Meldingen er klar: Sæt til salg nu og sælg til sommer

Foto: RealMæglerne // Udbuddet af boliger har i de seneste fire år nået sit højeste niveau i 2019.
Profilbillede

Bolig-prognosen fra Christian Brøndum, indehaver af RealMæglerne Silkeborg v/ Louise og Chr. Dahl Brøndum er klar: Udbuddet af boliger er steget med ca. 44 % siden lavpunktet i vinterferien i uge 7 sidste år. 

Mange har nu et Til salg-skilt på boligen, og udbuddet vil formentlig runde 50.000, indenfor kort tid. Det svarer stort set til udbuddet i marts 2020, lige før pandemien fik Danmark lukket ned.

Siden da raslede det ned, fordi alle pludselig var i markedet på udkig efter ny bolig, mens renten var favorabel, og der blev rift om boligerne. I uge 7 var udbuddet således helt nede på godt 35.000 stk., hvilket er det laveste i mange år.

Det viser de seneste salgsstatistikker fra Boligsiden.dk.

Nu er beholdningen imidlertid i løbet af kort tid kommet tilbage til tiden før corona, og samtidig er salgstiden opadgående. Det vil sige, at sætter man boligen til salg nu, vil den i mange tilfælde først være solgt, når der er gået 4-6 måneder, hvilket også var normalt, før pandemien satte gang i boligmarkedet.

"I mæglerbranchen er det med til at skærpe os i det traditionelle mæglerarbejde, men det fører også til mere effektive salgsredskaber, forklarer Christian Brøndum, Indehaver af RealMæglerne Silkeborg v. Louise og Christian. 

Her henviser han til RealMatch, der netop er testet af BDO Danmark, og som dokumenterer, at 65 % af alle boligsælgere med RealMatch får solgt boligen inden for 6 uger. RealMatch er intelligent, digital annoncering med indsigt i målgrupper, der specifikt er interesseret i netop din bolig.

"Resultatet afspejler den nye digitale virkelighed for boligmarkedet. Boligerne annonceres primært i dag på boligsites som Boligsiden.dk og via sociale medier som Facebook. RealMatch går skridtet videre. Det vil sige, at boligen finder køberen og ikke omvendt," siger han og fortsætter;

"Med dette intelligente og digitale værktøj, har vi mulighed for at hjælpe vores sælgere hurtigere videre. Derfor er det en god følelse at have dette i værktøjskassen."


Foto RealMæglerne Silkeborg v/ Louise og Chr. Dahl Brøndum - din lokale ejendomsmægler 

Ved gennemgang af boligstatistikkerne RealMæglerne viser det sig, at det især er ejerlejlighederne, der stiger på salgstiderne, men at fritidshuse og villaer/rækkehuse også så småt begynder at rykke sig.

"Vintermånederne er traditionelt de små salgsmåneder, så en del af forklaringen skal også findes i det, men det er klart, at der også er sket noget med renter, inflation, høje energipriser og generel uro i verden, som har indvirkning på mekanismerne i boligmarkedet. Vi skal bare ikke glemme, at selv om renten er steget, og kortvarigt var oppe på 7, så er renten ikke høj nu set i et historisk perspektiv, snarere tværtimod,” mener Christian Brøndum.

Udbuddet af boliger har i de seneste fire år nået sit højeste niveau i 2019, hvor det i uge 23 næsten var oppe og ringe på 64.000 boliger.

Få mere at vide om RealMæglerne Silkeborg v. Louise og Christian på deres Facebook-side eller på hjemmesiden her.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: EjendomsMæglerne Silkeborg ApS v/ Louise og Chr. Dahl Brøndum