Natteravnene i Silkeborg – Et fantastisk fællesskab

Profilbillede

Hver weekend går 35 frivillige Natteravne rundt i Silkeborgs bymidte for at passe godt på de unge i nattelivet. Måske det er noget for dig, at kunne gøre en forskel for de unge og tilmed blive del af et fantastisk fællesskab?

Silkeborg er en by med mange unge mennesker, derfor oplever du også et rigt natteliv i byens gader, når både weekend og de sene nattetimer falder på.
Af og til kan der være unge, der har indtaget for meget alkohol eller på anden vis har brug for voksenassistance – det er her Natteravnene kommer ind i billedet. 

På landsplan findes der mere end 3000 frivillige Natteravne rundt omkring i Danmark. Og i Silkeborg er der intet mindre end 35 voksne, der i weekenden patruljerer gaderne for at passe på de unge.

Passer frivilligt på de unge

Og det er netop på frivillig basis. De voksne mennesker, der har meldt sig, ønsker nemlig at kunne gøre en forskel – og det er præcis, hvad de gør.
Af og til skal de unge vækkes fra at være faldet i søvn på en bænk – andre gange skal der ringes efter forældre, venner eller måske en taxi for, at de unge kan komme sikkert hjem.

Natteravnene er en frivillig social forening i samarbejde med Natteravnenes Landssekretariat. Der findes på landsplan 140 frivillige foreninger rundt omkring i de danske byer.
Det er en win-win for både unge og voksne. Der bliver passet på de unge, og de frivillige Natteravne er med til at sikre et godt socialt miljø.

For de voksne frivillige er fællesskabet stort, og her kan du også som voksen finde et godt socialt miljø med masser af gode fælles oplevelser ude i nattelivet.
Måske det var noget for dig at blive Natteravn?

Se mere om Natteravnene i Silkeborg her.

Kilde: Redaktionen