Klinisk diætist med individet i højsædet

Johannes personlige erfaringer med et restriktivt forhold til mad var en af hendes inspirationskilder til at starte op som selvstændig.
Profilbillede
dato

25-årige Johanne Knudsen har med sin nystartede virksomhed, Klinisk Diætist - Johanne Knudsen, sat sig et tydeligt mål: At hjælpe folk med at udvikle en mere afbalanceret tilgang til mad og sundhed.

Johanne startede sin virksomhed i 2023, efter 1,5 års erfaring inden for forskellige områder i ernæringsbranchen. Hendes egen praksis har været etableret i et halvt års tid, hvor hun nu arbejder deltid som klinisk diætist.

Johannes personlige erfaringer med et restriktivt forhold til mad var en af hendes inspirationskilder til at starte op som selvstændig.

”Jeg levede efter regler om, hvad jeg måtte spise og hvornår, og når jeg brød en regel og spiste af lyst, fik jeg dårlig samvittighed. At indse, at mad ikke kan opdeles i sund eller usund, men snarere i sunde og usunde tilgange, blev vendepunktet for mig. I dag lytter jeg til mine kropssignaler og spiser det, jeg har lyst til, uden skyldfølelse," fortæller hun.

"Netop dette er min drivkraft og passion: at kunne hjælpe andre med at bryde ud af deres regler og restriktioner, så de kan leve livet uden at føle sig begrænset af maden."

"Drømmen om at starte min egen praksis har været til stede siden begyndelsen af min uddannelse, men jeg havde aldrig forventet, at det skulle ske så tidligt i min karriere. Jeg følte mig dog klar, kompetent og passioneret, og med støtte fra mine nærmeste tog jeg det store skridt og gjorde det."


'No size fits all'
Hendes tilgang står mod de standardiserede kostplaner og hurtige løsninger, som 'tab 5 kg på 3 uger'. I stedet fokuserer hun på det enkelte menneske og på de tanker og vaner, der er en del af deres liv lige nu og som står i vejen for, at de kan nærme sig deres sundhedsmål.

Johanne tilbyder individuel og par vejledning, hvor hun hjælper klienter i alle aldre med bl.a. livsstilsændringer, vægttab eller -øgning, kost før, under og efter graviditet, behandling af hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og allergier og intolerancer samt PCOS.

Johanne understreger, at "sundhed er mange ting, men først og fremmest individuel". En vigtig pointe, som udtrykket "No size fits all" underbygger. Johanne tilføjer hertil ”vi er alle sammen unikke med forskellige behov, kropstyper og daglige gøremål - derfor vil sundhed også se forskelligt ud fra person til person. Kun du ved, hvad det rigtige og sunde valg er for dig.”

Johanne skiller sig fra vores synspunkt ud ved at fokusere på den varige livsstil og på mennesket bag maden.

Du kan med fordel følge Klinisk Diætist - Johanne Knudsen på Facebook, hvor det vil være muligt at se de forskellige nyheder og tilbud fra klinikken. Derudover kan du læse mere samt booke tid til en konsultation på www.johanneknudsen.dk.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Klinisk Diætist - Johanne Knudsen