri Gladkunst i Vestergade 81 C fortæller gerne om sin passion for at udtrykke sig gennem kunst. Gladkunst er navnet på galleriet og er valgt dels på baggrund af, at Miriam hedder Glad til efternavn, dels fordi glæde er meget beskrivende i forhold til Miriams drivkraft og udtrykket i billeder og skulpturer. Farveglad og fantasifuld som hendes kunst er.

Hun ønsker mere fokus på den umiddelbare glæde ved livet. Når man deler glæde bliver der mere af den, er hendes oplevelse. Tuschmalerierne er udtryk for denne glæde, og mange siger, når de træder ind af døren, at det er glad kunst pga. farverne og fortælleglæden.

En glæde, der også har dybde, da billederne er malet ud fra en oplevelse af nærvær og inspireret af et magisk univers. Oftest udfoldet i naturens verden. Miriams ønske er, at inspirere andre til at finde den indre glæde. Det glæder hende meget, når hun får tilbagemeldinger fra købere, at hendes kunst bidrager med noget positivt i deres hjem.

Der er meget energi i billederne. Miriam arbejder ofte længe på et billede, indtil hun er tilfreds med både helheden og detaljen. Ikke 2 billeder er ens. For en del af drivkraften er at blive ved med at udvikle stil og udtryk og skabe unikke fortællinger.

Miriam maler fordi hun ikke kan lade være. Og har altid gjort det. En passion, som giver hende overskud til at se lyst på livet.


Foto: Galleri Gladkunst

At være kunstner er et meget selvstændigt og nyskabende arbejde.

Der er ingen facitlister. At male give Miriam ro og livsoverskud.

En form for meditation. Sundt for sjælskontakten og oplevelsen af, at hverdagen er mere end forudsigelighed, praktiske gøremål og støj fra gaden og hvad, der ellers kan støje i livet.

Miriam har arbejdet med kunst hele livet og kan som 53 årig se tilbage på en spændende kunstnerisk rejse. Hun var barnet med den levende fantasi, der malede magiske oliekridtsbilleder af fantasidyr i landskaber. I voksenlivet blev det oliefarver, der blev hendes foretrukne medium.

Siden en fascinerende udforskning af mulighederne i at lave alternative skulpturer, som trækker på humorens livskraft. I dag er det tuschfarver, der fascinerer hende. De kan minde om akvarel men har en stærkere farveintensitet.

Du kan få et ind blik i Miriams kunst lige her eller kom forbi galleriet og oplev kunsten i virkeligheden og mød den engagerede kunstner på hjemmebane. Billederne males i husets kreative køkken.

Der er åben i galleriet tirsdag, onsdag og fredag kl. 13-17 og lørdag kl. 11-14, samt efter aftale.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen