Okkels er en iscafé, isproducent og isbutik på én og samme tid.

Kilde: Okkels is / Thomas Okkel
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

"Vi producerer vores is efter egenudviklede opskrifter i hver enkelt butik, således at isen altid er frisklavet og indbydende. Det har vi gjort siden 2006" fortæller Thomas Okkel.

Thomas Okkels, som var salgsleder i rejsebranchen i 12-14 år og gerne ville prøve noget andet, fortæller: "Jeg var lidt træt af at være i blandt medarbejdere på den ene side og ledere på den anden - og ville derfor gerne starte noget op selv."

"Jeg fik et job som bestyrer i en isbutik, hvor jeg lærte en del om isfremstilling - og hér fik jeg interessen for det. I 2006 fik jeg mod på at afprøve mit eget koncept og åbnede en isbutik i Silkeborg i eget navn, Okkels" fortæller Thomas, som til dagligt bor i Aarhus. Det blev i Silkeborg, fordi jeg gerne ville åbne isbutikken i en by, hvor der dengang ikke i forvejen var en butik af den kaliber - med hjemmelavet is.


Thomas driver i dag fem Okkels isbutikker sammen med en partner, hvoraf to butikker er på fleksibelt franchisebasis.

Okkels Is finder man i Silkeborg, Viborg, Risskov, Horsens og Åbyhøj - og der er to nye isbutikker på vej i 2021. Okkels Is leverer til en del restauranter og caféer. Isen forhandles også flere steder i Danmark. De nyeste forhandlere af Okkels Is kan man finde i Sæby og Thyborøn.

"Vi skal ikke vækste for at vækste. Kvaliteten og økonomien skal kunne følge med. Vi skal også nå at finde og uddanne både vores franchisetagere og medarbejdere, der skal have den helt rigtige kemi og profil. De skal rustes til jobbet og give vores kunder en god service. For mange af vores unge medarbejdere er det måske deres første job, derfor prøver vi at præge dem i den rigtige retning - og give dem ansvar så de kan vokse med opgaven."

Hvorfor blev det lige is?
"Det var nok det halve år i isbutikken, og de gange jeg har været i Italien for at lære at lave is", svarer han. - "Jeg oplevede, hvor spændende det var at producere is - og det skabte interessen" fortæller Thomas, som går meget op i at udvikle nye varianter og smagssammensætninger. - "Man kan i princippet lave is af alt.. Det handler om at finde den rigtige balance" tilføjer Thomas.. Thomas Okkels er gift og har to børn på hhv. 12 og 16 år, fortæller: "Vi spiser ikke selv så meget is, og når børnene har venner med hjem fra skole, tror de, at vi har fryseren fuld af is, men der må vi skuffe dem."


"Det er vores krav at alle butikker har sin egen produktion af is. Det er en dyrere løsning, fordi man skal have hele fremstillingsapparatet med ismaskiner i hver butik" forklarer Thomas. "Men når vi laver isen i butikkerne, er den altid frisk. Vores kunder og medarbejdere har mulighed for at komme med forslag til nye isvarianter, som vi altid er meget åbne overfor. Spændende nye forslag bliver prøvet af. Nogle gange bliver de en kæmpe succes og andre gange en fiasko, men det kan vi leve med."

Okkels går ikke på kompromis med kvaliteten af sine råvarer, og garanterer derfor is af de bedste råvarer. -"Vi stiller høje krav til vores leverandører. Kun det bedste er godt nok til Okkels Is. Alle råvarer importeres direkte fra isens hovedstad, Italien - på nær den økologiske letmælk, som kommer fra danske malkekøer. Alle vore produkter er analyseret hos Eurofins Steins, og kunderne kan se indholdet på vores hjemmesidehttps://www.okkelsis.dk 


"Vi vil gerne give vores kunder en god oplevelse" - hver gang, slutter Thomas, der ønsker alle velkommen hos Okkels Is.  

Dette indhold er produceret af VORES Silkeborg i samarbejde med en annoncør. Den uafhængige redaktion har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.
Mød redaktionen
Profilbillede
Linnéa Funk lf@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk
Flere artikler