Nordea-fonden skyder penge ind i byrumsforsøg på Søfronten

Foto: Silkeborg Kommune.
dato

Silkeborg Kommune har sammen med Kornmod Realskole, Aqua Akvarium og Dyrepark, Silkeborg City Lokalråd og naboer i området ansøgt om 200.000 kroner fra Nordea-fonden til et kommende byrumsforsøg på Søfronten.

Projektets mål er at trække Søhøjlandets natur ind i byen og skabe et samlingspunkt og læringsrum med naturen som omdrejningspunkt for borgere og byskoler. Byrummet skal ligge på et 2.200 m2 stort areal længst mod vest, hvor der i dag er en petanquebane.

Ambitionen er at skabe en grøn oase med plads til fællesskab, hvor lokale borgere uden adgang til egen have kan dyrke vilde byhaver på tværs af alder i nye fællesskaber. Haverne vil også give byskolerne det udendørs læringsrum, de efterspørger.

Derudover skal området være et læringsrum, hvor elever, børnefamilier og andre nysgerrige kan blive klogere på det rige dyreliv og områdets vilde natur, der er hjemsted for både oddere, isfugle og flagermus.

Det nye byrum skal også åbne sig for alle, der kommer forbi og tilbyde plads til ophold. Konkrete aktiviteter er endnu ikke fastlagt, da Silkeborg Kommune ønsker at udvikle området i samarbejde med lokale kræfter.

Forslag til aktiviteter kunne være sansestier, en trækfærge til Odden, et læringssted, et undervandslaboratorie og flere opholdsmøbler.

Projektet er det første skridt i at vise potentialerne i Søfronten for det daglige liv i Silkeborg såvel som for events og arrangementer.

Silkeborg Kommune forventer at gå i gang med planlægningen af området efter sommerferien, og etableringen af projektet skal være færdigt med udgangen af 2024.

Kilde: Silkeborg Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.