Kent Nielsen: Tilfreds på trods af nederlaget

Foto: Kent Nielsen // Silkeborg IF .
Profilbillede

Af Mads Simonsen Tolstrup

Trods et sent nederlag til Kent Nielsen og Silkeborg IF-mandskabet, så vakler cheftrænerens tro på tingene på ingen måde.

Silkeborgs stime uden nederlag i Superligaen, der havde stået på siden september, blev søndag aften brudt af Brøndby IF. Silkeborg IF havde ellers overtaget i kampen og store chancer undervejs indtil den unge Brøndby spiller, Mathias Kvistgaarden, scorede sit første seniormål i det 86. minut, der sikrede udeholdet sejren. 

Silkeborg havde siden forårsopstarten på sæsonen sneget sig op på 4. pladsen i tabellen. Derfor var hjemmekampen mod de forsvarende mestre fra Brøndby blevet promoveret som den første topkamp i Silkeborg i over 20 år.

Oveni købet er dette sket på baggrund af positiv og seværdig angrebsfodbold, hvor der har været flere måloriger undervejs. På trods af, at Silkeborg ikke får hul på bylden i dag, var kampen stadig præget af det samme fantastiske spil. 

"Vi spiller præcist, som vi skal i dag og det er svært og komme med nogle kritikpunkter. Jeg er meget tilfreds med holdet", siger SIF-cheftræner, Kent Nielsen, og fortsætter:

"Sådan er fodbold bare nogle gange, især mod en god modstander som vi møder i dag. Vi har tydeligvis godt styr på, hvordan vi vil spille og det er præcis det, vi skal tage med til kampen mod Randers i næste weekend"

Aftenenes nederlag har slået Silkeborg ned på 5. pladsen. I værste fald kan Silkeborg med nederlag i grundspillets sidste to kampe risikere at falde helt ud af mesterskabsspillet. De ligger dog stadig komfortabelt i Top 6.

Inden kampen mod Brøndby havde flere skikkelser fra Superligaen, bl.a. AaB's sportschef og FC Midtjyllands cheftræner, Bo Henriksen, udtalt, at Silkeborg har reelle mesterskabschancer dette forår. 

"Vi vil overlade matematikken til analytikerne. Det vi har fokus på, er den næste kamp og at få et godt resultat i den. Alt andet kommer herefter"

"Vi skal altså til Randers og spille vores spil, hvilket jeg ved, at vi kan. De er også gode, men vi vil få nemmere ved at få dem brudt ned, end vi havde i dag", siger Kent Nielsen. 

Den næste kamp for Top 6-bejlerne fra Silkeborg er mod Randers FC på udebane, søndag d. 13. marts. 

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Denne artikel er skrevet af Mattias Sundroos og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Mads Simonsen Tolstrup.
Kilde: Mads Simonsen Tolstrup