Smartwatches gør sundhed nemmere

Profilbillede

Mange danskere vil gerne have en sundere livsstil og have motivationen til at være fysisk aktiv hver dag. Og de vil gerne kunne holde styr på deres sundhed. I dag er der meget teknologi og mange gadgets, som gør netop det muligt. Lige fra apps, som fortæller, hvor mange kalorier der er i en madvare, til smartwatches.

Gadgets som smartwatches er populære, fordi de hjælper danskerne med at holde styr på deres aktivitet, og så er de nemme at have med på løbeturen og fungerer som en lille ekstra telefon.

Smartwatches giver indblik i din sundhed

Et smartwatch giver adgang til mange forskellige trænings- og sundhedsapps. Disse kan bl.a. fortælle, hvor mange skridt du har gået, hvordan din puls er, og hvordan din krops sammensætning af fedt og muskler ser ud. Derudover kan watches også måle blodtryk.

Gadgets som disse er altså fulde af avancerede teknologier og systemer, som kan gøre hverdagen nemmere for danskerne. Smartwatches kan måske ikke måle puls, blodtryk eller kropssammensætning helt præcist, men de kan dog give en generel idé om, hvordan det står til.

Det er netop disse tal og sundhedsoplysninger, som kan motivere smartwatch-brugerne til at holde fast i de sunde vaner. De kan nemlig se, hvilke fysiske mål de har opnået, og hvilke de skal nå i fremtiden. Mennesker bliver motiveret af at have overblik og se positive resultater.

Fordi smartwatches netop gør sundhed konkret ved at komme med tal, bliver det nemmere for brugerne at holde motivationen og de gode vaner. Og på den måde kan et watch gavne nogle menneskers helbred.

Der er både smartwatch til Android og smartwatch til iPhone

Uanset om du bruger iPhone eller Android, kan du nyde godt af et smart ur. Både Apple og Samsung laver nemlig smarte ure til alle. Der findes smartwatches til kvinder, mænd og børn.

Både Apple Watches og Samsung Watches er lavet af gode materialer, som gør urene robuste. Fx har de tykt glas, og så er de vandafvisende. Derfor tager de ikke skade, hvis du bruger dem i regnvejr, eller hvis du taber dem.

Derudover fungerer et watch som en forlængelse af din smartphone, uanset om der er tale om et Apple eller et Samsung Watch. Du kan nemlig ringe, sende beskeder og høre Spotify med uret.

Smartwatch-priser varierer

Prisen på et watch er fra 2.000 kr. og opefter. Det afhænger af, hvilken model og hvilket mærke du vælger. Et Samsung Watch kan koste omkring 3.500 kr., og et Apple Watch kan koste omkring 4.000 kr.

Det er en fordel at få et smartwatch-abonnement, fordi så kan du nemlig bruge dit Apple Watch eller Samsung Watch uden din telefon i nærheden. Prisen på abonnementet afhænger af, hvor meget data du vil have. Smartwatches med mindre data koster hos nogle udbydere omkring 30 kr. pr måned.

Vil du gerne investere i et smartwatch, kan du få fat på et i diverse elektronikbutikker og hos diverse udbydere. Du kan med fordel kontakte en udbyder for at høre nærmere og finde det bedste smartwatch til dine behov og dit budget.


Kilde: Redaktionen
Flere artikler