"Katte er ikke små hunde"

Profilbillede
dato

Silkeborg Dyrehospital vil gøre dyrlægebesøg til en god oplevelse for alle byens katte.

De fleste katte foretrækker fred, ro og faste rutiner, og har let ved at blive stressede og utrygge. De bryder sig sjældent om at køre bil. De er sensitive overfor nye synsindtryk, lyde og dufte, og bryder sig ikke om at blive fjernet fra deres vante miljø. Alt sammen fakta, der kan gøre dyrlægebesøget til et mareridt for både katten og dens ejer, men også for dyrlægen.

På Silkeborg Dyrehospital har vi taget udfordringen op, og er blevet certificeret som ”Kattevenlig Klinik”

Hvad er en Kattevenlig Klinik?
På vores nye Dyrehospital er lykkedes os at blive certificeret som ”GULD” klinik af ISFM. The International Society for Feline Medicine (ISFM) er den veterinære del af International Cat Care (www.icatcare.org), en velgørenheds organisation, der er dedikeret til at øge kattenes sundhed og velfærd på verdensplan.  

Dyrlæger over hele verden kan ansøge om at blive certificeret som kattevenlig klinik efter retningslinjer og krav udstukket og kontrolleret af ISFM. En kattevenlig klinik kan godkendes på tre forskellige niveauer, bronze, sølv og guld. På Silkeborg Dyrehospital er vi stolte af at være godkendte som Guld Klinik.

Godkendelse som Kattevenlig Klinik opnås ved samarbejde mellem alle ansatte på klinikken fra receptionspersonale til veterinærsygeplejersker og dyrlæger.

Kattevenlig Klinik, hvad betyder det for mig og min kat?
På Silkeborg Dyrehospital har personalet gjort sig mange tanker om hvordan vi kan imødekomme din kats behov og skabe de bedste rammer når den besøger os.  

Personalet modtager løbende undervisning i katteadfærd og kattesygdomme, og hospitalet har udnævnt en ”katte ambassadør” der altid skal tale kattenes sag.

Vi har indrettet vores venteværelse så hunde og katte er adskilt fra hinanden, hvilket giver os en større sikkerhed for, at de ikke skal mødes ansigt til ansigt.

Når I ankommer, anbefaler vi, at transportkassen sættes ind på en af vores store hylder, som er beregnet til katteparkering. Disse er hævet over gulvhøjde, for at tilgodese kattens behov for at komme op i højden.

Hvis din kat er utryg, er I altid velkommen til at benytte en af vores tæpper til at ligge over transportkassen mens i venter. Dette mindsker indtryk, så katten ikke skal forholde sig til alt, hvad der sker i venteværelset. Vi har også mulighed for at spraye beroligende feromoner på et lille skilt, som kan ligges ind til katten i transportkassen eller hænges på lågen dertil. Disse dufte virker på stress og køresyge.


Vi har fået et særskilt konsultationsrum til katte, hvor hunde ikke er tilladt. Her anvendes der også beroligende feromoner. Katten er velkommen til at gå rundt og undersøge rummet, hoppe op på reolerne og lege med legetøjet.

Hvis din kat skal indlægges, får den glæde af en særskilt hospitalsafdeling indrettet kun for katte. Her er separate bure hvor der både er plads til kattebakker, foder og huler, hvor katten kan putte sig. Lyset kan dæmpes og rummet er lydisoleret så lydene fra hospitalets øvrige gæster ikke generer din kat.

Har du tidligere oplevet at din kat er bange og utryg ved dyrlægen, så fortæl os det, når du booker tiden. Så finder vi sammen den bedst mulige løsning for at tilgodese din kats behov.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Silkeborg Dyrehospital // Dyrlæge Vibeke Relund