Kern Oddershede stiller op for Venstre til KV21

Kern Oddershede stiller op for Venstre til KV21
Profilbillede
dato

Blå Bog

59-årige Kern Oddershede stiller op for Venstre til kommunalvalget i Silkeborg Kommune. Kern har været bosat i kommunen siden 1988 og bor i dag i Thorning.

Hvad betyder din opstillingskommune for dig?
Den betyder rigtig meget. Jeg er stolt af at bo i Thorning – byen har givet mig meget og derfor vil jeg gerne give noget tilbage ved at kæmpe for hele kommunen og Blicheregnen i særdeleshed i Silkeborg byråd.

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
Vi skal forstå at bevare kommunens nuværende flotte vækst og meget erhvervsvenlige tilgang til firmaernes ønsker. Et stærkt erhvervsliv er forudsætningen for arbejdspladser og fortsat udvikling af hele vores kommune. Som byråd skal vi sikre at borgerne oplever reel indflydelse på egen egnsudvikling – uanset alder. Mennesket og familien skal være i centrum når Silkeborg kommune skal udvikles frem mod 2050. Det stærke brand omkring Danmarks Out-door hovedstad signalerer sundhed og trivsel og skal spredes ud i alle hjørner af kommunen.

Mange mindre byer er fantastiske områder med gode sammenhængende institutionsstrukturer og rigt foreningsliv. Værdier som skal bevares. Jeg vil kæmpe for ”En stærk kommune i ansvarlig balance”. Billedligtalt har det stærke lokomotiv (Silkeborg) brug for velfungerende vogne (byer som fx Ans, Kjellerup, Thorning, Them, Gjern, Gjessø og Bryrup) for at fungere som et optimalt sammensat tog, som nye borgere vil købe ”billet” til. En ansvarlig balance er en forudsætning for vækst i alle dele af kommunen.

Lokalt veldrevne institutioner, let adgang til byggegrunde, understøttelse af forenings- og erhvervslivet er blandt forudsætningerne for sammenhængskraften i hele kommunen. Fundamentet som skinnerne lægges på - når kommunen bindes sammen!

Hvad er dine politiske mærkesager?
Trivsel og det gode liv.
Det handler om trivsel fra vugge til grav. Menneskers behov for hjælp og støtte er vidt forskellige, hvorfor muligheden for hjælp skal tilpasses den enkelte. Det frie valg skal kendetegne kommunen. Man skal kunne leve hele livet i det område man er født i. Konkret skal antallet af plejehjemspladser på Bakkegården øges.

Fysisk udfoldelse er vigtigt.
Alle skal have muligheden for at dyrke idræt lokalt. Konkret skal Thorning Kultur og Idrætscenter bygges nu til gavn for hele området.

Støt ildsjælene.
Det vil også i fremtiden kræve ildsjæle at drive det lokale foreningsliv, uanset om det er fodbold, korsang eller spejder. De skal alle gives de bedste rammer – fysisk som økonomisk, samt sikres enkle administrative forhold til kommunen.

Vækst er godt og betyder muligheder for øget velfærd og er ikke en udfordring når det håndteres rigtigt. De understøttende strukturer som fx børnehaver, skoler, SFO m.fl. skal alle kunne følge med og tilflytningen planlægges i forhold til en ansvarlig balance for hele kommunen. Yderområdernes vækst forebygger en skævvridning af kommunen.

Skolerne skal være de bedste mht. kvaliteten i undervisningen og skoleledelsen skal gives de bedste muligheder for at udfolde decentrale løsninger.

Outdoor skal tænkes visionært ind i udviklingen af alle byer i kommunen. Mennesker har brug for grønne områder tæt på i harmonisk balance med byens udvikling og de omkringliggende områder. Langsigtede planer, hvor udstykning af byggegrunde, erhvervsgrunde og grønne områder udgør naturlige steder for liv og trivsel – områder som nye borgere vælger til. Konkret skal der laves en ny visionsplan for Blicheregnen.

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
Jeg vil sikre, at der laves visions- og helhedsplaner for alle dele af kommunen.
Konkret for Blicheregnen handler det om opførelsen af Thorning Kultur og Idrætscenter, samt udvidelsen af Bakkegården med mindst yderligere 8 plejeboliger.

Hvad er dine fritidsinteresser?
Jeg holder meget af at rejse, fiskeri, MTB, undervandsjagt– og gode bøger.

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Kern Oddershede