Østjyllands Politi: Nyt fra Silkeborg - fredag den 24. april

dato

Silkeborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Silkeborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ikke planlagt nogen fremstillinger i grundlovsforhør.

**

 

Tre alvorligt kvæstet i eksplosion på skib i Grenaa Havn

Tre mænd er blevet indlagt på Rigshospitalet med alvorlige skader efter en eksplosion torsdag formiddag på et skib i Grenaa Havn.

Anmeldelsen om eksplosionen kom ind via et opkald til 112 kl. 9.38. Brand, politi og redningsmandskab kørte til stedet, og tre mænd, der havde arbejdet på skibet, blev reddet ud og fløjet med helikopter til Rigshospitalet med svære forbrændinger. Yderligere to mænd, der befandt sig uden for skibet ved eksplosionen, blev tjekket for røgforgiftning, men kom umiddelbart ikke noget til.

Gaseksplosionen blev udløst i forbindelse med, at mændene arbejdede på skibet, som står i værft på havnen. Der udbrød efterfølgende brand med kraftig røgudvikling til følge. Branden blev slukket, og Østjyllands Politi og Arbejdstilsynet undersøger nu årsagen til eksplosionen nærmere.

De tre tilskadekomne er en 31-årig mand fra Norddjurs, en 53-årig mand fra Syddjurs og en 50-årig mand fra Vestfyn. Deres pårørende er underrettet.


**

 

Flugtbilist kørte fra færdselsuheld med motorcyklist 

Torsdag kl. 18.57 skete der et færdselsuheld mellem en bil og en motorcykel på Stobdrupvej i Hadbjerg ved Hadsten. En patrulje kørte hurtigt til stedet og traf den 37-årige fører af motorcyklen, som var ved at blive tilset af en ambulance.

Den 37-årige forklarede, at han kom kørende af Århusvej i sydgående retning, da han observerede en sort bil, der krydsede Århusvej ad Elmelundsvej i retning mod Hadbjerg. Han kunne ikke nå at undvige og ramte bilens bagskærm. Bilen standsede kort op, men flygtede derefter fra stedet.

Bilen beskrives som en sort Audi stationcar, ca. 10 år gammel. Østjyllands Politi hører gerne fra folk, der kan have oplysninger om uheldet, på tlf. 114.

**

 

To kvinder anholdt for butikstyveri

To kvinder på hhv. 37 og 32 år, blev torsdag kl. 12.08 anholdt efter at havde stjålet creme, parfume, kosmetik mv. fra Normal på Dytmærsken i Randers.

Politiet ankom til stedet, da butikkens bestyrer ringede og anmeldte, at hun havde tilbageholdt de to kvinder for butikstyveri. Bestyreren fortalte, at hun havde fået øje på de to kvinder, som hun fra overvågningsbånd vidste, havde stjålet varer i butikken den 3. marts. Hun holdt derfor øje med kvinderne og observerede dem putte flere varer i deres tasker, før de forlod butikken uden at betale for dem. Personalet tilbageholdt de to kvinder ved udgangen og tilkaldte politiet.

Begge kvinder blev anholdt og sigtet for butikstyveri.


**

 

Slåskamp på gaden skabte uro

Torsdag kl. 08.40 modtog Østjyllands Politi anmeldelse om, at en højlydt diskussion imellem to mænd på Ringkøbingvej i Aarhus havde udviklet sig til et slagsmål. Anmelderen fortalte, at den ene mand slog den anden med en alu. stang, hvorefter én af mændene fik slået hovedet ind mod en mur, så han faldt bevidstløs om.

En patrulje kørte hurtigt til stedet, hvor de fandt en 56-årig mand og en 26-årig mand. Den 56-årige blødte kraftigt fra hovedet. Vidner på stedet forklarede, at den 56-årige havde slået ud efter den 26-årige med stangen. Den 26-årige havde derefter banket den 56-åriges hoved ind i en mur, hvorved den 56-årige havde mistet bevidstheden i nogle minutter.

Begge mænd blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden og den 56-årige blev desuden sigtet for overtrædelse af våbenloven.


**

 

Fandt fremmed mand i haven med møggreb

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte torsdag kl. 14.52 til en adresse i Drastrup ved Randers efter anmeldelser om, at en fremmed mand gik rundt med en møggreb i anmelders have.

Da betjentene ankom til adressen tog de kontakt til den 44-årige mand, som virkede påvirket af stoffer og følte sig forfulgt. I den 44-åriges bukselomme fandt betjentene en mindre mængde narko. Den 44-årige blev anholdt og sigtet for narkobesiddelse.


**

 

Butikstyv forsøgte at løbe fra vagter

Torsdag kl. 18.00 kørte en patrulje til forhallen i Bruuns Galleri i Aarhus, hvor to vagter havde tilbageholdt en butikstyv, der havde forsøgt at løbe fra dem efter at have stjålet varer i Netto på Skt. Knuds Torv.

