Østjyllands Politi: Nyt fra Silkeborg - onsdag den 6. maj

dato

Silkeborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Silkeborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Fremstilling i Retten i Aarhus kl. 11

 

Østjyllands Politi fremstiller i grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11 en 21-årig mand, der sigtes for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre.


**

 

Indbrudstyv fremstilles i Retten i Aarhus kl. 10

I Retten I Aarhus fremstiller Østjyllands Politi i dag kl. 10 en 37-årig mand i grundlovsforhør.

Den 37-årige blev anholdt tirsdag kl. 10.54, efter at være brudt ind i et værksted på en adresse i Skejby i Aarhus Nord.

Østjyllands Politi modtog anmeldelse fra værkstedets ejer, der fortalte, at han kunne høre nogen inde i værkstedet og se, at et vindue var brudt op. En patrulje kørte hurtigt til stedet og en betjent løb om til bagsiden af bygningen, mens den anden mødtes med anmelderen ved husets forside. Netop som betjenten nåede ind i den lukkede baggård, så han en mand, der var i færd med at kravle ud af det opbrudte vindue. Ven 37-årige havde fra værkstedet taget diverse værktøj og lagt i flere tasker til en samlet værdi af ca. 10.000 kr. Ved efterfølgende ransagning af den 37-åriges bil blev der desuden fundet flere skarpe haglpatroner, som den 37-årige ikke havde tilladelse til.

Den 37-årige tiltaltes i dag for indbrud og ulovlig våbenbesiddelse samt for et indbrud i Spentrup den 15. marts.

**

Søn overleveret til sin far efter efterlysning

Østjyllands Politi udsendte mandag morgen en efterlysning af en kvinde og hendes søn i forbindelse med en sag om unddragelse af forældremyndighed.

På baggrund af den efterlysning er den 3-årige dreng nu blevet overleveret til sin far, der har fået tildelt den midlertidige forældremyndighed.

Af hensyn til de involverede i sagen ønsker Østjyllands Politi ikke at oplyse yderligere detaljer. Medier der har bragt navn og billede bedes slette det

**

Affyrede skud med signalpistol: To mænd anholdt

Østjyllands Politi fik tirsdag aften omkring kl. 18.30 flere anmeldelser fra borgere i Brabrand, som havde hørt skud, og vidner havde ved to forskellige episoder set en mand med en pistol i hånden. Blandt andet havde en 15-årig dreng set en mand række en pistol ud af vinduet af en bil, der holdt på Tinesvej. Ifølge drengen pegede pistolen mod ham, og han løb derfor fra stedet. På vejen væk hørte han to skud. Et andet vidne havde set en mand skyde med en pistol omkring Bazar Vest.

Flere patruljer kørte til stedet, og flere områder blev spærret af, mens politiet ledte efter spor. Der blev fundet enkelte løse patroner, som stammer fra en signalpistol, og politiet fandt via vidneforklaringer frem til to unge mænd på 17 år og 20 år, som blev anholdt og sigtet for trusler på livet ved at have peget med pistolen og skudt ud i luften.

Der var tale om løse skud med en signalpistol, og ingen personer kom til skade ved episoden.

Det er endnu uvist, hvad mændenes motiv til skyderiet var, og Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere.

**

Tre anholdt efter uro ved Aarhus arrest

Tirsdag aften kl. 23.50 måtte flere patruljer køre til Aarhus arrest, hvor fire mænd stod og råbte ind og forsøgte at komme i kontakt med en af de indsatte. De fire mænd løb ved betjentens ankomst i retning mod Aros Kunstmuseum. Betjentene fandt her hhv. en 25-årig mand og en 29-årig mand, som gemte sig under trappen op til Aros.

Begge mænd blev anholdt og sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden. En vaks politihund fandt desuden frem til en 24-årig mand, som lå og trykkede sig i græsset i samme område. Han blev ligeledes anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Stjal træ fra byggeplads

Tirsdag kl. 23.09 kørte en patrulje fra Østjyllands Politi til en byggeplads i Aarhus C, da der kom anmeldelser om, at en gerningsmand var i færd med at stjæle træ fra pladsen. Da betjentene ankom til stedet mødte de en 35-årig mand, som kom kørende på en ladcykel.

