Viborgvej lukkes for trafik i ugerne 26-28

Sådan kommer krydset til at se ud (Foto: Silkeborg Kommune)
Profilbillede

Nordre Ringvej og Viborgvej bygges sammen til ét stort lyskryds. Det skal gøre det lettere og mere sikkert at komme frem. Krydset åbner november 2022. Viborgvej lukkes for trafik i ugerne 26-28, da vejen skal have ny asfalt, slidlag, striber og heller.

Viborgvej skal have ny asfalt, slidlag og striber. Ligeledes skal der laves heller og sættes vejtavler op. 

Derfor er man nødt til at lukke vejen for trafik i ugerne 26-28. Kommunen har forsøgt at lægge arbejdet i skolernes sommerferie, så det generer mindst muligt. Omkørsel kan ske via Øster Bordingvej og Kejlstrupvej.

I dag krydser Viborgvej over Nordre Ringvej. I fremtiden vil de to veje mødes i et stort lyskryds for at sikre en bedre trafikafvikling på to af Silkeborgs store indfaldsveje. Derfor hæves Nordre Ringvej, så den kommer i samme niveau som Viborgvej.

Derudover bliver der svingbaner i lyskrydset til at sikre, at svingende bilister ikke spærrer vejen og skaber kø.

Brokbjergvej lukkes ud mod Viborgvej, og Nørrevænget aflastes for gennemkørende trafik. Der etableres enkeltrettede cykelstier i begge sider af vejen. Krydset udbygges, så det kan håndtere 2030-trafikken.

Kilde: Silkeborg Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.