Krogslykke - Klinik for naturlig helbredelse

Kilde: Krogslykke // Jena Frederikke Krogslykke
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Naturklinikken Krogslykke er til dig, der værdsætter behandlinger med kvalitet, som fører til et bedre liv og helbred. Behandling af smerter, manglende energi, kroniske og mentale lidelser, fødevareintolerance, psykiske lidelser eller nedsat livskvalitet.

Jena Frederikke Krogslykke har altid haft stor interesse indenfor det holistiske

"Mine behandlinger er baseret på mange års erfaring og jeg anvender alle mine kompentencer i forhold til behandling. Mit koncept er mine unikke behandlingsformer, hvilket gør mine behandlinger effektive og specielle".

"Mine muligheder som behandler er at hjælpe mennesker til at få krop, sjæl og den mentale del i balance - og herved nedbringe bl.a brugen af medicin. Den fysiske og den psykiske del hænger altid sammen", forklarer Jena Krogslykke.

"Mit eget frirum er naturen. Jeg har en stor passion for hunde og islandske heste - og bruger selv naturen til at få energi og komme i balance".

Jena Krogslykke blev i 1970'erne uddannet farmakonom, fordi hun fandt uddannelsen interessant og gerne ville have med mennesker at gøre. Jena havde også på det tidspunkt interesse for sundhed og sygdom - og jobbet på apoteket lærte hende meget, som hun også kan anvende idag på sin klinik. "Jeg var ansat på et apotek i 20 år", fortæller Jena Krogslykke .

I 1992 fandt Jena Krogslykke frem til den tyske heilpraktikeruddannelse. En uddannelse, der er godkendt i Tyskland på lige fod med lægeuddannelsen. Som Heilpraktiker behandles der ud fra det holistiske syn - det hele menneske og det er naturmedicin, homøopati, urter, vitaminer/mineraler, som anvendes. Der anvendes også forskellige diagnoseformer - bl.a irisanalyse, som Jena Krogslykke også kan tilbyde som et diagnoseredskab. Efter Heilpraktikeruddannelsen blev Jena inspireret til at tage en akupunktøruddannelse hos Scandinavian College of Acupuncture Copenhagen. Herefter blev hun selvstændig behandler og åbnede sin egen klinik i 1997. Jena Krogslykke har i dag klinik i Silkeborg og Vejle - og én gang om måneden er hun på Færøerne.

Jena har - efter en lang række kurser og uddannelser - speciale i både Heilpraktik, akupunktur, auriculoterapi, den franske øreakupunktur - og den seneste uddannelse, som er gennemført, er klinisk kostvejleder i december 2020.

"Et behandlingsforløb hos mig kan jeg illustrere som en cirkel, for at vise, hvordan jeg arbejder".

"Mine behandlinger er sammensat efter mange års erfaringer og dygtige læremestre, så jeg anvender irisanalyse, akupunktur, auriculoterapi, lys og frekvenser samt magnetbehandling sammen. Til børn - og de, der ikke er så glade for akupunktur - kan der også behandles uden nåle"Heilpraktikken er en naturlig integreret del af det tyske sundhedsvæsen - og hvor grundtanken er at finde årsagen til sygdommen/ubalancen, fremfor kun at arbejde med symptombehandling.

Irisanalysen er et effektivt diagnoseredskab, der anvendes til at se, hvor årsagen til kroppens ubalancer og problemer ligger: hvilke organer og områder i kroppen, som ikke fungerer optimalt, hvordan bl.a fordøjelsen fungerer, og hvilke områder, der skal sættes fokus på, såsom tarmflora, dysbiose osv.

Ud fra irisanalysen er det muligt at lokalisere ubalancen. Herefter kan Jena hjælpe kroppen til at genskabe balance ved hjælp af bla. øreakupunktur, auriculoterapi samt kosttilskud.

"Irisanalysen er mit redskab til at kortlægge ubalancer, som kan være årsagen til sygdomme, problemer i forhold til organer, samt belastninger, som ofte er direkte årsag til vores dårlige helbred eller symptomer af enhver art. Ofte er det symptomer, som behandles i det almene sundhedssystem. men det er årsagen, der er vigtig at finde ind til - og ændre på" 


Farverne i øjets struktur henviser til bestemte ubalancer bl.a i organerne.

"Som klinisk kostvejleder er udgangspunktet at støtte kroppen via kosten, så vi anvender vores mad som vores medicin - og herved kan en større helbredelsesproces sættes i gang: antiinflammatorisk kost, diæter tilpasset det enkelte individ, sammensætningen af de rigtige fødevarer, protein, fedt, kulhydrater osv., - om vi får nok eller for meget? Vi kan spise os til sygdomme og vi kan spise os til sundhed. -På min klinik har jeg arbejdet med fødevareintolerance i rigtig mange år. Vi kan som behandlere ikke behandle ud fra symptomer, men ofte via fordøjelsessystemet, tarmflora og de processer, som ikke har været i gang i længere tid (fordøjelsen), kan vores kost være én af årsagerne dertil - og dermed skabe diverse sygdomme".

Jena Krogslykke har gennem 25 år haft rigtig mange patienter i behandling. Én af dem fortæller:
"Første gang jeg trådte ind af døren hos Jena, var med en vis spænding. Jeg havde fået hende anbefalet af en god veninde, som mente, at Jena helt bestemt kunne hjælpe mig. Jeg mødte en hjertevarm og lyttende Jena, som gav mig tid til at fortælle, hvordan jeg havde det. Jeg skulle også sige lidt om, hvad jeg spiste samt fortælle om mit arbejde. Hun foretog en irisanalyse og fortalte, hvad der skulle til, så jeg fik det bedre. Vi fik en god snak, og hun satte nåle i forskellige steder for at starte en udrensning. Før hver behandling spørger hun, hvordan jeg har haft det. Alt efter, hvad mit svar er, så starter hun en ny omgang med nålene. Nu godt et år senere har jeg fået det meget bedre – ja, et helt nyt liv. Det er så vigtigt at putte det rigtige brændstof på – alt efter hvad kroppen kan tåle – så fungerer den optimalt. Jeg snakker af erfaring – det tager dog tid – øverste etage skal også om-programmeres", siger én af Jena’ s patienter

"Jeg ønsker at give mine patienter en god oplevelse. Opmærksomhed, omsorg og stor faglighed giver gode behandlingsmuligheder og dermed gode resultater. Jeg går ikke på kompromis med resultater eller kvalitet", slutter Jena Krogslykke, der udover sine tre klinikker, er ved at bygge en række kurser op, hvor hun vil dele sin viden og erfaring med andre behandlere. Der er også planer om at booke tid online til en klinisk kostvejledning og booking af online samtaler- og videomøder, der gør det muligt at begynde en behandling med det samme.

Vil du have hjælp til dit helbred eller ønsker du at forebygge og være bevidst om din krop?

Så kontakt Jena Frederikke Krogslykke på hendes hjemmeside.

Mød redaktionen
Profilbillede
Rebecca Sejer Werge redaktion@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Flere artikler