Vaccination af børn i Silkeborg

Profilbillede

Selvom at størstedelen af Danmarks befolkning har valgt at lade sig vaccinere mod coronavirus, er der fortsat en mindre del der fortsat mangler. Søndag den 28. november 2021 blev det dog endelig tilladt, for børn og unge i alderen 5-11 år, at få vaccinen. 

At lige præcis denne aldersgruppe nu også vil blive tilbudt vaccinen, har dog også medført, at de forskellige vaccinationscentre rundt omkring i Silkeborg by, har fået ekstra travlt.

Allerede samme dag som vaccinen blev udbudt, kunne der meldes om fuld booking af tider på de forskellige vaccine centre. Her kunne Erik Sand Steesby, læge i Region Midtjylland nemlig informere om, at der var hele 123 børn der blev vaccineret. 

Indtil videre har børn i alderen 5-11 år skulle kunne vise negativ test for bare, at kunne komme til diverse fritidsaktiviteter. Dette har ikke været uden udfordringer, hvilket også har medført, at lige præcis samme aldersgruppe af unge har presset på for, at blive vaccineret. 

Personalet ved de forskellige vaccinationscentrene blev derfor også mødt med både stor glæde og lettelse, blandt de mange børn der sammen med deres forældre var mødt op. Flere af dem har også allerede været inde og bestille tid til næste stik. 

Smitte blandt de unge

Ved at få vaccineret den sidste del af befolkningen håber Sundhedsstyrelsen på, at kunne få bedre kontrol over epidemien og dermed også inddæmme smittespredningen. Da der er tale om børn og ikke voksne kræver dette dog, at børnene får indhentet samtykke fra deres forældre før de kan vaccineres. Det er derfor også forældrene der skal gå ind og bestille tid til vaccination af deres børn.

Forældrene skal dog væbne sig med tålmodighed, da de først kan gå ind og booke en tid når de har fået en indbydelse til vaccination på deres e-boks. Når dette er blevet gjort, skal mindst én forældre være med under vaccinationen. 

Kilde: Redaktionen