Rune Kristensen stiller op for Socialdemokratiet til KV21

Rune Kristensen stiller op for Socialdemokratiet til KV21
Profilbillede

Blå Bog

44-årige Rune Kristensen stiller op for Socialdemokratiet til kommunalvalget i Silkeborg Kommune. Rune har boet i Silkeborg Kommune i 38 år og er i dag bosat i Resenbro.

Hvad betyder din opstillingskommune for dig?
Den betyder alt. Jeg er opvokset ved søerne og roet kajak hele mit liv. Benyttet mig af den smukke natur. Jeg har en stor passion for kunst og sport, og ved fra egen erfaring, hvor vigtigt det er, at vores børn får den støtte i livet og kan afprøve deres talent - uanset interesse. Det kan man i Silkeborg, hvor både naturen, kultur og sportslivet er levende og stærkt.

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
Udviklingen i Silkeborg Kommune er vigtig og forsætte det høje ambitionsniveau for kultur- og idrætsliv

Ambitioner er vigtige, og skal gøre Silkeborg til en levende og spændende kommune, både når det handler om at sikre investeringer i en attraktiv bymidte og i lokalområderne.

Grønomstilling og klimatilpasning skal være ambitiøs og konkret, og er en investering i mennesker, der skal have det mål, at sikre flere og bedre job. Silkeborg Kommune skal igennem investeringer i byggeri garantere ordentlige løn- og arbejdsforhold, der samtidig løfter det vigtige fokus, at flere unge får en uddannelse, og at vi alle bliver bedre uddannet.

Den største CO2 belastning i Silkeborg Kommune er privatbilisme. Vi står derfor overfor den udfordring, at det skal gøres mere attraktivt at tage cyklen, bussen og at infrastrukturen hænger bedre sammen.

Kultur- og sportsfaciliteter giver et stærkt indhold i hverdagen og skubber os som mennesker. Derfor skal alle have lettere adgang til at dyrke motion og motiveres til et sundt liv med fokus på stærke fællesskaber.

Hvad er dine politiske mærkesager?
Din stemme på mig vil betyde et stærkt engagement for fællesskab og velfærd. Hvor jeg vil arbejde for at:

- Satse på en sund vækst og klimaløsninger med ambitioner for den grønneomstilling.
- Fremme investeringer i stærkt kultur- og fritidsliv i vores lokalområder. Alle skal have mulighed for at afprøve deres talent om det er indenfor sport-, kunst- eller den musiske verden.
- Styrke fællesskabet og tage hånd om børn, unge og ældre. Socialdemokratiet er kendt for at have et stærkt fokus på velfærden, hvor mennesker tager hånd om hinanden og fællesskabet.
- Tiltrække arbejdspladser og understøtte at flere unge og voksne får en uddannelse. Turisme, handel, innovation og industri er fire områder, der skal satses målrettet på.
- Se på boligområder under ét. Silkeborg Kommune skal ikke være en by med forskellige socialklasser, men hvor byudviklingen skaber større lighed, sammenhold og sammenhængskraft.
- Styre mindre. Tilliden skal tilbage til medarbejderne og vi skal stole på, at hvis vi tør sætte rammerne mere fri, så findes der løsninger lokalt.

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
Vi skal tilbage til kerneværdierne og få styr på serviceniveauet i folkeskolen, på børneområdet og plejen af vores ældre medborgere. Sideløbende skal den grønne omstilling sættes op i gear. Den grønne transformation skal gøres konkret for os der bor i Silkeborg Kommune.

Hvad er dine fritidsinteresser?
I Min fritid står jeg på rulleski, går i FW, kajak og cykler. Jeg har også en stor passion for Asger Jorn og formand for venskabsforening for den by, hvor kunsterne Asger Jorn boede i over 20 år, Albissola Marina. Kultur og sport er vigtigt.

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Rune Kristensen