Jesper sørger for familiære træningsrammer i Funder

Foto: Privat // . I centeret er der plads til alle, ung som gammel og så er du velkommen til at tage børnene med
Profilbillede

I Silkeborgs sydvestligste bydel, Funder, finder du et lokalt træningscenter for hele familien. Hos Lindberg Træning og Massage er der plads til alle, og indehaver, Jesper Lindberg, fortæller, hvordan træningscenteret kom til. 

Kalenderen skrev 2018, da Jesper åbnede centeret og det hele startede egentlig med hans far, der havde brug for træning- og genoptræning i forbindelse med sin kræftsygdom. 

"Da han var færdig med den kommunale træning skulle han stå på egne ben. Han har aldrig trænet før, og jeg vidste, at han ikke ville bryde sig om at komme i de store, kommercielle centre, da det er for uoverskueligt og ofte et helt andet klientel, fortæller Jesper.

Derfor besluttede han sig for, at han ville åbne sit eget lille center med fokus på alle dem, der gerne vil træne, men som gerne vil have et lille, overskueligt center med plads til alle. 

Jesper fortæller, at hans far var en stor del af opstarten og han var - på trods af sin fremskredne sygdom - med til at vælge udstyr og indretning. 

“Han var en kæmpe støtte og inspiration. Desværre døde min far ugen efter jeg åbnede centeret.” 


Foto: Privat // Her ses et udpluk af centerets træningsfaciliteter 

Træningseventyret startede oprindeligt i Lysbro, da Jesper mente, at der manglede et center i denne del af byen og da han fandt et lokale i en passende størrelse, slog han til. 

“Der gik cirka to måneder, fra jeg fik idéen, til centeret åbnede. Så der var ikke langt fra tanke til handling,” understreger indehaveren. 

Træning for alle  

Træder du inden for hos Lindberg Træning og Massage får du hurtigt fornemmelsen af, at alle er velkomne i Jespers center. Den ældste besøgende er 90 år gammel og er faktisk Jespers egen bedstefar, der kigger forbi centeret to gange ugentligt. 

Vi har ingen nedre aldersgrænse, da der ikke er noget, der taler imod, at børn træner. Min målgruppe er "almindelige" mennesker, der gerne vil træne med henblik på at få en sund og stærk krop, og som eventuelt døjer med længerevarende smerte. 

Udover ejer, kan Jesper også skrive daglig leder, personlig træner og fysioterapeut på CV'et, og så har han ligeledes taget en række kurser, der handler om moderne smertevidenskab. Han tilbyder personlig træning samt gode råd og vejledning til dem, der ønsker at komme godt i gang med deres træning og du kan læse mere om de forskellige kurser, Jesper har taget, på siden her. 

I centerets butik, der altid er åben for medlemmer, har Jesper samlet et stort udvalg af kosttilskud, primært fra danske producenter som Bodylab og Wispy, der kan hjælpe til at optimere din træning. Alle produkterne er udvalgt ud fra, hvad der giver mest værdi for pengene. Her finder du noget til ethvert mål, hvad end det er med vægttab, øget muskelmasse, mere energi til konditions- og styrketræningen eller med generel sundhed for øje. Du kan også finde produkterne på webshoppen

Butikken er åben for alle andre, der ikke er medlemmer, efter aftale. Og det er også muligt at få et gratis “medlemskab”, så det som ikke-medlem, er muligt at komme ind og købe produkter i hele centerets åbningstid. 


Foto: Privat // Her ses en del af butikken, hvor Jesper forhandler et stort udvalg af kosttilskud 

“Jeg lægger meget stor vægt på at være fagligt opdateret. I en branche som trænings- og sundhedsbranchen, hvor der findes utroligt mange myter og meget misinformation, lægger jeg stor vægt på, at der er så god evidens som muligt bag den vejledning og de anbefalinger, jeg kommer med - både når det gælder træning, kost og kosttilskud. Derfor har jeg også fravalgt nogle kosttilskud i sortimentet, fordi det for de fleste vil være spild af penge. Jeg bryder mig ikke om at sælge noget til nogen, der ikke har brug for det."