Den ene af vagterne havde via overvågningen set den 35-årige mand tage flere varer og forlade butikken uden at betale for dem. Vagterne havde henvendt sig til manden, som forsøgte at løbe fra dem, og de var derfor løbet efter ham til forhallen ved Bruuns Galleri. Her havde de blandt andet fundet en peberspray på den 35-årige.

Den 35-årige blev sigtet for butikstyveri og overtrædelse af våbenloven.


**

 

Brand i villa i Ring 

Østjyllands Politi modtog fredag kl. 00.56 anmeldelse om en brand i en villa i Ring ved Auning, hvor det brændte op af facaden. En patrulje kørte hurtigt til stedet, hvor beboeren selv havde fået ilden under kontrol. Umiddelbart før branden opstod, så anmelderen en bil holde dér, hvor ilden startede. Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med føreren af bilen eller andre, der kan have set noget på stedet, på tlf. 114.


**

 

Brand i køkken i Åbyhøj

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 14.19 en anmeldelse om ild og røg fra en lejlighed på Åbyhøjgård i Åbyhøj. Ilden var opstået i køkkenet, angiveligt i forbindelse med en fejl på komfuret. Husstandens 16-årige søn havde forsøgt at slukke branden og blev efterfølgende kørt på skadestuen til tjek for røgforgiftning, men kom ikke umiddelbart til skade ved branden.


**

 

Butikstyv stjal rødvin

En patrulje kørte torsdag kl. 14.58 til Aldi på Grønnegade i Aarhus, hvor personalet havde tilbageholdt en 58-årig mand, der havde stjålet rødvin fra butikken. I den 58-åriges rygsæk fandt de seks flasker vin, som han ikke havde betalt for, og han blev derfor sigtet for butikstyveri.


**

 

Ild i emhætte i Gjerlev

Et ægtepar i Gjerlev fik torsdag røg i køkkenet, da der under madlavning gik ild i noget fedstof i deres emhætte. Politi og brandvæsen ankom til stedet, men ilden blev hurtigt slukket. Ingen kom til skade ved branden.


**

 

Mandlig bilist kastede pose med hash fra sig

En 18-årig mand blev torsdag kl. 19.56 anholdt og sigtet for besiddelse af narko. Den 18-årige kom kørende i bil ad Rosenhøj Bakke i Viby, da han fik øje på en patruljevogn. Det fik ham til at gasse op og køre ind på parkeringspladsen. Her kastede en pose ud af vinduet med 16 salgsposer med hash i. Han blev derfor sigtet for narkobesiddelse.


**

 

Beruset mand anholdt, da han nægtede at forlade bus

En patrulje kørte natten til fredag kl. 00.21 til en busgarage i Tilst, hvor en beruset mand nægtede at forlade bussen. Da betjentene ankom til stedet bad de flere gange den 19-årige mand om at forlade bussen, men det var han ikke interesseret i. Den 19-årige blev derfor anholdt og taget med på politistationen.


**

Færdsel

Torsdag kl. 14.52 skete der et færdselsuheld på Skovvejen i Aarhus, da en 70-årig mandlig cyklist kørte over for rødt og ramte ind i siden på et letbanetog. Den 70-årige blev tilset af en ambulance, men kom ikke umiddelbart til skade og togdriften kunne hurtigt genoptages.

Torsdag kl. 17.09 skete der et færdselsuheld på Østhavnsvej i Aarhus, da en 50-årig mandlig lastbilchauffør foretog et venstresving. En modkørende 38-årig mandlig motorcyklist påkørte herunder 50-åriges sættevogn. Den 38-årige blev kørt på hospitalet.

En 31-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 17.15 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han efter en kort eftersættelse blev standset på Overgaden i Randers.

En 26-årig kvindelig bilist blev torsdag kl. 20.20 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Park Allé i Aarhus. Den 26-årige havde desuden ikke sikkerhedssele på, og i bilen blev der fundet en mindre mængde narko. Den 26-årige lev sigtet for alle tre forhold.

Torsdag kl. 23.32 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Viborgvej og Vestre Ringgade i Aarhus V, da en 22-årig mandlig bilist påkørte påhængsvognen til en lastbil, der var ført af en 57-årig mand. Uheldet skete ved lav fart og ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 3 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

  • På Møllegårdsvej i Risskov begået mellem onsdag den 22/4 kl. 22.00 og torsdag den 23/4 kl. 02.00
  • På Højvejen i Vellev ved Ulstrup begået mellem torsdag den 16/4 kl. 17.00 og torsdag den 23/4 kl. 11.18
  • På Nørrevang i Grenaa begået torsdag den 23/4 mellem kl. 09.30 og kl. 18.45

 

Kilde: Østjyllands Politi