FC Silkeborg-pigerne henter en tiltrængt sejr: “For en gangs skyld tipper resultatet til vores fordel“

FC Silkeborg JS Kvinder (Foto: Privat)
Profilbillede
dato

FC Silkeborgs Jyllandsserie-kvinder formåede torsdag at rejse sig fra deres seneste nederlag, da pigerne besøgte HT/SIK ved Stensballe Hallen.

Mads Hamann's tropper lykkedes at lukke helt ned for hjemmeholdet, og derfor var en enkelt straffesparkscoring nok for FC Silkeborg, da de vandt med 0-1. Hamann understreger dog også, at man burde have lavet flere:

“En utrolig lige kamp, hvor vi for en gangs skyld viser, at vi kan tippe resultatet til vores fordel. Selvom vi kun fik et mål på straffespark, havde vi yderligere to-tre chancer, som bør give mål.”

Hvad var det, der fungerede så godt for jer i dag?

“Vores struktur fungerede rigtig godt på banen i dag. Hele holdet var dygtige til at have egne opgaver i fokus, og samtidig finde overskud til at hjælpe hinanden. Vi var rigtig gode til at lukke ned for vores modstander, så de ikke kom frem til store målchancer. De få skud der kom på mål, var intet problem for debutmålmanden, Esther Sax, som gjorde det super flot.”

“Dertil spillede begge backs en rigtig god defensiv kamp, hvor de vandt adskillige dueller mod deres direkte modstandere,” tilføjer Hamann.

Dog var kampens helt store stjerne kvinden i buret, som høster store roser ved Mads Hamann:

“Esther Sax stod en rigtig god kamp i målet. Hun var især dygtig til hele tiden at udstråle ro, og derudover hele tiden hjælpe med at dirigere eget forsvar. Esther blev efter kampen også kåret til kampens spiller, hvor hun modtog en flot præmie fra vores kampens spiller-sponsorer.”

FC Silkeborg-spiller, Ditte Fisker Jokumsen, giver også sin reaktion på 0-1-sejren:

“Jeg synes, at det var vildt god intensitet i kampen i dag. Tonen var super positiv, og det løftede bare både energien og niveauet. Vi var hurtige på presset, og der blev gået ind i tacklinger, som resulterede i at vi primært sad på spillet.”

Nu kan FC Silkeborg glæde sig til at de i morgen skal spille lokalopgør, når de møder Silkeborg IF Q. Der er kampstart på Søholt Idrætsanlæg klokken 19:00.

Kampens resultat: 0-1 til FC Silkeborg
Række: Jyllandsserien Kvinder

Mål
31' 0-1 Mia Sandersen (straffespark)

Kampens spiller: Esther Sax

(Foto: Privat)

Kilde: Træner Mads Hamann, FC Silkeborg - Jyllandsserien Kvinder