Sådan handler du nemt med kryptovaluta

Profilbillede

Annonce

Måske har du hørt om ordet kryptovaluta, men ved ikke, hvad betydningen af det er. Kryptovalutaer er digitale valutaer, der fungerer uafhængigt af banker og regeringer. Ligesom med almindelige valutaer, kan du handle kryptovalutaer og spekulere i deres værdi. Den første Bitcoin blev udviklet tilbage i år 2009, men siden er flere kryptovalutaer kommet på markedet. Læs med nedenfor, og bliv klogere på hvad kryptovalutaer er.

En nem og sikker handelsproces

Kryptovaluta bliver forhandlet gennem cryptocoins på online børser, hvor du i første omgang skal oprette dig, så du har en profil. Derefter vil der typisk gå et par dage, før du er godkendt af børsen og kan begynde at handle med valutaen. Når du er blevet godkendt, skal du beslutte dig for, hvilken type kryptovaluta du gerne vil handle med. Dette gør du ved at sætte dig ind i alle udbudte valutaer og vælge den, du føler mest tiltro til. Når beslutningen er truffet, finder du en måde at opbevare din kryptovaluta på. Cryptocoins er opbevaret i de såkaldte ‘wallets’, som kan sammenlignes med en almindelig bankkonto. Nu kan du begyndte at handle. Da cryptocoins er anonyme, kan du ikke bevise dit ejerskab, og derfor er det vigtigt, at du løbende laver en back-up på din valuta, hvis du kommer ud for et sikkerhedsbrud.

Fordele ved at handle krypto-ETF’er og krypto-ETN’er

Der findes også alternative måder at handle med kryptovaluta på. Gennem Saxo Bank har du mulighed for at investere i krypto-ETF’er og krypto ETN’er. På denne måde kan du følge Bitcoins, Ethereum og andre førende kryptovalutaers kursbevægelser, uden at du behøver at tegne ejerskab og dermed lave en digital ‘wallet’. I stedet ejer du en andel af en fond, som følger kursen for Bitcoin. Man slipper derfor uden om processen med at handle direkte med Bitcoins, og behøver ikke at tage stilling til sikkerhedsspørgsmål. Mange investorer har valgt at gøre dette, da det i mange tilfælde giver samme afkast, uanset om du ejer en ETF eller en Bitcoin.

Udviklingen i kryptovaluta

Ifølge Saxo Bank, steg værdien af Bitcoins med 1.000 pct. i år 2017, mens den faldt 80 pct. i begyndelsen i år 2019. Siden pågældende år, er værdien steget yderligere med over 800 pct., som i høj grad skyldes, at Facebook har valgt at indtræde markedet for Bitcoins. Målt på likviditet, ejes de fleste Bitcoins af et mindre antal investorer, og platforme og børser handler for egne aktier. I tilfælde af en høj efterspørgsel på markedet, kan problematikker vedrørende likviditet være ensbetydende med, at investorerne sættes på hold med kurser, som er gradvist faldende.


Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen