Dennis og Nicklas udlever deres drøm på Skovbakken efter en lærerig rejse som selvstændige

Den Brændende Kærlighed er i dag beliggende på Skovbakken (Foto: Privat)
Profilbillede
dato

Den Brændende Kærlighed er en særlig og lokal restaurant, der i dag er beliggende på Skovbakken i Silkeborg. Indehaveren, Dennis Andersen, har nu siddet ved roret i sin fjerde år sammen med sin kompagnon, Nicklas Rasmussen.

For dem var det en lang drøm at drive deres egen virksomhed, hvilket førte til mange lange samtaler om den rette virksomhed at overtage og det perfekte tidspunkt at springe ud i det.

Den 1. maj 2019 blev datoen, hvor de overtog 'Thormanns', tidligere kendt som Birgits smørrebrød, der er beliggende i den ikoniske blå bygning på hjørnet af Borgergade og Guldbergsgade.

“Konceptet vi overtog var smørrebrød, frokostordninger og en smule mad ud af huset. Dengang vidste ALLE silkeborgensere hvor man skulle gå hen for byens bedste smørrebrød. Et rennomé der var bygget op gennem 30 år med smørrebrød på hjørnet.”

Den Brændende Kærlighed overtog derfor et betydeligt kundegrundlag og mange eksisterende firmafrokostordninger. De startede med to ansatte og udvidede hurtigt deres sortiment med flere retter ud af huset - noget, de begge er erfarne i fra deres kokkeliv.

Dennis og Nicklas kender hinanden fra deres tidligere arbejde på Restaurant Lillering Skov, hvor de begge blev udlært og arbejdede.

Udvidelse endte med uforudsigelige problemer
Dennis Andersen og Nicklas Rasmussen havde store planer om at udvide deres forretning i januar 2020, men de blev overrasket af uventede begivenheder. De fandt en fed lokation på torvet i Galten, og underskrev en aftale i februar 2020 med sigte på at åbne deres a la carte-restaurant den 1. april 2020. 

Men den 11. marts 2020 ændrede alt sig.

Landet blev, som bekendt, lukket ned, og pludselig var 80% af deres omsætning i Silkeborg forsvundet fra den ene dag til den anden. I Galten stod de med en restaurant, der nu ikke måtte åbne, og de måtte tænke kreativt for at finde nye løsninger.

“Vi måtte opsige alle medarbejdere og tage arbejdshandskerne på. Vi startede derfor tidligt hver morgen i Silkeborg, hvor vi lavede de få smørrebrød folk stadig havde behov for, hvorefter vi kørte til Galten og åbnede restauranten, som vi var blevet enige om måtte køre med take away i stedet for.”

“Det var på mange måder en vanvittigt hård tid, men også ekstremt lærerig for os. Vi taler tit om at vi nok ikke var, hvor vi er i dag hvis vi ikke var blevet tvunget til at tænke fuldstændigt anderledes og træffe nogle vanskelige beslutninger.”

Med tungt hjerte måtte de opsige lejemålet på Borgergade, da pandemien gjorde det umuligt at betale huslejen. De flyttede derfor til kælderen under Le Gateau, hvor de havde et rent produktionskøkken, men kun minimale udgifter for at holde sig oven vande.

Nye eventyrer blev jagtet med blod på tanden
Trods udfordringerne og de vanskelige beslutninger havde de stadig mod på at udvide deres forretning. Da landet begyndte at genåbne, var de på jagt efter et nyt eventyr.

“Blod på tanden i forhold til udviddelse af forretningen, havde vi dog stadig. Så da landet så småt begyndte at lukke op igen, var vi på jagt efter endnu et eventyr. Det eventyr blev Brasseriet på Lyngbygaard Golf. Vi overtog Brasseriet i Januar 2021, åbne måtte vi dog stadig ikke. Så alt servering skulle foregå udendørs,” fortæller Dennis.

De klarede det ved at grille på terrassen og tilbyde masser af frisksmurte sandwiches. Først den 21. april kunne de byde golfspillere og gæster velkommen indendørs - og efterspørgslen var enorm!

“Vi blev væltet! Som så mange andre i branchen, kunne vi næsten ikke følge med. Der var opbygget et kæmpe behov under corona, som nu skulle opfyldes. Helt sikkert et positivt problem med fyldte ordrebøger og mange besøgende gæster - men virkeligt svært med mangel på personale.”

“De unge mennesker, der før søgte job som serverings- og køkkenhjælpere, var nu podere til lønninger hvor vi slet ikke kunne være med.”

Det resulterede i at kompagnonerne stod med et køkken i Silkeborg, en takeaway-restaurant i Galten og en golfrestaurant i Brabrand, uden personale. De forsøgte at klare det hele selv, men det blev for meget for dem og deres familier.

