Borgere i Silkeborg fik endelig sænket farten

Profilbillede
dato

Bor du også i nærheden af en yderst trafikeret vej, der af flere årsager er skyld i en masse trafikgener på daglig basis?

For beboerne på Nørreskov Bakke i Silkeborg har de i over 30 år levet med voldsomme trafikgener, der blandt andet skyldes en alt for høj fartgrænse, uden at kommunen har gjort det store for at forbedre det. 

Spørger man beboerne, ønsker de mere end noget andet, at der bliver bygget en omfartsvej således, at den store mængde trafik bliver omdirigeret. 

De har siden vinteren 2020 gået og håbet på endelig at få noget medvind hvad dette angår, men nu er der gået yderligere et år uden, at der er sket de store forandringer. 

Det lykkedes dog for beboerne på et byrådsmøde, der blev afholdt i januar 2021, at få gennemtrumfet en hastighedsgrænse fra 60 til 50 kilometer i timen. Derudover er der også sidenhen blevet lavet en fodgængerovergang med trafikregulering for at forhindre den voldsomme trafik.

Planlagt i mange år

Selvom dette har haft nogle få forbedringer på Nørreskov Bakke, har beboerne dog fortsat et stort ønske om, at omfartsvejen vil blive bygget efter at have været planlagt i over 30 år. 

En af politikerne fra Venstre, der tilfældigvis også bor i området har ytret, at han hellere end gerne vil se på sagen men, at tingene ikke ændre sig på få dage da det både kræver en masse godkendelser samt diverse undersøgelser først. 

Kilde: TV2 Østjylland