Træd indenfor i Jannis hyggelige strikkeunivers

Foto: // Privat . Indehaver, Janni Burslund
Profilbillede

I hjertet af Silkeborg finder du Burslund - Café, Garn & Gaver. Bag den hyggelige butik, står Janni Burslund, der giver os et indblik i, hvordan garn-eventyret startede.  

Det var en sygemelding med stress tilbage i 2015 og en efterfølgende fyring fra bankverdenen, der blev startskuddet til, at strikkecaféen, døbt efter Jannis eget efternavn, blev en realitet.  

“I tiden efter fyringen famlede jeg rundt, for hvad skulle jeg nu - og ikke mindst - hvad kunne jeg?,” fortæller Janni og tilføjer: 

“Efter nogle praktikker som ledig og det dejligste job i caféen på Kunstcenter Silkeborg Bad, som jeg havde ved siden af ansøgningerne, opstod min idé."

Appen “Noter” på Jannis mobil tog hurtig form af et moodboard, hvor hun samlede informationer alverdens steder fra. Her samlede hun forskellige ting, såsom genbrugsmøbler, strikketilbehør og en helt masse garnmærker. 

“Noten findes stadigvæk, og af og til kigger jeg den igennem og der bliver også tilføjet nye ting dertil,” understreger hun. 

Idéen, der så småt formede sig, fyldte meget i Jannis liv:

“Jeg snakkede nok ret meget om den idé eller det blev jo min drøm. For jeg vidste jo, at jeg kunne strikke og jeg vidste, at jeg kunne yde god service, for det har jeg ligesom arbejdet med hele mit arbejdsliv."

Som Janni fortæller med et smil i stemmen, så tror hun, at hendes kære mand til sidst blev træt af at høre om hendes blomstrende idé. 

“Han blev nok træt af at høre om indretning, strikkeprøver og diverse garnmærker, der kom ind af døren og om en gammel sofa, som man kunne sidde, strikke og drikke kaffe i,” fortæller indehaveren og forklarer, at hendes mand knap nok nåede at nævne, at hun måske skulle få prøvet det af. 

Sådan kom Burslund - Café, Garn & Gaver til og i de hyggelige omgivelser, finder du gode garnkvaliteter og gaveartikler, primært fra danske producenter - og så er du mere end velkommen til at komme og nyde en kop kaffe, mens du eksempelvis sidder med strikketøjet eller arbejder. 


Foto: Privat // Janni viser frem fra de velassorterede garner 

“Jeg har garn fra flere danske leverandører blandt andet Gepard, Filcolana, CaMaRose og selvfølgelig Karen Klarbæk, som jo er lokal. Desuden har jeg forskellige strikkepindemærker, strikkeopskrifter, opbevaring og en del strikkedimser.”

I butikken vil du næsten altid kunne finde nedsatte garner, der måske mangler nogle ledige strikkepinde, herunder både “singler” og strikkekits. Lige i øjeblikket kan du også få fingrene i nedsatte sommergarner, hvor man kan spare op til 40 procent. 

Jannis kombinerede butik og café byder også på forskellige gaveartikler, såsom keramik fra to lokale kunstnere.

Janni støtter det gode formål og kvindelige iværksættere

Der er sket en del siden Janni åbnede op for Burslund - Café, Garn & Gaver. 

“Jeg har fået flere garnmærker i butikken, siden jeg åbnede, og jeg er altid på udkig efter nye kvaliteter,” fortæller Janni og uddyber, at det kan være en længere affære, når man ønsker at forhandle et nyt garnmærke.

“Det handler om at være vedholdende. Det sidste mærke tog halvandet år, fra jeg begyndte at sende leverandøren mails. Men her betalte det sig at være en stædig nordjyde. 

Janni forhandler flere forskellige slags strikketilbehør og fortæller, at hun altid er lydhør, når hendes søde kunder efterspørger en strikkedims, som ikke er på hylden. Siden opstarten er der også kommet lidt flere gaveartikler i butikken og Janni holder hele tiden øje for at finde nye ting. 

Før sommerferien startede jeg også et samarbejde med den lokale Mødrehjælpen Silkeborg om at strikke nissehuer, som de sælger fra midt november til fordel for julehjælp til sårbare familier, både lokalt og nationalt.” 

