Silkeborg Møntvask holder liv i den gamle tradition

Sådan ser facaden ud til Silkeborg Møntvask den dag i dag (Foto: Silkeborg Møntvask)
Profilbillede
dato

Siden 1967 har Silkeborg Møntvask haft til huse på Hostrupsgade. I denne artikel kan du møde ejer, Henning Kristensen, der vil fortælle virksomhedens historie, og hvordan det er at drive et møntvaskeri den dag i dag.

Silkeborg Møntvask er startet tilbage i 1967, og er dermed en af de ældste virksomheder i Silkeborg midtby. Lige siden 2009 har ejeren heddet Henning Kristensen. Han fortæller, hvorfor han i sin tid valgte at købe møntvaskeriet. 

“Vi købte vaskeriet af en bekendt i september 2009, som en "hobby-virksomhed", ved siden af vores faste arbejde. Grunden til at vi købte det var for at mine kone, datter og jeg kunne få en fælles hobby, og så ville vi gerne holde liv i en gammel tradition med møntvask, hvor folk bare kan komme ind fra gaden.”

For mange kan det virke helt fremmed at vaske sit tøj i et møntvaskeri. De fleste har i dag mulighed for selv at vaske i hjemmet, men sådan har det ikke altid været - og faktisk der er stadigvæk behov for et møntvaskeri, understreger Henning:

“Da Silkeborg Møntvask blev startet i 1967 var der et meget stort behov for at vaske tøj, da det dengang ikke var normalt at man selv havde en vaskemaskine. Gennem årene har dette udviklet sig til at næsten alle har en vaskemaskine, men vi kan se at der stadig er et behov vaskeri.”


Silkeborg Møntvask har eksisteret siden 1967, og er dermed blandt de ældste virksomheder i Silkeborg midtby (Foto: Silkeborg Møntvask)

“Kundegruppen i dag består af: 25% faste kunder, 25% erhvervskunder og 50% nye kunder, som kommer fordi de har et akut behov. Disse akutte behov kan være, at deres egen maskine er gået stykker, eller i forbindelse med flytninger, hjemkomst fra ferie, turister, udenlandske arbejder.”

“Vi har også mange kunder der vasker hjemme, og så kommer til os for få tøjet tørret, da vores maskiner er hurtige og effektive med et minimal slid på tøjet, sammenlignet med at man bruger en almindelig tørretumbler derhjemme.”

Hurtig og effektiv vask er en dyd
I dag driver Henning møntvaskeriet sammen med sin kone, Inger, og de får af og til lidt hjælp fra deres tre børn. Henning fortæller, hvad Silkeborg Møntvask tilbyder, og det er faktisk ikke så lidt:

“Vi tilbyder hurtig og effektiv vask, mange maskiner, vask af store ting såsom dyner, rullemadrasser, topmadrasser, fortelte og andre store ting, der kræver maskiner op til 16 kg. Vi har store effektive tørretumblere, som giver en skånsom behandling af tøjet. Derudover har vi gratis parkering, åbent alle dage om året, lange åbningstider, samt mulighed for specialaftale om åbningstider.”

“Vi har også mulighed for faste aftaler for erhvervskunder, hvor vi også tilbyder sammenlægning og transport.”


Til venstre ses vaskemaskinerne og til højre centrifuger og tørretumbler (Foto: Silkeborg Møntvask)

Silkeborg Møntvask tilbyder altså en bred palet af ydelser, men hvad gør Silkeborg Møntvask helt speciel? Det spurgte vi Henning Kristensen om:

“Som kunder hos os får man en hurtig og effektiv vask og tørring, samt en god service. Dertil har vi moderate priser, høj kvalitet og god vejledning. Vi bruger Svanemærket sæbe, hvis folk ikke bruger deres eget, vores maskiner er stabile og lokalerne er rene og under overvågning.”

Du finder meget mere om Silkeborg Møntvask på deres hjemmeside, eller ved at besøge møntvaskeriet på adressen Hostrupsgade 21, st., 8600 Silkeborg.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: SILKEBORG MØNTVASK