Trænger din bolig til nyt tag? Revner og knækkede tagsten kan være tegn på, at dit tag skal udskiftes, og hvis der er mosbelægning på dit tag, bør helt sikkert tage kontakt til en tagdækker, for mos kan betyde at der er kommet fugt ind i selve tagkonstruktionen. Hvis det er tid til nyt tag, så finder du nyt tag Silkeborg fra Dansk Tagbyg i mange forskellige materiale, og du får råd og vejledning omkring, hvilket tagtype, der er den rette for til dit hus og din pengepung. Læs videre her, og bliv klogere på tre ting, du bør overveje inden du beslutter dig for et nyt tag.
Materiale
En af de vigtige vigtigste ting i overvejelserne om nyt tag er materialet. Pris, kvalitet, udseende, vedligeholdelsesgrad og miljøhensyn er forskellige aspekter at tage hensyn til, når du vælger materiale, og der er nok nogle aspekter, du vægter højere end andre. Du bør derfor først afgøre med dig selv, hvad der er vigtigst for dig - hvis pengene ikke rækker langt, er ståltaget den billigste løsning. Men hvis du til gengæld gerne vil investere lidt ekstra i dit hus, er skifertaget en eksklusiv og langtidsholdbar løsning. Hvis du går meget op i æstetikken på dit tag, er tegltag en klassisk og rustik løsning, og du kan få tegl i mange farver og former.
Holdbarhed
Et nyt tag er en stor udgift og noget man håber ikke at skulle gøre ofte. De fleste tagtyper holder dog mellem 50-100 år, så det er højst sandsynligt kun noget du skal tage stilling ti mere end én gang. Men derimellem kan du ikke komme udenom at skulle lave reparationer på dit tag. Hvis du vil have et tag med mindst mulig vedligeholdelse, skal du vælge et tegltag, da tegl er den kraftigste teglsten, du kan få. Tegl er lavet af ler, der brændes ved en meget høj temperatur, så den bliver utrolig holdbar og modstår al slags vind og vejr. Uanset hvilket tagmateriale du vælger, skal du sørge for en jævnlig dybdeborende tagrens, der kommer mos og alger til livs.
Efterisolering
Når du alligevel er ved at skifte taget, bør du overveje om det også er tid til at efterisolere tag og loft. Der er mange fordele ved at isolere dit hus grundigt, for der sker et stort varmetab gennem dit tag. Hvis du efterisolere dit hus er der derfor mange penge at spare på varmeregningen, og så tager du samtidig hensyn til miljøet. Der kommer også et bedre indeklima i din bolig, fordi med en bedre isolering kommer der mindre fugt ind i huset. Når du efterisolerer forebygger du altså også skimmelsvamp og fugtskader.