Miriam oplever, at Silkeborgs natur kan bruges til meget andet end motion

Kilde: Gladkunst.dk / Miriam Glad
Profilbillede
Ninna Jalog

Kunstneren Miriam Kirsten Glad - med base i galleriet Gladkunst, Vestergade 81 C - valgte i sin tid som så mange andre at bo i Silkeborg. Det gjorde hun, blandt andet på grund af den smukke og rige natur som byen er placeret i. Miriam bruger naturen til at hente inspiration og finde glæde og nærvær.

Jeg er opvokset på landet og har altid lavet billeder. Det er min måde at udtrykke mig på. Naturen giver mig en oplevelse af fred og harmoni - og jeg er et naturmenneske.

Derfor befinder Miriam sig også godt i Silkeborg, fordi hun her finder en god balance mellem by- og naturliv.

Jeg trives ikke i store byer, og det er dét, der er med Silkeborg — naturen er helt tæt på, så jeg alligevel kan følge med i livet i naturen. Min lejlighed ligger på den ene side af søen og galleriet ligger på den anden side — så derfor bevæger jeg mig meget rundt om den.


Miriam nævner også, hvor rart det har været at have naturen så tæt på i løbet af 2020. 

Der er så meget negativt i tiden. Hvis man deler glæde — bliver der også mere glæde. Jeg mediterer meget i naturen, og med alle de mærkelige stemninger, som er i samfundet lige nu, er der en stor fred i at slippe tankerne og bare være til.

Beliggenheden tæt på naturen var også grunden til, at Miriam valgte at videreformidle sin kunst og have sit galleri i det gamle hospitals lokaler.

Det gamle hospital fra 1859 symboliserer sundhed og omsorg. Jeg har fokus på ny sundhed og ser glæde og nærvær som helbredende. Jeg vil gerne bidrage med noget positivt i den her tid, hvor vi bliver så overmættede af skrækhistorier. Glæde er helbredelse - og når vi holder vores frekvens oppe, bliver vi stærkere.

Valget af lokaler blev dog ikke kun taget på baggrund af historien. Hendes mange skulpturer og eventyrlige malerier manglede nemlig et hjem, som også kunne formå at huse dem.

Jeg så nogle muligheder i huset. Der er god plads, og der er noget eventyr over huset, som passer godt til min kunst — den er fabulerende og har mange naturindtryk. Der er mange kroge i huset, og selv på toiletterne er der skulpturer. Det har været sjovt at indrette med alle de mange detaljer.

Og Miriam ønsker, at hendes kunst på samme måde som det giver hende selv, kan bidrage til at give andre livsoverskud og håb. 


I kunsten og i naturen er det fuldstændig lige meget, hvilken baggrund man har. Det handler om, hvem man er. Jeg vil gerne fri af, at vi gemmer os bag facader, så vi i stedet mærker den energi, som får vores sjæle til at vibrere.

Efter mange år på eget værksted og diverse kunstuddannelser — samt optagelse på 2 statsanerkendte censurerede udstillinger — kan man vist med sikkerhed konkludere, at Miriams kunst virkelig formår at bevæge folket. 

På plads i de naturrige rammer i Silkeborg kan Miriam da også være stolt af, at have fundet det perfekte sted som hun kan drage inspiration af og formidle fra.

I fremtiden ønsker hun også at udnytte pladsen i huset til at undervise i kunst ud fra naturen, og på denne måde bidrage til at få andre til at se naturen som inspirationskilde. Indtil da må vi nøjes med at besøge hendes galleri — eller have hendes levende kunst hængende i vores hjem. 

Du kan læse mere om Miriam Glad på hendes hjemmeside, hvor man også kan se billeder af hendes malerier.

Dette indhold er produceret af VORES Silkeborg i samarbejde med en annoncør. Den uafhængige redaktion har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.
Mød redaktionen
Profilbillede
Linnéa Funk lf@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk
Flere artikler