På Funder Bygade 20, hvor træningscenteret huserer, finder du også Gitte Mortensen, der er tilknyttet som fysiurgisk massør. Du finder mere om Gittes behandlinger på hjemmesiden her

Et personligt center 

Da lokalet i Lysbro efterhånden blev for småt til at huse dem, der gæstede centreret, måtte Jesper se sig om efter noget større.

I maj 2021 rykkede vi til Funder. Vi overtog det nye under den seneste coronanedlukning og brugte den sidste del af nedlukningen på at gøre klar til åbning. Vi fik indrettet stueetagen med træningsudstyr og etableret to behandlerrum på 1. sal. 

 I samme ombæring blev massøren, Gitte, tilknyttet og senest er der kommet en personlig træner mere til centeret. Også produktsortimentet fik en overhaling og blev udvidet, så udvalget af kosttilskud til træning og aktiv livsstil er blevet endnu bredere. 

Produkterne er til salg, både for centerets medlemmer, men også i centerets butik, som er åben for alle, og på webshoppen, hvor der er gratis levering i hele Silkeborg Kommune samt Engesvang, Bording og Ikast,” tilføjer Jesper. 

Den 36-årige ejer af Lindberg Træning og Massage har en klar vision om, hvilke værdier og kernekompetencer, der er sat i højsædet i centeret. Her er det især det rare træningsmiljø og det høje serviceniveau, der træder frem. 

“Jeg vil gerne have et hyggeligt center, hvor der er plads til alle og hvor hele familien føler sig velkommen. Det kan være en barriere for mange, specielt lidt ældre, at de har en forestilling om, at et træningscenter er fyldt med unge mennesker med store muskler. Sådan er det bestemt ikke her. 

Jesper står altid klar med gode råd og vejledning, både når det drejer sig om indstilling af udstyr eller hvis det handler om spørgsmål, der vedrører træning og kost. 


Foto: Privat // Her ses området, hvor du bydes velkommen til centerets tilknyttede massør, Gitte Mortensen 

"Jeg sætter en stor ære i at tilpasse min træning til den enkelte. Der er stor forskel på, om det er fru Hansen på 70, der gerne vil blive stærkere, så hun kan klare dagligdagen eller om det er en ung fyr på 17, der gerne vil imponere kammeraterne og pigerne."

For indehaveren er det allermest givende på jobbet, når han får lov at arbejde med personer, hvor han kan gøre en forskel i deres liv. 

"Det kan være personer med smerter, der kan få et helt andet liv, hvis de lærer at tackle smerterne bedre eller den ældre, der kan blive mere selvstændig og klare hverdagen bedre. 

Mange har en opfattelse af, at en personlig træner er en indpisker, der står og råber for at motivere.

"Det kunne dog ikke være meget længere fra sandheden - i hvert fald hos mig. Jeg guider og vejleder og hjælper klienterne tættere på deres mål. Det handler meget om at lytte og få klienterne til at reflektere over de udfordringer, de oplever,” fortæller Jesper og uddyber, at han også sætter en ære i at prissætte centererets faciliteter inden for rimelighedens grænser. 

Det er altså høj kvalitet til en lav pris, du får i Funder-centeret: 

"Træning har så mange fysiske og psykiske gevinster, så jeg mener ikke, at det skal være prisen, der gør, at nogle ikke får trænet."

Jesper forklarer også, at man gerne må have sine børn med, da mange har svært ved at finde tid til træning i hverdagen, når de har små børn. 

"Jeg synes ikke, at det skal være en begrænsning, så derfor er man velkommen til at tage sine børn med i centeret - så længe de ikke render i vejen for de andre trænende. 

Det er vigtigt fór indehaveren, at oplevelsen er personlig, især, når det nu er et lille, privatejet sted og derfor er det alfa og omega, at centeret skal være et hyggeligt sted at opholde sig . 

Det er altid mig, som kunderne møder, hvilket gør, at jeg kommer til at kende dem og de mig på en helt anden måde. Centeret skal være et hyggeligt sted at være. 

Du finder meget mere om Lindberg Træning og Massage på deres Facebookside og hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Lindberg Træning og Massage