Silkeborg får 800.000 til at udvikle nye stier og spor

Med det nye projekt vil Silkeborg Kommune udvikle flere stier og spor, så endnu flere får lyst til at komme ud i naturen og bevæge sig.
Profilbillede
dato

Er det lettere at rejse sig fra sofaen til en gå- eller løbetur, hvis der er gode stier og spor, hvor du bor? Det vil Silkeborg som en af 6 kommuner undersøge og har netop modtaget 800.000 kr. til projektet af Nordea-fonden.

Med det nye projekt vil Silkeborg Kommune udvikle flere stier og spor, så endnu flere får lyst til at komme ud i naturen og bevæge sig.

- Det handler om, at det skal være let at komme ud og afsted. Og så skal vi finde ud af, om vi kan gøre noget, der giver flere borgere ny motivation til ophold og aktivitet i naturen. Vi glæder os til at kunne prøve nogle forskellige tiltag af og se, hvad der rent faktisk virker, fortæller Merethe Jelsbak Raundahl, projektleder i Silkeborg Kommune.

De konkrete tiltag er udpeget i tæt dialog med lokalområder i form af fire borgermøder og løbende dialog med foreninger, lokalråd og ildsjæle.

Undervejs i projektet undersøger et forskerhold fra Syddansk Universitet, hvordan forskellige tiltag og nye rammer virker på bestemte målgrupper på tværs af de 6 deltagende kommuner som er Horsens, Kolding, Gentofte, Frederiksberg, Brønderslev og Silkeborg. Målet er at sprede viden og nyttige værktøjer til alle landets kommuner.

- Vi sætter stor pris på den håndsrækning, som Nordea-fonden sender i vores retning. Det betyder meget, at vores ambitiøse arbejde med at skabe spor og stier bliver anerkendt, så vi kan videreudvikle på denne front – og dermed bidrage til ambitionen om at være hele Danmarks Outdoor Hovedstad, siger Johan Brødsgaard, formand for Kultur-, Fritids-, Outdoor- og Idrætsudvalget i Silkeborg Kommune.

Fakta om projektet
I projektet ”Stier og spor hvor du bor” vil Silkeborg Kommune arbejde med at udvikle ruter indenfor tre overordnede temaer:

Tilgængelighed

  • Det skal være let at komme til og fra stierne.
  • Der skal være forskellige sværhedsgrader, så alle kan finde en rute, der passer til deres niveau.
  • Way finding: Det skal være let at finde vej med piktogrammer og informationsskilte.
  • Udsatte og våde områder skal befæstes, så flere kan bruge ruterne.
  • Der skal være flere faciliteter undervejs, fx borde, bænke og bålsteder

Bevægelsestræning

  • Der skal være mulighed for simpel udendørs træning med naturlige træningsredskaber
  • Vi etablerer sansemotoriske træningsmuligheder til børn og ældre

Oplevelser og fællesskab

  • Vi afprøver nye tiltag som digital skattejagt
  • Vi opstiller legeelementer
  • Vi etablerer lokale børneskove
  • Vi uddanner 20 fællesskab- og bevægelsesambassadører
Kilde: Silkeborg Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.