Ræs afsted som en ægte cykelstjerne i Silkeborg

Foto: Børneulykkesfonden. Ræs afsted som en ægte cykelstjerne til Kids Tour i Silkeborg.
dato

Spænd hjelmen og sus afsted på cyklen, når Danmarks sjoveste og største cykelløb for børn, Kids Tour, kommer til Silkeborg lørdag d. 10. juni 2023.

Der skal trædes i pedalerne, når Danmarks sjoveste og største cykelløb for børn kommer til byen. Silkeborg er en af i alt 13 værtsbyer for cykelbegivenheden, Kids Tour, der byder børn i alderen 3-10 år og deres forældre velkommen til en dag fyldt med cykelsjov og aktiviteter for hele familien.

Cykelruten er en rundstrækning på ca. en kilometer, der både er publikumsvenlig og sikkert skærmet af for trafikken. Børnene cykler ruten forskellige antal omgange alt efter alder og formåen.

Udover cykelløbet kan hele familien opleve en masse sjove aktiviteter på eventpladsen – ganske gratis. Besøg fx Trafiklegepladsen og få et cykelkørekort, lav din egen sunde snack, få tjekket din cykel i Doktor Cykelglads cykelskur, test din fysik i en femkamp, giv den gas i sæbekassebilerne og meget, meget mere!

Mere bevægelse i børns hverdag

Danske børn bevæger sig generelt for lidt, og netop den udvikling er noget, Kids Tour vil være med til at vende. Ved at deltage i Kids Tour lærer børnene om trafiksikkerhed, samtidig med at de dyrker motion.

Arrangementet er derfor både lærerigt og en oplagt mulighed for at få mere bevægelse ind i barnets hverdag.

”Med Kids Tour kommer børnene ud og mærker glæden ved at motionere og være aktive sammen på en sjov måde. I Børneulykkesfonden ønsker vi, at flere børn benytter cyklen som transportmiddel, og vi håber, at cykelarrangementer som dette kan være med til at få flere børn til at opleve glæden ved at cykle,” fortæller Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden: 

Det støtter du op om

Al salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden for bl.a. at fremme fondens arbejde med at øge børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker i trafikken. Kids Tour arrangeres af Børneulykkesfonden i samarbejde med Silkeborg Kommune, og Jyske Bank er hovedsponsor på cykelløbet:

”Jyske Bank har i samarbejde med Børneulykkesfonden og Silkeborg Kommune den store fornøjelse at byde velkommen til Kids Tour 2023 i hjertet af Silkeborg med smuk udsigt til sø og skov. Vi ser frem til, at en helt masse friske piger og drenge får en fornøjelig tur på deres velsmurte cykel, efter et lille cykeltjek hos Doktor Cykelglad,” udtaler Jens Skov, afdelingsdirektør i Events & Partnerskaber.

Vigtig information


Kilde: Børneulykkesfonden
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.