I et buskads tæt derved fandt en hundepatrulje syv stykker træ magen til dem på byggepladsen. Den 35-årige blev anholdt og sigtet for tyveri fra byggepladsen. Han forklarede selv, at han ikke kunne sove, og havde stjålet træet for spændingens skyld.

 

**

To mænd sparkede dør ind i opgang

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte tirsdag kl. 16.50 til Langelinieparken i Aarhus, hvor en beboer i en opgang havde overrasket to mænd, som netop havde sparket døren ind til en lejlighed. De to mænd løb fra stedet, da de opdagede, at de var blevet set.

Mændene beskrives som:

A

 • Ca. 25 år
 • 190 cm høj
 • Spinkel af bygning
 • Somalier
 • Sort hår, kort i siden og højt afrohår på toppen
 • Iført mørkt, langærmet tøj

B

 • Ca 25 år
 • 175 cm høj
 • Muskuløs af kropsbygning
 • Arabisk af udseende
 • Kortklippet fuldskæg
 • Iført langærmet, mørk trøje

Østjyllands Politi hører gerne fra folk, der har oplysninger om de to mænd, på tlf 114.

 

**

Polsk mand tildelt straksbøde efter at køre i tog uden billet

Tirsdag kl. 06.25 modtog Østjyllands Politi anmeldelse fra en DSB-ansat, som ved Banegården i Aarhus havde kontakt med en 24-årig polsk mand, der havde taget ophold i toget, men som ikke havde billet og ikke ønskede at oplyse sit navn.

Da patruljen ankom til banegården forsøgte de flere gange både på dansk og engelsk at få manden til at oplyse sit navn eller fremvise ID, hvilket manden dog ikke efterkom. Den 24-årige blev derfor anholdt og taget med politistationen, hvor han blev tildelt en straksbøde på 600 kr.

**

Færdsel

En 22-årig mandlig bilist blev tirsdag kl. 09.58 sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Thorshavnsgade i Aarhus Nord. Den 22-årige blev desuden sigtet for manglende indregistrering af bilen samt for ikke at have sikkerhedssele på.

Tirsdag kl. 15.31 skete der et færdselsuheld på Randersvej i Lisbjerg. Uheldet var et harmonikasammenstød imellem tre biler og skete, da en bil skulle svinge til venstre og derfor holdt stille. En 62-årig mandlig bilist overså og påkørte i den sammenhæng en 22-årig mandlig bilist, der holdt stille bag ved den drejende bil. Den 22-åriges blev derved skubbet frem i en 39-årig mandlig bilist. Ingen kom til umiddelbart skade ved uheldet.

En 15-årig dreng blev tirsdag kl. 17.15 sigtet for at køre på en tunet knallert, da han blev standset af en patrulje på Kankbøllevej i Hjortshøj. Den 15-årige blev desuden sigtet for at køre uden nummerplade og styrthjelm, for at havde neslidt bagdæk og for at køre uden at have kørekort til knallert.

En 22-årig mand blev tirsdag kl. 20.41 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hammelvej i Randers.

Onsdag kl. 01.16 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Vestre Ringgade og Søren Frichs Gade i Aarhus Vest, da en 18-årig mandlig bilist foretog en u-vending i krydset. En 34-årig mandlig bilist, der kom kørende i modsat retning, kørte ligeud og blev påkørt af den 18-årige. Begge mænd mente at have hhv. grønt lys og grøn pil. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

En 23-årig mandlig bilist blev natten til onsdag kl. 01.18 anholdt og sigtet for narko- og spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Vestre Ringgade i Aarhus

Natten til onsdag modtog Østjyllands Politi flere anmeldelser om en spøgelsesbilist på Nordjyske Motorvej i nordgående retning. Flere patruljer kørte strækningen igennem, men uden at møde nogen.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Robert Fultons Vej i Skejby ved Aarhus Nord begået den 5/5 kl. 10.54
På Willemoesgade i Aarhus N begået den 5/5 mellem kl. 6.30 og kl. 17.30
På Hovedvejen i Ørum Djurs begået mellem den 4/5 kl. 23.30 og den 5/5 kl. 12.00

Kilde: Østjyllands Politi