Silkeborg Kommune skruer ned for varmen

Foto: Silkeborg Kommune
Profilbillede

Silkeborg Kommune sætter en række tiltag i gang for at spare energi i kommunens mange bygninger. Det er kommunens bidrag til, at borgere og virksomheder i Europa ikke kommer til at mangle energi hen over vinteren på grund af energikrisen.

Krigen i Ukraine og Ruslands stop for eksport af gas har skabt en europæisk energikrise. Regeringen og KL har opfordret kommunerne til at nedbringe energiforbruget, for at bidrage til, at Europa ikke kommer til at mangle energi hen over vinteren.

Økonomi- og Erhvervsudvalget har derfor besluttet en række tiltag i kommunens mange bygninger:

  • Fyringssæsonen begynder tidligst 1. oktober.
  • Rumtemperaturen sænkes til 19 grader, undtagen i børneinstitutioner, specialinstitutioner og plejecentre o.a.
  • Udendørs belysning begrænses og andre muligheder for at spare energi undersøges.
  • Intern ’spar på energien’-kampagne.

Institutioner, MED-organisation og andre vil hurtigst muligt blive informeret om tiltagene via afdelingernes ledelser. Se flere detaljer i Økonomi- og Erhvervsudvalgets dagsorden fra 20. september 2022 sag 7.

Risiko for mangel på energi
- Vi befinder os midt i en europæisk energikrise på grund af krigen i Ukraine og Ruslands stop for eksport af gas. Det har fået energiregningerne til at stige voldsomt, og der kan opstå mangel på energi, siger borgmester Helle Gade.

- Som kommune vil vi bidrage til, at vi ikke havner i en situation, hvor vi kommer til at mangle energi hen over vinteren. Med omkring 400 bygninger er vi kommunens største bygningsejer. Derfor tager vi vores del af ansvaret og følger opfordringen fra regeringen og KL om at nedbringe energiforbruget.

Opfordring til virksomheder, detailhandel og borgere
- Jeg vil opfordre både virksomheder, detailhandel og borgerne til også at bidrage og overveje, hvad de hver især kan gøre for at reducere energiforbruget, så vi i fællesskab hjælper hinanden gennem energikrisen, siger Helle Gade.

- Hvis vi alle hjælper hinanden med at spare på energien, øger vi sandsynligheden for, at vi kommer igennem vinteren uden pludselig at mangle energi til opvarmning, lys og strøm i stikkontakten.

- Samtidig sparer vi penge på den energi, vi ikke bruger. Og den energi, vi bruger, bliver alt andet lige billigere, fordi forbruget og dermed efterspørgslen falder. Det hjælper os allesammen i kampen mod de høje energiregninger, siger Helle Gade.

Kilde: Silkeborg Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.
Flere artikler