Endnu en svær beslutning
Med 18 timers arbejde døgnet rundt, alle ugens dage, begyndte fejlene at hobe sig op. De begik for mange fejl, og de måtte træffe endnu en svær beslutning.

“Vi lavede simpelthen for mange fejl til sidst, og måtte tage endnu en af de vanskelige beslutninger. Vi lukkede restauranten i Galten ned i en periode, og kunne koncentrere os om de to steder der var åbne. En klar forbedring både for os og vores kunder.”

Efterhånden som alt blev mere normaliseret, blev det med personale også nemmere.

“Vi fik hjælp til køkkenet i Silkeborg, og kunne også genåbne i Galten med vores hyggelige og dygtige værtspar, Nini og Claus, som stadig i dag er dem der står for restauranten derude.”

I Brasseriet på Lyngbygaard Golf gik det også godt på det tidspunkt. Faktisk for godt, så de endte med at arbejde alt for meget igen. De arbejdede 80-100 timer hver eneste uge i halvandet år, og det blev for meget. 

“Vi skulle derfor enten beslutte os for at fortsætte som forpagtere på Lyngbygaard Golf - i en golfklub er udfordringen at du skal være tilgængelig fra morgen til aften for golfspillere - eller se os om efter et sted, der ville muliggøre vi bedre kunne styre vores egen arbejdstid.”


I dag har de hjemmebane på Skovbakken, der besidder byens bedste udsigt og byens ældste restauration (Foto: Privat)

"TIL LEJE"-skiltet på Sejsvej
På deres mange køreture fra torvet i Silkeborg til Brabrand kørte de indimellem ad Sejsvej ud mod motorvejen.

Hver gang kørte de langsomt forbi Skovbakken og kiggede op, og nogle gange stoppede de endda op for at kigge ind ad vinduerne og se på skiltet med "TIL LEJE".

“Vi blev dog hver gang enige om, at hvor fedt det end kunne være med os som forpagtere af Skovbakken, var det nok alligevel utilgængeligt og urealistisk for os - desværre,” fortæller Dennis.

Efter et halvt års tilløb, kontaktede makkerparret alligevel Svend Erik, som stod som underskriver på det berømte "TIL LEJE"-skilt. Men det var ikke så lige til fra start, husker Nicklas:

“Vi indledte nogle til tider hårde forhandlinger, men endte lykkeligvis med at nå til enighed om en aftale, der var tilfredsstillende for alle parter.”

De begyndte at starte op på Skovbakken i september 2022 og overtog fuldt ud forpagtningen den 1. december 2022. I mellemtiden blev de enige om at stoppe som forpagtere i golfklubben den 1. marts 2023 og opsagde lejemålet under Le Gateau.

Al fokus er rettet mod Skovbakken
Derfor er al deres energi nu fokuseret på Skovbakken, hvor de tilbyder smørrebrød, afholder fester og tilbyder take-away middagsmuligheder.

Den Brændende Kærlighed er dedikeret til at levere velsmagende mad til deres kunder, og har et bredt udvalg af retter til enhver lejlighed. Med deres ekspertise og erfaring fortsætter Dennis Andersen og Nicklas Rasmussen, sammen med personalet, med at skabe unikke oplevelser for gæsterne i byens - måske - bedste udsigt.

“Personalet har sammenlagt langt over 100 års erfaring indenfor afholdelse af store fester og arrangementer. Ekstrem fleksibilitet i forbindelse med at imødekomme ønsker. Vi har byens billigste All inclusive-arrangementer, målt på pris kontra kvalitet. Byens velsagtens bedste udsigt. Historisk vingesus i nogle af de mest historiske lokaler i Silkeborgs ældste restauration.”

Deres arrangementer skal gøre det let og overskueligt for kunderne, og kunden er altid i centrum, understreger Dennis:

“Vi strækker os derfor til yderligheder for at opfylde alle de ønsker der måtte være i forbindelse med afholdelse af arrangementer. Vi sætter en kæmpe ære i at levere det aftalte og give tryghed hele vejen fra booking til natmad!”

“Derudover arrangerer vi forskellige events som stegt flæsk ad libitum, Mortens aften, vildtaften, Valentinsdag og dinner transportable,” slutter indehaver Dennis Andersen.

I dag består Den Brændende Kærlighed af 22 ansatte, og har fundet sin hjemmebane på Skovbakken, beliggende på adressen Sejsvej 19 i Silkeborg.

Du finder meget mere om Den Brændende Kærlighed på deres Facebookside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Skovbakken v/ Den Brændende Kærlighed