Østjyllands Politi: Nyt fra Silkeborg - tirsdag den 5. maj

dato

Silkeborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Silkeborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i politikredsen i dag. 

 

72-årig truede ung mand med plastikpistol

En 72-årig mand blev natten til tirsdag anholdt og sigtet for at have truet en 19-årig mand på livet. 
De to mænd var omkring kl. 3.35 begge kunder på en tankstation på Ormslevvej i Viby. Den 72-årige var lettere beruset og var lidt langsom til at lægge sine varer på disken. 

Det gjorde den 19-årige så utålmodig og irriteret, at han gik foran i køen, skubbede mandens ting til side og betalte for sine egne varer. Den opførsel medførte en højlydt diskussion mellem de to kunder, og pludseligt trak den 72-årige en pistol frem fra sit indkøbsnet og sagde: ”Jeg har noget til dig”.  Han gik efterfølgende ud af butikken og ind i en ventende taxa, der kørte fra tanken. 

Både den 19-årige og ekspedienten på stedet var noget chokerede over episoden og ringede til politiet. En patrulje standsede kort efter taxaen på Grundtvigsvej i Viby. Her blev den 72-årige mand anholdt. 

Han erkendte, at han havde trukket en pistol – men at det var en plastikpistol, som han efter episoden på tanken havde givet til en ven. Politiet kørte hen til vennen, der bekræftede historien og viste plastikpistolen, som betjentene beslaglagde. 

Den 72-årige blev sigtet for trusler på livet. 

**

 

Anholdt: Gik med kniv på gaden 

En patrulje, der kørte rundt i Brabrand, opdagede mandag kl. 20.20 en 29-årig mand, som stod på Astridsvej med en køkkenkniv i den ene hånd og skaftet til en forhammer i den anden. Han var i gang med en højlydt diskussion med to andre mænd, og patruljen parkerede bilen og gik hen mod den 29-årige. Manden var oprørt og ville i første omgang ikke lægge våbnene, men da betjentene trak deres peberspray og gentagne gange beordrede ham til at lægge dem, indvilgede han til sidst og lod sig anholde. 

Det viste sig, at den 29-årige havde nogle uoverensstemmelser med nogle bekendte, som han havde set sig sur på. Han blev sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, overtrædelse af knivloven og for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Politihund og hurtige betjente standsede scootertyve

En vaks borger, en politihund og nogle betjente i god form fik mandag aften standset tre 15-årige drenge, inden de nåede at stjæle en scooter. En mand ringede kl. 19.21 til politiet, da han så drengene i færd med at bryde en scooter op, som stod i et cykelskur på Damagervej i Viby. 

Manden filmede drengene på afstand og gav et godt signalement til politiet, som kort efter kørte til stedet. Da drengene så patruljebilen, tog de benene på nakken. En af drengene hoppede over et hegn, men blev indhentet af en betjent og anholdt. En anden dreng løb i modsatte retning, men da han så en politihund, der løb i hælene på ham, skyndte han sig at kaste sig fladt ned på asfalten, hvorefter han blev anholdt. Den sidste dreng blev også indhentet af lovens lange ben lidt længere nede ad vejen. 

Alle tre drenge blev sigtet for forsøg på tyveri, og deres forældre og de sociale myndigheder blev kontaktet. 

**

 

Bøder uddelt på Aarhus Ø

Sent mandag aften omkring midnat fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at flere unge kørte ræs omkring Bernhard Jensens Boulevard på Aarhus Ø.  En patrulje i nærheden tog derhen, og betjentene observerede fire-fem biler, som kørte rundt i området. Der blev uddelt seks bøder for forskellige færdselsovertrædelser, og det fik de unge mænd i bilerne til at forlade stedet. 

Østjyllands Politi har de seneste dage fået flere anmeldelser om problemer med bilister, der kører vildt og skaber utryghed omkring Aarhus Ø. Der vil derfor være flere kontroller og ekstra patruljering i området den kommende tid.  

**

 

Mænd stjal pas fra bil

En anmeldelse fra en borger om nogle mistænkelige personer førte natten til tirsdag til anholdelse af to mænd på 17 og 18 år. En beboer på Jasminvej i Risskov ringede, da han så mændene gå rundt ved sin bil, som holdt parkeret på adressen. Mændene gik derefter fra stedet, men beboeren syntes, det var så mistænkeligt, at han ringede til politiet. 

Kort efter fik en patrulje i området kontakt til de to mænd, som nu gik på Hørmarks Alle. Den ene havde en rygsæk på, og i den lå fem pas, som viste sig at tilhøre en familie med adresse i området. Mændene erkendte, at de havde stjålet passene, som de havde fundet i en ulåst bil. 

De blev begge anholdt og sigtet for tyveri, og da den 17-årige havde en mindre mængde hash på sig, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

19-årig stjal taske fra redskabsskur

En opmærksom borger ringede mandag kl. 22.29 til politiet, da han så en ung mand luske rundt på Engelundsvej i Viby. Manden havde blandt andet rykket i håndtaget til en bil, der holdt i kvarteret, og anmelderen havde mistanke om, at han ville stjæle noget. 

En patrulje kørte til stedet, hvor de hurtigt fandt en 19-årig mand, som trak rundt med en scooter og havde en taske på ryggen. Den 19-årige virkede beruset og havde svært ved at forklare, hvad han lavede i området. 

I mandens taske lå to flyverdragter og noget medicin med navn på. Det viste sig, at tasken var stjålet fra et redskabsrum på Engelundsvej, og den blev leveret tilbage til rette ejer. Den 19-årige blev anholdt og sigtet for tyveri, og scooteren blev beslaglagt, da politiet formoder, at den er stjålet.   

**

 

Sigtet for at råbe skældsord af betjente

Østjyllands Politi fik mandag kl. 12.30 en anmeldelse om, at nogle naboer på Bøgeskovparken i Viby var oppe at slås, og at der var råberi og uro på stedet. En patrulje kørte til adressen, hvor de traf flere ophidsede mennesker. 

Der var en del råb frem og tilbage, men det lykkedes patruljen at skabe ro. En 22-årig mand så sig dog sur på betjentene og havde en meget aggressiv fremtoning. Da han flere gange råbte forskellige skældsord af patruljen, endte det med, at han blev anholdt og sigtet for at fornærme politiet. 

**

 

Irske håndværkere stadig i området

Østjyllands Politi får stadig anmeldelser om fra borgere, som får besøg af en gruppe håndværkere fra Irland, som kører rundt og giver lidt for gode tilbud. Mandag var det i og omkring Aarhus, at anmeldelserne kom fra. 

Erfaringerne med håndværkerne er, at de ofte giver et billigt tilbud på rensning af tag eller fliser, hvorefter de laver et dårligt stykke arbejde, som de efterfølgende forlanger ekstra penge for. 

Så rådet fra politiet er stadig klart: Sig nej tak til tilbuddet. 


**

 

Færdsel 

Mandag kl. 15.14 skete der et færdselsuheld i krydset Kærvejen/Ringvejen i Grenaa. En 53-årig kvindelig bilist ventede på at kunne svinge til venstre ad Kærvej, da hun blev ramt bagfra af en bil ført af en 61-årig kvinde. Den 53-åriges bil blev skubbet længere ud på vejen, hvor den blev ramt af en 27-årig mandlig bilist. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På V.G. Andersens Vej i Gjerlev begået mellem fredag d. 1/5 kl. 12.00 og mandag d. 4/5 kl. 8.30

  • På Martin Madsens Vej i Hornslet begået tirsdag d. 5/5 kl. 5.10

 

 


Kilde: Østjyllands Politi