Spændende rejse for udlejningsfirmaet Ådalshusene: Thomas Lund tør at tage chancer

Profilbillede
Rebecca Sejer Werge

48-årige Thomas Lund er direktør for blandt andet udlejningsfirmaet Ådalshusene, som bygger lejeboliger ved Funder i Silkeborg. Selvom livet i bygge- og udlejningsbranchen passer ham godt, har han ikke altid vidst, at det var denne vej, han skulle gå.

Thomas er udlært smed, men har brugt størstedelen af sin tid på arbejdsmarkedet i tekstilbranchen, hvor han for tyve år siden startede sin første virksomhed. Sidenhen er der blevet solgt og oprettet flere virksomheder. For få år tilbage var det tid til at gå nye veje, hvorfor han ansatte en anden direktør i hans store modetøjsproducerende firma, EAST DK, så han kunne bruge tid og energi på sit nyligt opstartede Ådalshusene.

“Jeg har selv bygget mine egne huse og sommerhuse, og har hjulpet kammerater med det. Det startede som en personlig interesse, som jeg godt kunne tænke mig at gøre noget ved og gøre til erhverv, og derfor begav jeg mig ud i Ådalshusene. Jeg er en del af 14 selskaber, så jeg har nok at se til. Lige nu fokuserer jeg meget på bygge- og udlejningsbranchen, da jeg synes det er rigtig spændende,” fortæller han.

De første 80 boliger er allerede udlejet og de næste 48 lejligheder er ved at blive opført og står klar til udlejning ved årets udgang.

Det er ikke Thomas alene, der driver værket hos Ådalshusene. Når først husene er oppe at stå, har han dygtige medarbejdere, der så fint klarer udlejningsdelen, hvorfor han kan få lov til at fokusere på udviklingsdelen.

“Jeg udvikler hovedsageligt. Jeg prøver at finde nye stykker jord, nye entreprenører, som kan bygge for mig og så videre,” fortæller han.

Det er netop udviklingen og alle de søde mennesker, han møder på sin vej, som har størst betydning for Thomas og hans arbejde.

“Jeg elsker at møde mennesker og jeg elsker udvikling. Jeg kommer omkring rigtig mange mennesker i min hverdag, og jeg sætter lige så stor pris på en samtale med brolæggeren, som med ejeren af entreprenørselskabet. Jeg kan bare rigtig godt lide at være sammen med mange mennesker,” fortæller han.

Selvom Thomas er relativt ny i bygge- og udlejningsbranchen, kan han alligevel drage nytte af sin erfaring fra tidligere erhverv.

“Det med at turde tage chancer i livet - det har jeg ingen problemer med. Det er erfaringen, der gør det. Det giver mig nogle fordele, at jeg har prøvet en masse ting ved at have været selvstændig i mange år - uanset om dette er indenfor tekstil eller bebyggelse. Når man starter første virksomhed, er man nok nervøs og en smule bekymret, men alt den slags tænker jeg slet ikke på længere. Min erfaring siger mig, at jeg skal springe ud i livet, og så må man tage hvad, der følger med,” fortæller han.

Dagligdagen og dét at kunne nå sit mål er, hvad der inspirerer og motiverer Thomas.

“Når noget lykkedes, så inspirerer det mig til at gøre mere. Jeg tror et eller andet sted, at selvom det tit kan være en sej lang kamp mod målet, så er det det hele værd. Når først enderne mødes og tingene lykkedes, så inspirerer det mig helt vildt til at fortsætte,” fortæller han.


Foto: Ådalshusene

Med en begivenhedsrig karriere bag sig, er der nok at se tilbage på for Thomas. Størst var det dog at få medvind og få tingene til at lykkedes med EAST DK. At gå fra 20 til 200 medarbejdere er et øjeblik, der skaber glæde - også den dag i dag.

“Når jeg tænker tilbage, så husker jeg følelsen af en fantastisk fornemmelse over, at noget var lykkedes. Lykkedes så godt, at vi nu kunne tjene penge på det,” fortæller han.

Derudover understreger han, hvordan det at kunne indfri nogle drømme har stor betydning:

“Det er skønt, når man lykkedes med at få tingene til at hænge sammen. Når man rejser nok penge til at kunne få bygget og til at kunne udføre og indfri nogle drømme,” fortæller han.

Og selvom Thomas allerede har opnået meget, og at det går godt for ham, har han stadig drømme for fremtiden.

“Jeg glæder mig til at kunne komme ud og bygge i nogle nye flotte og spændende omgivelser. Der kommer huse i et helt fantastisk skovområde, som er det mest lækre sted at bo. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Der er nogle lejere, der kommer til at få det mega fedt derude. Det håber jeg i hvert fald,” fortæller han.

Der er ingen tvivl om at Thomas bygger med hjertet, og dette kan man hurtigt fornemme, da hans glæde og entusiasme skinner igennem, når han fortæller om Ådalshusene og de kommende projekter.

Besøg Ådalshusene på deres Facebook og hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Ådalshusene // Thomas Lund
Flere artikler