Dette er blot ét af flere vigtige projekter, som Mødrehjælpen Silkeborg har gang i. Det allerførste arrangement, Janni afholdte sammen med organisationen, bestod af et aftenmøde, hvor deltagerne kunne høre om Mødrehjælpen og købe garn med rabat til at strikke nissehuer til dem. 

“Rabatten kan man stadig få her, hvis man vil støtte og strikke én eller flere nissehuer til fordel for Mødrehjælpen. Desuden har jeg et par gange doneret garn, både rester og udgåede farver til dem.” 


Foto: Privat // Nyd en kop kaffe eller te, mens du strikker eller hækler i den hyggelige butik

Sådan lyder det fra den 54-årige tidligere bankassistent, der også fremhæver de kernekompetencer og værdier, der ligger bag Burslund - Café, Garn & Gaver:

“Jeg har gode garnkvaliteter fra leverandører, der har styr på, at dyrene, hvor ulden kommer fra, bliver behandlet ordentligt, at der bliver farvet garn med øje for miljøet. Det er to vigtige parametre for mig og også for flere kunder,” fortæller Janni. 

Indehaveren lægger også vægt på, at hun synes godt om, at de fleste leverandører hos hende, er kvinder. 

“Ikke at mandlige leverandører ikke er velkomne, men jeg kan godt lide tanken om, at der alligevel er så mange kvindelige iværksættere på banen.” 

Hyggelige arrangementer på programmet 

Noget andet, der også står frem som én af Jannis kerneværdier, og som ligger hende meget på sinde, er at hjælpe alle, høj som lav, hvis de er løbet ind i nogle udfordringer i forhold til deres strikkeprojekt.

Det er både i butikkens almindelige åbningstid, men også, når Janni afholder Strikkecafé hver tirsdag aften og hver anden onsdag formiddag. Her mødes kvinder i alle aldre om deres håndarbejde og hygger med snak, strik og kaffe.

"Mellem os, så er det faktisk nogle gange ikke så meget strik, der bruges tid på, men mere sjove historier- og oplevelser fra deltagerne og især gode grin, siger Janni, der er er meget taknemmelig for den opbakning, hun møder. 

“Jeg er faktisk helt på halen over den opbakning mine "Strikkecaféer" har, så tak til alle de søde deltagere."

Janni går og arbejder med tanker om at afholde flere forskellige workshops med strik og hækling henover vinteren.

"Og så bliver vi nok nødt til at have et par vin- og spiritussmagninger i det nye år - selvfølgelig er håndarbejde inkluderet her også.” 


Foto: Privat // Kig ind i butikken og oplev de lækre garnmærker, såsom Arwetta 

Som butiksindehaveren netop har annonceret på de sociale medier, har hun igen i år arrangeret en adventskalender i butikken. Det er stadig muligt at deltage og du finder mere på linket her

“I år skal deltagerne låne butikken et stykke hæklet eller strikket julepynt og deltager dermed hver søndag i advent i en lodtrækning om fine, sponsorerede gaver. Samtidig kan alle kunder stemme på det flotteste eller sjoveste julepynt."

Hertil kommer, at Janni afholder en omgang julebanko for tilmeldte kunder. 

“Her må deltagerne selvfølgelig gerne lave håndarbejde undervejs, hvis de kan styre både strikkepinde, hæklenål og banko-brikker,” griner Janni. 

Gevinsterne, man kan finde til banko-arrangementet, er sponsoreret af Jannis leverandører og de er så småt begyndt at kigge ind i Burslund - Café, Garn & Gaver. 

Janni er glad for at afholde diverse begivenheder i butikken, men hun ligger ikke skjul på, at dét, hun elsker allermest er at hjælpe de kunder, der er kørt fast i deres projekter. 

“Og så er det helt fantastisk, når der dukker nogle ny-strikkere op, som jeg hjælper i gang og så kan jeg se, hvordan de blomstrer, jo længere de kommer i deres projekt. Det er fantastisk,” fortæller hun slutteligt. 

Du finder meget mere om Burslund - Café, Garn & Gaver på deres Facebookside og hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Burslund - Café, Garn & Gaver