Kærlighed til livet i Gladkunst

Profilbillede
dato

Det er vinter og i år en meget isoleret tid med mange begrænsninger.

I Gladkunst, Vestergade 81 C går Miriam Glad lige nu rundt alene blandt sine fantasifulde skulpturer og farvestrålende malerier og finder varmen i sin lyse billedverden. Nye billeder tager form på hendes arbejdsbord. Skabt ud fra troen på livets styrke og iboende skønhed.

Som kunstner arbejder hun i høj grad ud fra hjertet. Ud fra kærlighed til livet. Hun ser ikke kærlighed som begrænset til en partner, nær familie og venner. Kærlighed er en måde at være til stede i livet på. En måde at se hinanden, mærke naturens mangfoldighed, sanse livets skønhed, fordi det alt sammen er liv og har sjæl og nerve. Da mærker vi glæden indeni over at være tilstede sammen i livet på samme tid. Lige nu. Når vi ser med kærlighed, er kærligheden til stede overalt.

Skulpturen ”ud fra hjertet” handler om kærligheden til livet. Den lille rødgrønne lemur kommer op fra en hjerteformet pude og ser dig tillidsfuldt i øjnene, hvis du vil. Miriams lille digt sætter ord på:

Ud fra hjertet ser jeg dig
fra et rummeligt og evigt sted
uden sindets turbulens og livets afstand
Ud fra hjertet ser jeg dig –
i går, i dag, i morgen


Kærlighed fra hjertet er varig. Når vi af og til oplever at kærligheden dør, er det enten fordi den aldrig var kærlighed, eller fordi vi føler os tvunget til at lukke vores hjerter igen og ikke længere er i kontakt med kærligheden.

Miriams billeder er i høj grad en kærlighedserklæring til naturen. Mange mennesker søger ud i naturen i denne tid.

Det vi elsker passer vi på. Jo mere vores hjerter jubler over et pindsvin, et nyudsprunget træ, sollyset over søen etc., i jo højere grad ønsker vi også at bidrage til at passe på naturen.

Mange bliver kede af det, når et afholdt træ af den ene eller anden årsag bliver fældet, eller et vildt dyr bliver trafikdræbt. Som moderne mennesker har vi behov for den vildere natur, som beriger og udvider vores forståelse af livet og os selv.

Lige nu er vi alle under pres. Vi er i samme situation, men tolker situationen forskelligt. Det kan give hårde diskussioner. Men dybest set ønsker vi alle et godt samfund at leve i. Vi må huske det vi har til fælles.


Miriam ønsker ikke at tage stilling til en hel masse med sin kunst men i højere grad at række ud i forhold til hvad, der giver livet mening og glæde. At livet i sig selv er en gave. Se rødhalsen, som lige er landet ved træets rod. Mærk den friske luft. Hendes oplevelse er, at glæde og kærlighed er en vigtig del af det at være sund og stærk. Vi bliver svækkede, hvis vi kun fokuserer på sygdom.

Billedet af Lykkeløven og den siddende skikkelse er en historie om at blive set og mødt med kærlighed. Noget alle mennesker har behov for. Lykkeløven er et magisk væsen. Den hører til i fantasiens verden men er også et billede på forståelse, lytten og empati. Løven vil os det godt, som løven i Narnia. (fra børnebøgerne af C. S Lewis og filmen).

Som mennesker har vi behov for at føle os set og mødt og høre til. I denne tid mere end nogensinde før. Dejligt når vi har overskud til at se hinanden kærligt i øjnene i supermarkedet og på gaden. Det varmer.

”Maria i skoven” er et maleri inspireret af Maria skulpturen i den katolske kirke i Silkeborg. Billedet udtrykker moderkærligheden. At vi er ubetinget elskede. Denne følelse oplever Miriam, når hun går i naturen. At hun kan være tilstede her lige som hun er.

Miriam ser frem til igen at måtte åbne dørene i galleri Gladkunst og dele sin billedverden med omverdenen. Indtil da må man nøjes med at se ind på hjemmesiden 

Men kunst opleves ubetinget bedst i den virkelige verden og i mødet ml mennesker. Vi må støtte hinanden, at Silkeborgs mange hyggelige butikker mm. lever videre. At vi alle kommer godt igennem.

Med kærlig glæde, Miriam Kirsten Glad

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Gladkunst // Miriam Glad