Indret din bolig med lys i flere lag for mere varme

Profilbillede
dato

Lys spiller en afgørende rolle for opfattelsen af et rum. Et ellers pænt rum, der er dårligt oplyst, vil virke dødt og utiltrækkende, og det er svært at finde hyggen i eksempelvis stuen, hvis lyset er mangelfuldt på en mørk aften.

Derfor handler det om at gøre noget ud af belysningen, hvilket du bl.a. kan gøre ved at vælge stilrene og funktionelle lamper som eksempelvis en Menu lampe, der vil bringe masser af lys og elegance til din bolig.

Men stilrene lamper gør det ikke alene, for du skal også tænke lidt over, hvordan flere forskellige lamper sammensættes.

Forstå de 3 forskellige lyslag

For at skabe en belysning i et rum, der ikke er mangelfuld, er det en god idé at tænke over at have lys i tre forskellige lag. Forskellige lyslag betyder, at du skal have forskellige lyskilder til forskellige formål.

Det første lag kaldes for det diffuse grundlys, som er en overordnet lyskilde, der spreder sit lys til hele rummet. En sådan lyskilde kan være et stort vindue, men det er naturligvis også vigtig at have et diffust grundlys i form af eksempelvis en pendel, der sender lys ud i alle retninger.

Når det diffuse grundlys er på plads, skal du kigge på det andet lag, der er det direkte funktionslys. Dette lag skal implementeres på steder, hvor du har brug for mere direkte oplysning. Det kan eksempelvis være over spisebordet, i dit læsehjørne eller over sofabordet.

Det direkte funktionslys kan også være i form af pendler, der dog i dette tilfælde retter sit lys på et specifik sted istedet for at sprede det til hele rummet.

Til sidst skal du implementere små lyspunkter, der sørger for at lyse de resterende mørke kroge op med hyggeligt og varmt lys.


Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen